Friday, February 19, 2010

Πλαστικές κάρτες και ασφάλισης ασθένειας

Στη ζωή μας υπάρχουν οι πλαστικές κάρτες εδώ και πολλά χρόνια,τραπεζικές,ταυτότητα,δίπλωμα οδήγησης κτλ.Δεν ξέρω για Ελλάδα αλλά εγώ έχω σε πλαστική κάρτα εδώ Ιταλία το ΑΦΜ και δύο άλλες κάρτες που μου΄ρθαν απ΄τη στιγμή που γράφτηκα στο ΙΚΑ.

Για τη πρώτη το΄ξερα αφού έκανα γι'αυτή όλο το χαρτοβασίλειο και το περπάτημα.Με αυτή την κάρτα μπορείς να κλείσεις online  ραντεβού,να διαλέξεις γιατρό,να δεις τον ιατρικό σου φάκελο.Όταν πας σε ΙΚΑ,νοσοκομείο,φαρμακείο τη δίνεις και αυτόματα γνωρίζουν το προφίλ.Με λίγα λόγια χαρτοβασίλειο τέλος και  η κάθε υπηρεσία αυτόματα ενημερώνεται.



Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι θα μου'στελναν αυτόματα και την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας.Δεν υπέβαλα καμία αίτηση και τσουπ ένα πρωινό μου'ρθε.Τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως επίσης  η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, η Νορβηγία και η Ελβετία  έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στη διάρκεια προσωρινών επισκέψεων μας στο εξωτερικό.Ομολογώ ότι δεν είχα ιδέα και αναρωτιέμαι αν είμαι η μόνη που ζω στο σκότος.Ψάχνοντας βρήκα πληροφορίες ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένεια

 Να δω που θα βάλω όλες αυτές τις κάρτες που απόκτησα μέσα σε 2 βδομάδες,έχω και την καινούρια της τράπεζας,δε χωράνε πια στο πορτοφόλι!

29 comments:

D.Angel said...

Καλημέρααα
Μήπως να μην τις κρατάς όλες μαζί σου;Ξέρω γω;Μια ιδέα είπα!
Φιλιά πολλά κοριτσάκι

Ξανθή said...

Καλημέρα!!! την κάρτα ασφάλισης την ξέρω χρόνια τώρα και την ανανεώνω κάθε χρόνο, μη θαρρείς ότι στην Ελλάδα στη στέλνουν πρέπει να πας στον ασφαλιστικό σου φορέα μαζί με κάποια δικαιολογητικά να την αιτήσεις!!

Pansofix said...

δεν εχω ενημερωθει για κατι τετοιο θα επικοινωνησω με τον ασφαλιστη...

Ευρύνοος said...

Υπομονή φίλη μου..
τα έχουν σκεφτεί όλα αυτά για μας πρίν απο μάς..

όλες αυτές οι κάρτες έχουν chip επάνω τους για την "καλύτερη εξυπηρέτηση" του πολίτη..

μα όλα αυτά θα "φτιάξουν" στο μέλλον..
θα έχουμε εμφυτεύσιμο chip και τίποτα δέν θα κουβαλάμε..
νομίζεις τυχαία γίνονται όλα;

αλλά μην με ακούτε εμένα.. τρελός είμαι..

καλημέρα :)

marian said...

καλησπέρα κι απο μένα!!!
Εγώ έμαθα γι΄αυτή την κάρτα, φέτος που η μεγάλη μου κόρη ήταν σε πανεπιστήμιο της Γαλλίας!!! Τους είπαν από το εδώ πανεπιστήμιο ότι πρεπει να βγάλουν όλοι και έτσι εφοδιαστήκαμε όλοι οικογενειακώς!!
το μόνο χαρτί που μου ζήτησαν ήταν μια αίτηση που μου την συμπλήρωσα αμέσως και μου παρέδωσαν την κάρτα αμέσως!!!

πάντως αχρείαστες να είναι!!!

Gi Gaga Kouni Beli said...

Πώς θα βγάλουν λεφτά όλοι αυτοί οι ανεπρόκοποι στις υπηρεσίες αν δε σε στέλνουν για χαρτομάνι;
Σιγά μη το υιοθετήσουν εδώ!

Και λοιπόν;E allora? said...

