Saturday, February 13, 2010

Bucatini alla Carbonara

Μπουκατίνι αλά καρμπονάρα

Υλικά για 2 άτομα

250 γρ μπουκατίνι
150 γρ μπέικον ή λαρδί (αν σας αρέσει μπόλικο βάλτε και 200-250 γρ)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά (βασικά πάει άτομο και αυγό )
μαύρο πιπέρι
λευκό κρασί (με το μάτι)
ελαιόλαδο
πεκορίνο ρομάνο

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπέικον σε κύβους.Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε μπέικον και κρεμμύδι.Για να μαλακώσει το κρεμμύδι κλείστε το τηγάνι με το καπάκι και σε χαμηλή φωτιά,ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει,αν χρειάζεται προσθέστε ακόμα λάδι και σβήστε στο τέλος με το κρασί.Εν τω μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά.Αν το μπέικον είναι πολύ αλμυρό καλύτερα να μην αλατίσετε το νερό.Χτυπήστε τα αυγά με μαύρο πιπέρι.Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα πετάτε το νερό (δε τα βρέχετε θα παγώσουν),τα βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον,το κρεμμύδι και τα αυγά.Εδώ καλό είναι να’χουμε έναν κύριο και να ανακατεύει και να ξαναανακατεύει και να ξαναματαανακατεύει μέχρι τα αυγά να’ναι έτοιμα,αυτό δε γίνεται πάνω στο μάτι της κουζίνας..Τώρα πως θα’ναι τα αυγά έτοιμα;Εχμμμ στην Ιταλία σας τα σερβίρουν σχεδόν ωμά εγώ όμως επειδή δε μου πολυκατεβαίνουν ωμά τα ανακατεύω αρκετή ώρα και που και που βάζω   την κατσαρόλα πάνω απ΄το μάτι που είναι ακόμα ζεστό κι έτσι ζεστένεται.Στο πιάτο προσθέστε φρέσκο τριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί πεκορίνο ρομάνο ή αν δε βρίσκετε παρμεζάνα

Αν δε βρείτε μπουκατίνι πάνε μια χαρά και τα σπαγγέτι.Βασικά αυτή τη συνταγή την έμαθα από ένα φιλαράκι που είναι απ΄το Μπάρι.
Έχω δει άλλους που δε βάζουν κρεμμύδι και κρασί,ενώ άλλους όταν χτυπάνε τα αυγά να ρίχνουν μέσα και πεκορίνο.Εγώ απ'ολες τις εκτελέσεις προτιμώ αυτή που σας έδωσα γιατί τη βρίσκω πιο γευστική.

Εδώ ταιριάζει πολύ ένα κρασί που σας έχω ξαναπροτείνει το Montepulciano .


14 comments:

ΦΟΥΛΗ said...

Όμορφο το φαγητό σου αλλά για πες αετό θα ψηλώσεις;
καλά κούλουμα καλημέρα!!!

Ξανθή said...

Μ' αρέσει που βάζεις σχεδόν πάντα και μια πρόταση κρασιού.
Καλό Σ/κ και καλή Σαρακοστή!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Χαχαχχα ΦΟΥΛΗ μόλις γύρισα απ΄τη δουλειά κ έχω ένα κεφάλι καζάνι και δεν πιάνω αυτό που λες με τον αετό :))) αργόστροφη σήμερα!!!Κάνε μετάφραση....

φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή το καλό στα ιταλικά σούπερ-μαρκετ είναι ότι κάθε 2 βδομάδες βγάζουν προϊόντα με έκπτωση.'Έτσι κάθε φορά δοκιμάζουμε ένα καινούριο κρασί,αν μου αρέσει το προτείνω,το πάω και σε σπίτι καλεσμένη.Αν δε μας αρέσει δεν στεναχωριόμαστε αφού τα πληρώνουμε 3-4 €....τα΄χουν -40% ή και -50%.Έτσι σκέφτηκα ότι θα σας ενδιέφερε να μάθετε και άλλα κρασιά πέρα απ΄τα κλασικά της Τοσκάνης δλδ το Chianti.

Καλή Σαρακοστή
χχχχ

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Αυτό το βάλε-βγάλε στο μάτι το είχα σαν μυστικό, για χρόνια.
Μια άλλη εκδοχή που έβαλε η ΦΟΥΛΗ το Νοέμβριο, σε video στο mix-pod, βάζει το τυρί στα αυγά και λίγο από πάνω.
Η ανάρτηση της "Μακαρονού..." είναι εδώ .
Το βιντεάκι το έχω και θα σου το στείλω.
Πολύ καλές οι προτάσεις σου για τα κρασιά. Μερικές φορές βρίσκω αντίστοιχα, αλλά δεν παίρνω μεγάλες ποσότητες. 'Ισα-ίσα για δοκιμή.
Παρ'όλο που εσείς δουλεύετε, εύχομαι Καλή Σαρακοστή

Και λοιπόν;E allora? said...

ΔΥΣΠΙΣΤΕ το ποστ της ροκόγατας το θυμάμαι,έχω σχολιάσει κιόλας.Λατρεύυυυυυω τα ζυμαρικά και παχαίνουν τα άτιμα,βασικά παχαίνουν γιατί βάζω μπόλικη σάλτσα!

Καλά κούλουμα και καλή Σαρακοστή :)

Betty's Cuisine said...

Άμα πρόκειται για ζυμαρικό αρνούμαι να σκεφτώ τις θερμίδες!
και τρελαίνομαι για καρμπονάρα, γι αυτό μην με κάνεις να νοιώθω τύψεις!
Φιλιά, καλό βράδυ

mia maria said...

Πολύ ωραία συνταγή. Στα ζυμαρικά δε λέμε ποτέ όχι! Και άμα γιορτάζεις το Βαλεντίνο, χρόνια πολλά!

ΦΟΥΛΗ said...

Καλέ πως το λέτε; εμείς εδώ στο Ελλάντα αύριο πετάμε χαρταετό!!!! αχουυυυυυ γρήγορα ξεχνάς!!!!

kiki said...

Κι εμένα μου αρέσει που προτείνεις κρασί. Εγλω δεν έχω ιδέα επειδή δεν ειμαι λάτρης. Τα ζυμαρικά τα κάνεις όντως αλά ιταλικά με το ωμό αυγό, προτιμώ τον τρόπο σου όμως με το μπάσε βγάλε στο ζεστό μάτι μέχρι να γίνει. Ομολογώ ότι δεν το κάνω έτσι λόγω των αυγών, θα το δοκιμάσω όμως. Με έπεισες!

Και λοιπόν;E allora? said...

Φτιάξε Μπέτυ να μου πεις.Έφτιαξα στο φίλο με τον ελληνικό τρόπο δλδ κρέμα γάλακτος,μπέικον,μανιτάρια και καθαρίστηκε η κατσαρόλα

καλά κούλουμα
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama προσπαθώ να γιορτάζω κάθε μέρα με το σύντροφό μου ...ευχαριστώ πολύ για τις ευχές είναι πάντα καλοδεχούμενες!!!

καλή σαρακοστή
χχχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

αχαχαχα ΦΟΥΛΗ δεν πήγε το μυαλό μου στο χαρταετό ...χιχιχι δεν είχα ακούσει "ψηλώσει" αετό,έχω μείνει στο κλασικό "πετάξεις χαρταετό"

Και λοιπόν;E allora? said...

kiki αν έχεις κι αυγά χωριάτικα θα βγει μούρλια!!!!

καλή σαρακοστή
χχχ

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share