Υλικά
μισό κιλό σαρδέλες
1 κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένο μαϊντανό
ρίγανη
1-2 ντομάτες
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Πλένετε τις σαρδέλες τις καθαρίζετε και τις βάζετε σε ένα ταψί η μια δίπλα στην άλλη.
Κόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες και σκεπάζετε τις σαρδέλες.
Προσθέτετε το μαϊντανό (εγώ δεν είχα φρέσκο),το κρασί,χυμό ντομάτας,το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.Πλένετε και κόβετε σε φέτες το λεμόνι,κόβετε επίσης τη ντομάτα σε φέτες και τα απλώνετε από πάνω.Ρίχνετε τη ρίγανη και λίγο αλάτι στις ντομάτες.
Ψήνετε στο φούρνο για 30-40' στους 170-180.Αν θέλετε μπορείτε να καλύψετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.Συστήνω αρκετό ψωμί και παγωμένη μπύρα.
28 comments:
Έχω πολύ καιρό να φτιάξω σαρδέλες και συνήθως τις κάνω ψητές, ωραία ιδέα! Καλή εβδομάδα!!
Ξανθή ψητές είχα να φάω κι εγώ καιρό.σήμερα πήγα σούοερ τις είδα και τις πήρα αμέσως!
Καλή βδομάδα σου εύχομαι
Είμαι περίεργη, το καθάρισμα είναι δικό σου ή έτσι τις πουλούν?
Όσο για την συνταγή ωραία φαίνεται και γι αυτό θα την φτιάξω τώρα που ξεκινάει η παραγωγή.
Ίσως και λίγη πράσινη πιπεριά?
Το σπέσιαλ της σαρδέλας είναι άπλυτη, με το λέπι δλδ, και πολύ αλάτι. Μετά το ψήσιμο βγαίνει η πετσούλα εύκολα και μένει ζουμερή σαρδέλα.
Καλή εβδομάδα.
χμ θα τις δοκίμαζα χωρίς χυμό ντομάτας μόνο με αρκετές φέτες ντομάτας από πάνω γιατί δεν το έχω με τα κοκκινιστά ψάρια είναι η αλήθεια. Ενδιαφέρουσα συνταγή πάντως.
αγαπημένο ψαράκι, όπως κι αν το φτιάξουμε το τρώμε πολύ!
Την επόμενη φορά δοκιμασε μια γερή πρωτη στρωση κρεμυδιου στον πάτο του ταψιου,το...γλύκισμα γινεται ακομα καλύτερο,η υπόλοιπη συνταγή όπως την προτεινεις...
Καλή εβδομάδα...
Καλημέρα Thalassenia !
Με τσάκωσες,καθαρισμένες τις αγόρασα.Πουλάνε και ακαθάριστες,η διαφορά τιμής ειναι ελάχιστη.
Αν σου αρέσει η πιπεριά να βάλεις.Εμένα η πιπεριά δεν με πολυαγαπάει ;)
Αααα ξέρω και με μπόλικο αλάτι,έχω βάλει σχετική συνταγή για ψάρι στο φούρνο και μυρωδικά.
mahler76 ακόμα δεν ειναι για μπόλικες ντομάτες εδω,για να βάλω μπόλικες θα πληρώσω όσο τις σαρδέλες χαχαχα!Αλλιώς ναι και εμένα έτσι μου αρέσει :)
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ καλημερούδια.Κι εμένα μου αρέσουν όπως κι αν ειναι
VAD για να καταλαβω,2 στρώσεις κρεμμύδι δηλαδή και στη μέση οι σαρδέλες;Αχαχαχ ΟΚ αλλά την επομένη δεν πρέπει να δουλεύω :))))
Σαρδέλες; Μλιααααααχχχχχχχχ!
Το κάνω με άλλα ψάρια και όχι πια με σαρδ'έλλες γιατί κάποια φορά αγοράσαμε σαρδέλες που μύριζαν..πετρέλαιο... απο τοτε δεν τις θέλω.
Πραγματικά θέλει πολύ ψωμί και κρύα κρύα μπύρα!!!!
πεντανόστιμο!!!!
Οπως και να ναι φτιαγμένες τις κατασπαράζω.
Θα σου πω κι εγώ μια νόστιμη συνταγή.
Αφού τις καθαρίσεις, τις αλατίζεις, τις πιπερώνεις, και τις τυλίγεις μία μία σε αμπελόφυλλο.
Τις ψήνεις στο γκριλ, και μετά τις πνίγεις στο λαδολέμονο.
Συνοδεύονται με λευκό κρασάκι.
Ναι βρε,γλύκισμα σου λεω!Ε,την επόμενη μερα κάνεις την άρρωστη:)
ΑΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ-ΥΓΕΙΑ- ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ!!!!!!!
Δεν ειμαι φαν των μικρών ψαριών, αλλά έτσι κοκκινιστές, μάλλον θα τις έτρωγα!
Αχαχα the elf at bay τα είπες όλα με μια λέξη :))))
αχτίδα και με άλλα ψάρια είναι γλύκισμα
manousina δικιά μου είσαι λοιπόν :))))
bear τη συνταγή σου την κρατώ για το μέλλον που ελπίζω να έχω αμπελόφυλλα
VAD οκ θα κάνω την άρρωστη...το δικαιολογητικό να δω ποιος θα μου το δώσει ;)
JK να το φτιάξεις ειναι εύκολο
kiki έχει πολλά μυρωδικά κι έτσι σπάει τη γεύση της ψαρίλας...βέβαια αυτα ειναι γούστα,δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις :)
Δεν είμαστε γενικά πολύ του ψαριού αλλά τις σαρδελίτσες τις φτιάχνουμε κάποιες φορές το καλοκαίρι! Ωραία ιδέα!
ενώ είμαι του ψαριού, τις σαρδέλες παρόλο που είναι υγιεινές δεν τις πολυαγαπώ, όμως φτιαγμένες έτσι, μπορεί και να μου αρέσουν!
mia maria οι σαρδέλες ειναι ότι πρέπει ειδικά για τα συστατικά του και δεν ειναι ακριβό ψάρι
Taste Advisor έχει τα μυρωδικά,το κρασί και τις φέτες λεμονιού που σπάει την ψαρίλα ;)
Post a Comment