Sunday, May 15, 2011

Σαρδέλες φουρνιστές

Πεθύμησα λίγες σαρδέλες στο φούρνο και γι'αυτό αποφάσισα να σας φιλέψω ψαράκι σήμερα.Τη συνταγή δεν την ξέρω και συνεπώς φέρνω στο νου μου αυτό που έτρωγα στο σπίτι.Δεν ξέρω αν λείπει κάτι,ίσως άνηθο αλλά δε θυμάμαι.Τα υλικά είναι για δύο άτομα και φωτογραφίες για ευκολία.

Υλικά

μισό κιλό σαρδέλες
1 κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένο μαϊντανό
ρίγανη
1-2 ντομάτες
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί


Πλένετε τις σαρδέλες τις καθαρίζετε και τις βάζετε σε ένα ταψί η μια δίπλα στην άλλη.


Κόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες και σκεπάζετε τις σαρδέλες.


Προσθέτετε το μαϊντανό (εγώ δεν είχα φρέσκο),το κρασί,χυμό ντομάτας,το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.Πλένετε και κόβετε σε φέτες το λεμόνι,κόβετε επίσης τη ντομάτα σε φέτες  και τα απλώνετε από πάνω.Ρίχνετε τη ρίγανη και λίγο αλάτι στις ντομάτες.



Ψήνετε στο φούρνο για 30-40' στους 170-180.Αν θέλετε μπορείτε να καλύψετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.Συστήνω αρκετό ψωμί και παγωμένη μπύρα.





28 comments:

Ξανθή said...

Έχω πολύ καιρό να φτιάξω σαρδέλες και συνήθως τις κάνω ψητές, ωραία ιδέα! Καλή εβδομάδα!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή ψητές είχα να φάω κι εγώ καιρό.σήμερα πήγα σούοερ τις είδα και τις πήρα αμέσως!

Καλή βδομάδα σου εύχομαι

Thalassenia said...

Είμαι περίεργη, το καθάρισμα είναι δικό σου ή έτσι τις πουλούν?
Όσο για την συνταγή ωραία φαίνεται και γι αυτό θα την φτιάξω τώρα που ξεκινάει η παραγωγή.
Ίσως και λίγη πράσινη πιπεριά?
Το σπέσιαλ της σαρδέλας είναι άπλυτη, με το λέπι δλδ, και πολύ αλάτι. Μετά το ψήσιμο βγαίνει η πετσούλα εύκολα και μένει ζουμερή σαρδέλα.

Καλή εβδομάδα.

mahler76 said...

χμ θα τις δοκίμαζα χωρίς χυμό ντομάτας μόνο με αρκετές φέτες ντομάτας από πάνω γιατί δεν το έχω με τα κοκκινιστά ψάρια είναι η αλήθεια. Ενδιαφέρουσα συνταγή πάντως.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

αγαπημένο ψαράκι, όπως κι αν το φτιάξουμε το τρώμε πολύ!

VAD said...

Την επόμενη φορά δοκιμασε μια γερή πρωτη στρωση κρεμυδιου στον πάτο του ταψιου,το...γλύκισμα γινεται ακομα καλύτερο,η υπόλοιπη συνταγή όπως την προτεινεις...
Καλή εβδομάδα...

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημέρα Thalassenia !

Με τσάκωσες,καθαρισμένες τις αγόρασα.Πουλάνε και ακαθάριστες,η διαφορά τιμής ειναι ελάχιστη.

Αν σου αρέσει η πιπεριά να βάλεις.Εμένα η πιπεριά δεν με πολυαγαπάει ;)

Αααα ξέρω και με μπόλικο αλάτι,έχω βάλει σχετική συνταγή για ψάρι στο φούρνο και μυρωδικά.

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 ακόμα δεν ειναι για μπόλικες ντομάτες εδω,για να βάλω μπόλικες θα πληρώσω όσο τις σαρδέλες χαχαχα!Αλλιώς ναι και εμένα έτσι μου αρέσει :)

Και λοιπόν;E allora? said...

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ καλημερούδια.Κι εμένα μου αρέσουν όπως κι αν ειναι

Και λοιπόν;E allora? said...

VAD για να καταλαβω,2 στρώσεις κρεμμύδι δηλαδή και στη μέση οι σαρδέλες;Αχαχαχ ΟΚ αλλά την επομένη δεν πρέπει να δουλεύω :))))

the elf at bay said...

Σαρδέλες; Μλιααααααχχχχχχχχ!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Το κάνω με άλλα ψάρια και όχι πια με σαρδ'έλλες γιατί κάποια φορά αγοράσαμε σαρδέλες που μύριζαν..πετρέλαιο... απο τοτε δεν τις θέλω.

manousina said...

Πραγματικά θέλει πολύ ψωμί και κρύα κρύα μπύρα!!!!
πεντανόστιμο!!!!

Unknown said...

Οπως και να ναι φτιαγμένες τις κατασπαράζω.

Θα σου πω κι εγώ μια νόστιμη συνταγή.
Αφού τις καθαρίσεις, τις αλατίζεις, τις πιπερώνεις, και τις τυλίγεις μία μία σε αμπελόφυλλο.
Τις ψήνεις στο γκριλ, και μετά τις πνίγεις στο λαδολέμονο.
Συνοδεύονται με λευκό κρασάκι.

VAD said...

Ναι βρε,γλύκισμα σου λεω!Ε,την επόμενη μερα κάνεις την άρρωστη:)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΑΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ-ΥΓΕΙΑ- ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ!!!!!!!

kiki said...

Δεν ειμαι φαν των μικρών ψαριών, αλλά έτσι κοκκινιστές, μάλλον θα τις έτρωγα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Αχαχα the elf at bay τα είπες όλα με μια λέξη :))))

Και λοιπόν;E allora? said...

αχτίδα και με άλλα ψάρια είναι γλύκισμα

Και λοιπόν;E allora? said...

manousina δικιά μου είσαι λοιπόν :))))

Και λοιπόν;E allora? said...

bear τη συνταγή σου την κρατώ για το μέλλον που ελπίζω να έχω αμπελόφυλλα

Και λοιπόν;E allora? said...

VAD οκ θα κάνω την άρρωστη...το δικαιολογητικό να δω ποιος θα μου το δώσει ;)

Και λοιπόν;E allora? said...

JK να το φτιάξεις ειναι εύκολο

Και λοιπόν;E allora? said...

kiki έχει πολλά μυρωδικά κι έτσι σπάει τη γεύση της ψαρίλας...βέβαια αυτα ειναι γούστα,δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις :)

mia maria said...

Δεν είμαστε γενικά πολύ του ψαριού αλλά τις σαρδελίτσες τις φτιάχνουμε κάποιες φορές το καλοκαίρι! Ωραία ιδέα!

Taste Advisor said...

ενώ είμαι του ψαριού, τις σαρδέλες παρόλο που είναι υγιεινές δεν τις πολυαγαπώ, όμως φτιαγμένες έτσι, μπορεί και να μου αρέσουν!

Και λοιπόν;E allora? said...

mia maria οι σαρδέλες ειναι ότι πρέπει ειδικά για τα συστατικά του και δεν ειναι ακριβό ψάρι

Και λοιπόν;E allora? said...

Taste Advisor έχει τα μυρωδικά,το κρασί και τις φέτες λεμονιού που σπάει την ψαρίλα ;)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share