Thursday, February 11, 2010

Ιστορίες καθημερινής ιταλικής τρέλας!

Σταθερά το πρωί παίρνω το μετρό γραμμή 1 των 08:03 που πάει στην Χ κατεύθυνση.Απ΄την στάση περνάνε για δύο κατευθύνσεις.Σχεδόν κάθε πρωί πετυχαίνω ένα φίλο μου που κατεβαίνουμε στην ίδια στάση,το τέρμα.Είμαστε 25 λεπτά και μπλα μπλα!Λέμε τα νέα μας,τα κουτσομπολιά μας,τα παράπονα της δουλειάς,για το γυμναστήριο ό,τι φανταστείτε.

1η Φλεβάρη και Δευτέρα.Καλό μήνα και καλή βδομάδα λέω στο Φαμπρίτσιο και φυσικά αρχίζουμε την κουβέντα είναι  κρυωμένος και μες τη γκρίνια.Το τρένο φτάνει σε 1,5 λεπτό σύμφωνα με τον πίνακα ανακοινώσεων και πάντα φτάνει στην ώρα του.Ξαφνικά το 1,5 γίνεται 5,5'.Όχι ρε γαμώτο σχολιάζουμε,πάλι έχει κάποια έκθεση και στέλνουν τα τρένα εκεί!Τα 5,5 λεπτά είχαν γίνει 10 στην πραγματικότητα και ο πίνακας ανακοινώσεων επίμονα να λέει 5,5'!Περιττό να σας πω  ότι η αποβάθρα δεν είχε απλά γεμίσει αλλά περίμεναν μέχρι τις σκάλες.

Επιτέλους ανακοινώνουν ότι το τρένο θα φτάσει σε λίγα λεπτά λόγω επιπλοκών.Αααα,οοοοοο,γαμώτο και άλλα τέτοια επιφωνήματα απ΄τους επιβάτες.Μας τα λένε άλλες 2 φορές και πάλι βαβούρα!
Ώρα 8:25  ανακοίνωση:Στο τρένο με κατεύθυνση Χ ένας επιβάτης αισθάνθηκε άσχημα.Το τρένο θα φτάσει με τον επιβάτη.Έρχεται το ασθενοφόρο,παρακαλώ περιμένετε πίσω απ΄την γραμμή κίτρινη,αφήστε χώρο να περάσουν οι πρώτες βοήθειες.

Δες σας λέω τι σχόλια ακολούθησαν και βρισίδια αφού μας ανακοίνωναν ηλιθιότητες από τις 8:00.Φτάνει το τρένο μετά από 2 λεπτά.Μέσα ήταν ο ασθενής και το τρένο άδειο αφού είχαν κατεβάσει τους πάντες στην προηγούμενη στάση.

Περιμένουμε,περιμένουμε.Εκνευρισμός,ένταση,άγχος.Όλοι πήγαιναν στις δουλειές και στα σχολεία!Ραντεβού χαμένα,τρένα ή άλλα ΜΜΜ χαμένα.

Ώρα 8:40 ανακοίνωση:Η γραμμή κλείνει.Παρακαλώ αδειάστε την αποβάθρα.Θα υπάρξει λεωφορείο που θα αντικαταστήσει τη γραμμή,παρακαλώ πηγαίνετε στην έξοδο.

Δεν έχω ιδέα πόσα άτομα είμαστε,ξαφνικά να βλέπεις μια λαοθάλασσα με τα κινητά στο χέρι να καλούν γραφεία για να ειδοποιήσουν.Τα λεωφορεία άφαντα κι όλοι μας κατευθυνόμαστε στην άλλη στάση του μετρό που από κει περνάει η γραμμή 1 και η 2.Κόσμος να περπατάει στα πεζοδρόμια και στο δρόμο,δεν ξέρω πόσοι είμαστε.

Μετά από 800 μέτρα φτάνουμε για να πάρουμε τη γραμμή 2,άλλη έκπληξη εκεί.Έχουν κλείσει τις εισόδους και της γραμμής 2.Ο κόσμος αγανακτισμένος γιατί είχε αργήσει,γιατί είχαν ακυρώσει το εισιτήριο που διαρκεί 75',γιατί κάποιοι είναι με βάρδια.Ξαφνικά ακούγεται να περνάνε τα τρένα,ο κόσμος άρχισε να πηδάει και να μπαίνει "Φαμπρίτσιο πήδα γιατί  δε θα φτάσουμε ούτε αύριο με αυτούς τους βλάκες" του λέω.Πηδάει ο έρμος σχολιάζοντας γιατί δεν έμεινε σπιτάκι του αφού ήταν στα μαύρα χάλια!

