Sunday, November 8, 2009

State of play

Το ξέρω ότι το έργο βγήκε πριν 6 μήνες αλλά εγώ ως γνωστόν τα βλέπω πια στο σπίτι σχεδόν τα έργα,απ΄τη μια δε μου αρέσει που είναι μεταγλωττισμένα,απ΄την άλλη 7,5 ευρώ θεωρώ ότι είναι πολλά για έργα που μπορείς να δεις άνετα στον καναπέ,με τις παντοφλίτσες σου,με την πίτσα σου,το κρασάκι σου ή ό,τι άλλο τέλος πάντων κάνω κέφι εκείνη τη στιγμή!
Ένας φίλος που όχι απλά λατρεύει τον κινηματογράφο,αλλά έχει πάθος μου΄χε πει να το δω και του'χα υποσχεθεί ότι με την πρώτη ευκαιρία θα το πάρω και θα βάλω ανάρτηση.



Πλοκή του με λίγα λόγια "Κατάσταση των πραγμάτων"
Ο ρεπόρτερ Cal McAffrey (Russell Crowe) ακολουθεί τα ίχνη για μια δολοφονία.Eμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα όπως ο γερουσιαστή Stephen Collins (Ben Affleck).Δημοσιογράφος και πολιτικός είναι φίλοι,το θύμα είναι ερωμένη του πολιτικού και φυσικά στην υπόθεση δεν μπορούν να λείψουν τα χρήματα,δισεκατομμύρια.

Δεν ξέρω απ'οτι να πρωτοξεκινήσω....ναι το έργο μου άρεσε πολύ.Το χάρηκα,το απόλαυσα,το ευχαριστήθηκα και είχα καιρό να ευχαριστηθώ ένα έργο!Βασίζεται σε μια τηλεοπτική σειρά του BBC  που δυστυχώς δεν έχω δει και δεν έχω διαβάσει σχετικά.
Το σενάριο είναι πολύ καλό,δεν έχει τρύπες,είναι σταθερό.Πρόκειται για ένα καλογραμμένο αστυνομικοπολιτικό θρίλερ το όποιο δεν έχει σαν κεντρικό πυρήνα το πολιτικό σκάνδαλο αλλά τη δουλειά των δημοσιογράφων,τα scoop και την τελική αλήθεια.

Ο Russell Crowe παρόλο που είναι σαν παιδοβούβαλο στο έργο,καμία σχέση με τον μονομάχο,είναι δυναμικός,σίγουρος,δίκαιος....με επεισε.Ο Ben Affleck λιγότερο,βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ακριβώς απ΄τους αγαπημένους μου ηθοποιούς.Στις σκηνές όμως που διαδραματίζονται με επίκεντρο τους δυό φίλους με ικανοποίησε.Αναρωτιόμουνα ποιος θα ήταν καλύτερος.
Η Helen Mirren στο ρόλο της αρχισυντάκτριας της εφημερίδας πάντα αγαπημένη,με την δικιά της νότα και την αγγλική της προφορά!Κρίμα που ο ρόλος της διαρκούσε τόσο λίγο.
Η Rachel McAdams ήταν κι αυτή αρκετά ευχάριστη δίπλα στον Crowe στο ρόλο του δημοσιογράφου κι εκείνη καλές ατάκες και ερμηνεία.Σίγουρα καλύτερη από παλιότερα έργα που την είχα δει όπως πχ The wedding crashers ή το Red eye.
Έχουμε και τη Robin Wright Penn,μικρός ο ρόλος της,ικανοποιητικός μέσα σ'όλα αυτά τα σκάνδαλα.
Σε όποιον άρεσε το Goodnight and Good Luck και το Michael Clayton νομίζω θα βρει αρκετά ενδιαφέρον και αυτό το έργο,εξάλλου το σασπένς και οι ιντριγκες δεν λείπουνε και το καστ είναι εξαιρετικό!Και γι'αυτό δείτε το!!!

22 comments:

nikos said...

Ωραίος συνδυασμός.... ενα καλό έργο με καλή παρέα και το λέω αυτό γιατι πολλές φορές μια καλή ταινία την απολαμβάνεις καλύτερα όταν την βλέπεις με καλά φιλαράκια....
Καλημέρα απο την βροχερή Αθήνα!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Άσε Νίκο κι εδώ έχουμε πήξει στη βροχή και θα πήξουμε για όλη τη βδομάδα!!!!
Συμφωνώ ότι η καλή παρέα σε κάνει να απολαμβάνεις τα έργα.

Καλημερούδια σου!

Estella said...

Η αλήθεια είναι πώς δεν το έχω δει αλλά μετά την παρουσίαση σου σκοπεύω να το παρακολουθήσω. Φιλιά πολλά!

