Αυτόν καιρό έπεσε πολύ δουλειά κι έτσι κάνω κάποιες υπερωρίες.Το βασικό είναι όμως οτι μου'ρθε ένα φοβερό πεσκέσι από Ελλάδα,ένα δίποδο πεσκέσι που δεν έβλεπα 9 μήνες και συνεπώς όλες τις μέρες τις αφιέρωσα σε εκείνον.Παιδικός και πολυαγαπημένος φίλος.
Σας έχω γρήγορα δροσερά ζυμαρικά γιατί έχετε πολλές ζέστες και καλό είναι να τρώτε ελαφριά.Προτιμώ τα τρικολόρε,αν δε βρείτε πάνε μια χαρά και τα απλά φουζίλι.
Υλικά
300-350 γρμ φουζίλι τρίχρωμα
20 ντοματάκια κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
100 γρμ ελιές της αρεσκεία σας καθαρισμένες (εγώ προτιμώ μαύρες)
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη καρύδια κομμένα
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
παρμεζάνα ή γκράνα κομμένη σε φέτες με το μάτι
Βάζετε να βράσετε τα ζυμαρικά όπως πάντα.Σε ένα βαθύ μπωλ βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του τυριού και τα αφήνετε να μαρινάρουν μέσα στα ζουμιά τους και φυσικά το ελαιόλαδο.Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτετε στη μαρινάρα και ανακατεύετε καλά.Τελευταία ρίχνετε το τυρί.
Μπορείτε να τα φτιάξετε είτε σαν κύριο πιάτο ή και για σαλάτα μπουφέ!Θα σας δώσω κι άλλες τέτοιες απλές συνταγές που λύνουν τα χέρια.Προσωπικά όταν είμαι καλεσμένη και μου λένε συμβάλω για το μπουφέ φτιάχνω παγωμένα ζυμαρικά που πάνε πάντα με όλα.
Monday, July 18, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
10 comments:
Η συνάντηση με τον φίλο το πιο καλό πεσκέσι!
Οσο για την συνταγή σου θα παραλείψω τα καρύδια γιατί αν και τα είχα στο ψυγείο μου "ταγκιάσανε" που λέμε εδώ στον Πειραιά.
Αν έχεις κάποιο μαγικό κόλπο πές το!
Την αγάπη μου και να περνάς καλά!
Τα παγωμένα ζυμαρικά ταιριάζουν με όλα και αρέσουν σε όλους!!!
Ωραία η πρότασή σου για τις ζέστες που τραβάμε εδώ κάτω!
..και πολύ καλά κάνεις και φτιάχνεις κρύα ζυμαρικά.
Αν είναι και οι άλλες σαν αυτή τη συνταγή θα προτοτυπούμε ευχάριστα στο μπουφέ.
Φιλιά θαλασσένια
Γιαγιά Αντιγόνη δεν ξέρω τη λέξη ταγκιασανε,μετάφραση :)
manousina θα επανέλθω και με σαλάτα ριζιού
Vita υλικά που έχεις σίγουρα :)
Thalassenia κάτι θα σκεφτώ :)
Ταγκιασμένα καρύδια, δλδ μπαγιάτικα, ξερά με στυφή γεύση.
φιλάκια
Να'σαι καλά Thalassenia :)
Post a Comment