Tuesday, February 9, 2010

Κινέζικο κοτόπουλο

Κινέζικο κοτόπουλο το λέω γιατί βάζω τη σάλτσα σόγιας  και τα βλαστάρια σόγια αλλά η συνταγή είναι απ΄το μυαλό μου και γι'αυτό όποιος θέλει τολμάει....

Υλικά

300-400 γρ φιλέτο κοτόπουλο
200 γρ καρότα κομμένα julienne
200 γρ κολοκυθάκια κομμένα julienne
200 γρ βλαστάρια σόγια (συγγνώμη για τη μετάφραση αλλά δεν ξέρω πως τα λένε στα ελληνικά στα ιταλικά germogli di soia)στα ελληνικά όπως μου'πατε στα σχόλια ονομάζονται φύτρα
200 γρ φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
λίγο ελαιόλαδο
σάλτσα σόγια
μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβω σε φετάκια μακρόστενα το κοτόπουλο,το βάζω σε ένα μπωλ με μερικές κουταλιές σόγια και λίγο μαύρο πιπέρι,το μαρινάρω με λίγα λόγια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι (δεν έχω wok) ρίχνω το λάδι,τα λαχανικά,το κρεμμύδι και μερικές κουταλιές σούπας σόγια (εγώ ρίχνω 10-15 ml).Σε χαμηλή φωτιά και με κλεισμένο το καπάκι τα αφήνω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.Δε βάζω νερό αφού πρώτον βγάζουν τα μανιτάρια και δεύτερον μαγειρεύονται με τον ατμό.Όταν  μαλακώσουν τα λαχανικά ρίχνω το κοτόπουλο και με κλεισμένο το καπάκι αφήνω μέχρι να μαγειρευτεί.

Στο φαγητό δεν βάζω αλάτι γιατί η σάλτσα σόγια είναι ήδη αρκετά αλμυρή.Βεβαία ο καθένας με τα γούστα του.
Σε όποιον δεν αρέσει το κοτόπουλο ή το βαρέθηκε μπορείτε να το φτιάξει με μοσχάρι.Eπίσης όποιος θέλει μπορεί να βάλει λίγη πιπεριά κομμένη φυσικά julienne.Προσωπικά δε βάζω όχι επειδή δε μου αρέσει αλλά επειδή με πειράζει.Συνήθως το συνοδεύω με σπαγγέτι σόγια ή ρύζι.

30 comments:

Lila Xagorari said...

Νοστιμότατη φαίνεται η συνταγούλα! Είμαι λάτρης των συνταγών που βγαίνουν από το μυαλό!!!

Thalassenia said...

Συμφωνώ με τη Λίλα. Μια χαρά συνταγή, θα την εφαρμόσω μάλιστα με ρύζι.
Φιλιά θαλασσένια.

Ξανθή said...

Τελικά είσαι χρυσό κορίτσι κι από σπίτι τυχερός αυτός που θα σε πάρει όπως λέμε και στην Ελλάδα!!
Ελπίζω μην παρεξηγηθείς;;αλλά ειλικρινά στο λέω θαυμάζω τα νέα κορίτσια που μαγειρεύουν!!

Skouliki said...

νοστιμοτατο
αυτο !!!! να μου μαγειρεψεις!!!!!

ΦΟΥΛΗ said...

Τι να σε κάνω που δεν έχω γιο,θα σε έκανα νύφη, και θα σου ερχόμουν και ταχτικά Ιταλία!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Nα αλλάζουμε απ΄τα τυπικά Λίλα,άσε που η σόγια κάνει καλό :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia προτείνω ρύζι μπασμάτι,αν βέβαια σου αρέσει.

Καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή μου όχι μόνο δεν παρεξηγούμαι αλλά κοκκινίζω κιόλας για το κομπλιμέντο σου.Αυτά τα απλά λόγια έχουν αξία :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

οκ skouliki θα σου σκουλικομαγειρέψω ;)

Και λοιπόν;E allora? said...

ΦΟΥΛΗ δε χρειάζεται να συμπεθεριάσουμε,μπορούμε να'μαστε φίλες και να τρώμε παρέα :))))

oreksinaxeis said...