Έφτασα με 45' καθυστέρηση,ευτυχώς είχα ειδοποιήσει και έγραψαν ότι είχα ζητήσει άδεια μιας ώρας για προσωπικούς λόγους.

Πώς αδρανοποιούνται ξαφνικά τα πάντα  και η πόλη γίνεται ένα χάος!

22 comments:

ΦΟΥΛΗ said...

Τελικά όλα, και παντού τα πάντα!!!
Έλα αυτά είναι τα απρόοπτα,δεν συμβαίνουν δα και κάθε μέρα!!!
Καλημέρα..

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημέρα ΦΟΥΛΗ
Έγραψα γι'αυτο το επεισόδιο γιατί δε μου αρέσει να δίνω μόνο τα θετικά της Ιταλίας.Δεν είναι όλα τόσο ρόδινα!Και που να γράψω όταν χιόνισε και μας έστειλαν τα στρατά ή που σε μια καλοκαιρινή μπόρα πλημμύρισε το μετρό :))))

Καλημέρουδια
χχχχ

D.Angel said...

Kαλημέρα κοριτσάκι!
Κι εγώ που νόμιζα πως μόνο στην χώρα μας βασιλεύει το χάος!!!
Αισθάνομαι καλύτερα τώρα!
Χα χα
Φιλιά πολλάααααααααααα

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Ευτυχώς, εδώ στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουμε ακόμη Μετρό (και ούτε θα αποκτήσουμε, με τον ρυθμό που πάνε τα έργα).
Έχουμε όμως την Τσιμισκή, με τα φορτηγά που ξεφορτώνουν τις ώρες της αιχμής και για να κάνεις ένα χλμ, θέλεις μισή ώρα.
Αυτό που έπαθες, εν πρέπει να ξενίζει ένα Έλληνα.
Να δεις όλοι αυτοί που ήρθαν από το Ανατολικό μπλοκ, με τι στωϊκότητα αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις! Κάλλο έχουν κάνει και δεν δίνουν σημασία.
Καλημέρα.

mia maria said...

Τουλάχιστον είχατε ανακοινώσεις;-)
Καλημέρα!

Από μικρό κι από τρελό said...

xaxa κ η Ιταλία γίνεται σιγά σιγά σαν την Ελλάδα! Τέλεια! Επόμενος στόχος: το Βέλγιο! Hard to achieve αλλά θα τα καταφέρουμε!!!!!

blogitsa said...

Βρε δεν λες πάλι καλά που έφτασες μόνο 45 λεπτά αργότερα στη δουλειά σου??? Αν ήσουν Ελλάδα, δεν θα πήγαινες γιατί η ώρα θα είχε πάει 2 το μεσημέρι. Ούτε στον παπά να μη το πεις!! Δύσπιστε, εμείς θα πάρουμε την υποθαλάσσια στη Θεσσαλονίκη, μη στεναχωριέσαι, θα τελειώσει όπου νά ναι!!
Καλημέρα :-)

Skouliki said...

χαμος !
ενταξε καθε χωρα εχει τα πανω και τα κατω της ασφαλως
εμενα που μου την δινει οτι στην ρωμη εχει αυτα τα πλακακια κατω και χαλανε τα τακουνια μου αχαχαχα
και ομως μου την δινει !!

Και λοιπόν;E allora? said...

Μπαααα D.Angel πάντου υπάρχει ένα χάος,απλά διαφέρει από πόλη σε πόλη :)

Φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

ΔΥΣΠΙΣΤΕ το κυκλοφοριακό χάος υπάρχει παντού.Στην China Town απαγόρεψαν να ξεφορτώνουν αλλα οι Κινέζοι δε μασάνε,τα κουβαλάνε με το ποδήλατο μόνο που εχουν το εμπόριο μπροστά και πίσω απ΄το ποδήλατο και ε βλέπουν την τύφλα τους.Πριν μερικούς μήνες έπεσε ένας με όλο το εμπόριο σε ένα γνωστό μας που ήταν πεζός,γόνατο ΚΟ

Καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Από μικρό κι από τρελό πολλές φορές νιώθω να βρίσκομαι σε ελληνικό χάος μεταφρασμένο στα ιταλικά :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

blogitsa που να μας δεις όταν έχουμε απεργίες στα ΜΜΜ....ενα μπιπ!!!!