Και λοιπόν;E allora? said...

Εγώ Estella άργησα να το δω γιατί περίμενα να βρει σε dvd....τα περισσότερα έργα βλέπω πια στο σπίτι.

Πολλά φιλάκια

mia maria said...

Να δω έργο με τον Russell Crowe και τον Ben Affleck μαζί? Δε μου αρέσει κανένας από τους δυο. Από την περιγραφή σου νομίζω θα το προσπαθήσω!

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama το καλό με τα dvd είναι ότι μπορείς να πατήσεις όποτε θες το στοπ και να βάλεις ένα άλλο έργο :)
Πάντως κι΄μενα ο Ben Affleck δεν με συγκλονίζει σαν ηθοποιός

Betty's Cuisine said...

έχω ήδη διαβάσει πολύ καλή κριτική για το συγκεκριμμένο έργο, αλλά δεν το πρόλαβα όταν βγήκε στα σινεμά... τώρα που μου το θύμησες θα φροντίσω να το δω σπίτι...
φιλιά, καλή βδομάδα...

Dreamy Cloud said...

Το έχω δεί και μ'άρεσε αρκετά σαν έργο παρόλο που δεν είμαι αυτού του είδους στις ταινίες.. Φιλάκια πολλά και καλές προβολές!! :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Με την πρώτη ευκαιρία δες το Μπέτυ αξίζει :)

καλή βδομάδα να έχεις!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλησπέρα Dreamy Cloud!
Τι είδους έργα σου αρέσουν;Εγώ βλέπω τα πάντα...μόλις πχ είδα το "Έρωτας αλά Ελληνικά" χαζούλικο αλλά ευχάριστο.

χχχχ

ΦΟΥΛΗ said...

Θα φροντίσω να το δω, αυτοί οι δυο μου αρέσουν...
Καλησπέρα....

Remy said...

Egw den eixa enthousiastei pantws- sympathitiko to vrhka me eksairetika endiaferousa anatroph sto telos... Twra des to (500) Days of Summer!

Και λοιπόν;E allora? said...

Φούλη δες το και πες μου αν σου άρεσε τελικά

Και λοιπόν;E allora? said...

Οκκκκ Trilianos!θα το δω με την πρώτη ευκαιρία :)

Φιλιά

Artanis said...

Πρέπει να ψάξω να το βρω...
Καλημέρα από ΝΖ, καλή βδομάδα...

Και λοιπόν;E allora? said...

Artanis θα το βρεις πολύ εύκολα :)
Καλή βδομάδα!!!!

χχχ

Skouliki said...

δυστυχως δεν προλαβαινω να παω σινεμα λογω υπερβολικου φορτου εργασιας

θελω ομως :)) φιλακια

Και λοιπόν;E allora? said...

Μην νομίζεις κι εγώ πια πηγαίνω 4-5 φορές το χρόνο,για να φτάσουμε θέλουμε 30',μέχρι τις 11 το βράδυ πρέπει να έχουμε φάει γιατί μετά κλείνουν οι κουζίνες.....μπλα μπλα στο τέλος βαριόμαστε και τα βλέπουμε με καθυστέρηση σπίτι ....

Καλή βδομάδα Skouliki
Baci!!!!!

Global Greek said...

ωραίο ακούγεται, θα το κατεβάσω. (κι εγώ εχω κόψει το σινεμά, γιατί εδώ οι Ομανοί οταν πηγαίνουν στην αίθουσα νομίζουν οτι είναι σε καφέ! Απαντούν τα τηλέφωνά τους, μιλάν μεταξύ τους, τρένω ασταμάτητα και γενικά επικρατεί παντζουρλισμός!! Καλησπέρα από το ηλιόλουστο σουλτανάτο!

Και λοιπόν;E allora? said...

Χαχαχ τα ίδια λέω για τις ελληνικές αίθουσες Global Greek τα ίδια και χειρότερα όπως πχ πέρσι στο θερινό 2 γονείς με το νεογέννητα να κλαίει,ο πατέρας να καπνίζει πούρο και να λέει στη γυναίκα "μα δεν είσαι ικανή να το ηρεμήσεις" ήμουνα έτοιμη να γυρίσω να του πω &@*&%$&*^*% ...Αθήνα με τα μεγαλεία σου

Φιλιάαα

Leviathan said...

de to exo dei..akouo apo padou ta kalitera..opote prepei na to do!! kali evdomada!!! :)

Και λοιπόν;E allora? said...

πωπωππω πως μου ξέφυγε να σου απαντήσω eviathan .....να το δεις,είναι αρκετά καλό!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share