Υπέροχο το διάβασα και μάλλον υπέροχο θα το φτιάχνεις κιόλας..με ρυζάκι basmati ή jasmin θα το συνόδευα σίγουρα...Φιλιάα :)))

Betty's Cuisine said...

Παρόμοιο το φτιάχνω κι εγώ και είναι σούπερ!
Τέλειο με μπασμάτι...
φιλιά, καλό βράδυ...

Gi Gaga Kouni Beli said...

Μια ο KitsosMitsos με το κοκκινιστό του, μια εσύ...τι θα γίνει? Βαλτοί είστε?

mia maria said...

Πολύ νόστιμο θα πρέπει να είναι. Μπράβο! Κάποιες φορές ότι κάνουμε από το μυαλό είναι καλύτερο! Τα βλαστάρια σόγια δεν τα ξέρω, άραγε είναι αυτά που λέμε φύτρες;

Λίνα said...

Πολύ πολύ καλό το κινέζικο. Είναι η αδυναμία μου. Οι συνταγές είναι φαντασία και εσύ έχεις, οπότε δημιουργείς υπέροχα φαγητά με το δικό σου γούστο. Τέλεια.
Καλό βράδυ.

Unknown said...

Λοιπόν μικρή επειδή πρέπει να χάσω κιλά μόνο λάιτ συνταγές από εδώ και πέρα θα γράφεις.
Φιλάκια

Και λοιπόν;E allora? said...

pandora αν βρεις νουντλς ή σπαγγέτι σόγια δοκίμασε
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Μπέτυ μια μέρα θέλω να το δοκιμάσω και με χοιρινό,νομίζω θα είναι υπέροχο.

καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Gi Gaga Kouni Beli σου δίνουμε ιδέες για το βραδινό σου :)))

χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama στα αγγλικά ονομάζονται soybeans δές τη φώτο να μου πεις αν είναι οι φύτρες που μου λες.

καλό βράδυ
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Ευχαριστώ Λίνα μου για τα υπέροχα λόγια σου.Απ'το κινέζικο δεν τρώω το τόφου,δε με συγκλόνισε ποτέ μου.

καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

bear είναι διαιτιτικότατο αυτό το πιάτο,θερμίδες σχεδόν μηδέν και μπόλικα λαχανικά :)

χχχχχ

mia maria said...

Ναι ναι, εγώ αυτά τα λέω φύτρες! η αλήθεια είναι πως δεν τα χρησιμοποιώ, ίσως γι αυτό δεν ξέρω το όνομα τους!

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama τρώγονται και ωμά,τα βάζω σε σαλάτα...δοκίμασε.

zoyzoy said...

Θα την εκτελέσω σύντομα,μα αυτές τις ρίζες σόγιας σε τι μορφή τις βρίσκεις? Φρέσκες σε κονσέρβα??
Και με χοιρινό θα'ναι τέλειο!!

Καλό βράδυ με φιλιά θαλασσινά!!

Και λοιπόν;E allora? said...

zoyzoy στην Ιταλία τις βρίσκω φρέσκες και σε κονσέρβα.Εγώ αγοράζω πάντα φρέσκες,δεν έχω δοκιμάσει σε κονσέρβα μάρκα Bonduelle.
Δες αυτή τη φώτο να καταλάβεις τι εννοώ.Τις βάζω και σε χορτόσουπα.Η big mama αν δεις πιο πάνω τις αποκαλεί "φύτρες",δεν ξέρω αν σε βοηθάει.

Καλό βράδυ

Dreamy Cloud said...

Δημιούργησες πάλι!! Πολύ ωραίο φαίνεται.. Φιλάκια πολλά!! :)

kiki said...

Τέλειο για μένα!

υγ. φύτρα είναι ίσως η λέξη που ψάχνεις.

Και λοιπόν;E allora? said...

Dreamy Cloud είναι ένα πιάτο που φτιάχνω χρόνια,η έμπνευση μου'χε έρθει εδώ Ιταλία

καλημερούδια

Και λοιπόν;E allora? said...

kiki αν το δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις :)

καλημέρες

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share