Καλημέρες

Και λοιπόν;E allora? said...

skouliki επίτηδες το κάνουν για να'χουν δουλειά οι τσαγκάρηδες καλέ ;))

καλημερούδια

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama κατατοπιστικότατες οι ανακοινώσεις όμως χαχαχα

την καλημέρα μου!
χχχ

Gi Gaga Kouni Beli said...

Σαν την Αθήνα δε βρίσκεις πουθενά! Τα έχει όλα!

Betty's Cuisine said...

Όχι, για να μην λέμε συνέχεια για την Ελλάδα!

Τα ίδια χάλια έχουμε κι εμείς, αλλά τουλάχιστον μην νομίζουμε ότι είμαστε οι μόνοι!

Λίνα said...

Και ύστερα μόνο για την Ελλάδα ξέρουν να λένε. Τα δικά τους τα χάλια δεν τα κοιτάνε!!!
Δεν βαριέσαι παντού τα ίδια.
Το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι υπομονή, υπομονή και υπομονή.
Καλό βράδυ.

Mike said...

Διαβαζοντας η ακουγοντας για καταστασεις ομοιες με αυτην που περιγραφεις, θα πρεπει σιγα σιγα να αποβαλουμε την υιοθετημενη, ευρεως διαδεδομένη φραση "αυτα μονο στο... Ελλαντα γινονται!" που φυσικα δεν ειναι απολυτα αληθης και η οποια αποτελει μια λανθασμενα αναπτυγμενη αισθηση αυτοκριτικης που προερχεται κατα βαση απο τα εγχωρια ΜΜΕ (παντοτε φουσκωνουν το οτιδηποτε και κανουν την τριχα τριχια!), οπως και το "στο εξωτερικο δεν υπαρχουν αυτα"!

Πουθενα και κανεις δεν ειναι τελειος.

Προσωπικα αναθεωρησα (τις ανωθεν) αποψεις που υιοθετουσα συχνα για τη χωρα μας και τη συγκριση με το εξωτερικο, οταν πριν απο χρονια ειδα... σκουπιδια στο δρομο και στα πεζοδρομια στο Ντισελντορφ (ναι, πιστευα αληθεια οτι δεν προκειται να εβλεπα κατι τετοιο ποτε)!

Αλλωστε, "αγαπα τον με τα ελαττωματα του" λεμε και ειναι κατι που βρισκει εφαρμογη και στην περιπτωση της Ελλαδας μας.

Καλο βραδυ!

Και λοιπόν;E allora? said...

Gi Gaga Kouni Beli δεν ξέρεις πόσα πράγματα μου λείπουν απ΄την Αθήνα...φυσικά υπάρχουν κι άλλα που δε μου λείπουν καθόλου ;)

Και λοιπόν;E allora? said...

Μπέτυ φαντάζομαι ότι ακούς και απ΄την κόρη σου διάφορα επεισόδια...κάθε τόπος με τα χάλια του :))))

χχχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίνα η πολιτική των Ιταλών είναι τα ίδια χάλια με την Ελλάδα με συνέπεια πολλά καθημερινά να έχουν τα ίδια προβλήματα.Πχ έκλεισα ραντεβού στο ΙΚΑ αρχές Απριλίου,πρώτη ημερομηνία διαθέσιμη....μόνο αυτό σου λέω!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Mike υπάρχουν πράγματα που δουλεύουν ρολόι βόρια Ιταλία και που δε τα αλλάζω με την ελληνική πραγματικότητα....αλλά κακά τα ψέματα και η ιταλική κοινωνία έχει πολλά προβλήματα και γι'αυτό μέσα απ΄τις εμπειρίες μου και την καθημερινότητά μου τα γράφω γιατί στις ειδήσεις δε τα ακούς

καλό βράδυ!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share