D.Angel η κιτρινη ακόμα δε μου΄χει έρθει γιατί έκανα αίτηση απεριορίστου χρόνου.Έτσι προς το παρόν κουβαλάω τη μπλε,μετά θα τη βγάλω απ΄το πορτοφόλι και θα μπει μαζί με το διαβατήριο.

Καλό βράδυ

Και λοιπόν;E allora? said...

Κάθε χρόνο την ανανεώνεις Ξανθή ;Μα τι χαζομάρες ρε γμτ,εμένα λήγει σε 5 χρόνια....και μετά γιατί χάνουμε το χρόνο μας συνέχεια!

Και λοιπόν;E allora? said...

Pansofix πάτα το λινκ στο ποστ να ενημερωθείς

Και λοιπόν;E allora? said...

Ευρυνοε είμαστε κάργα φακελωμένοι ακόμα και όταν θέλουμε να πάμε τουαλέτα :))))

σπέρες!

Και λοιπόν;E allora? said...

Παλιότερα marian κυκλοφορούσαμε με ένα μπακαλόχαρτο που μας άφηνε το ΙΚΑ στην Ελλάδα και που δίναμε στο εκάστοτε ΙΚΑ της ΕΕ που βρισκόμασταν...τώρα έχουμε κοινή κάρτα ασφάλισης και γλιτώνουμε το τρέξιμο.Μη νομίζεις χρήσιμη είναι ένα κρυολόγημα,μια αντιβιωση ....χωρίς συνταγή δε στα δίνουν.

Και λοιπόν;E allora? said...

Gi Gaga Kouni Beli τώρα που θα κατεβαίνω Ελλάδα θα τους πασάρω στη μούρη την ιταλική χαχαχα εμ μέχρι τώρα όλο νούμερα και δυσκολίες μου'καναν.

καλό βράδυ

Thalassenia said...

Να και κάποιες κάρτες που εξυπηρετούν...με άλλο τρόπο.

Thalassenia said...

Η άνοιξη με χτύπησε και ούτε μια καληνύχτα δεν είπα χαχα.

Καληνύχτα.

sCaTterBraiN said...

αγχώθηκα τώρα! ελπίζω να μου τη στείλουν, αλλά εδώ μόλις φέτος μου έστειλαν αυτοκόλλητο για το βιβλιάριο υγείας για να μην πηγαίνω στον οαεε αυτοπροσώπως, για κάρτα το βλέπω (ότ)αν βγω στη σύνταξη...
καλό σκ!!

ΦΟΥΛΗ said...

Έχουμε γεμίσει ένα πορτοφόλι κάρτες,και απο λεφτα τιποτα!! των σούπερ μάρκετ για τους πόντους που τους πας;
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...

Λίνα said...

Καλημέρα.
Καλύτερα να έχεις πάντως 1 κάρτα ασφάλισης, παρά να κρατάς πεντακόσια μπλοκ για να πας στον γιατρό.
Χαρτάκι επίσκεψις, χαρτάκι για τα φάρμακα, χαρτάκι για τις εξετάσεις, κλπ. Χαρτούρα όχι αστεία!!!

kakos lykos said...

Όχι άλλες κάρτες...κατά το όχι άλλο κάρβουνο.
Εδώ σκέφτηκαν κάτι σατανικό, ότι κοστίζει πάνω από 1500 ευρώ υποχρεωτικά να το πληρώνουμε με κάρτα.
Η χαρά του τραπεζίτη, με το ζόρι νταβατζή στην τσέπη μας.

Καλό Σαββατοκύριακο :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia να δω πότε θα΄ρθει σε'μας η Άνοιξη

καλό μεσημέρι
χχχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Μη μου αγχώνεσαι sCaTterBraiN θα γεμίσεις ρυτίδες σαν και΄μενα χαχαα...εμείς δεν έχουμε πια βιβλιάριο,είμαστε φακελωμένοι στα κομπιούτερ

φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

ΦΟΥΛΗ έχω πολλές κάρτες σουπερ-μάρκετ αλλά εδώ και χρόνια πάω στο ιδιο κι έτσι κρατάω μόνο μία αλλιώς θα χρειαζόμουνα άλλο πορτοφόλι.Άσε που έχω και κάρτες από τα μαγαζιά στυλ Hondos,πρέπει να έχω 4-5....που βρίσκονται δεν ξέρω χαχαχα

φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίνα πάμε με την κάρτα και μετά για συνταγές,εξετάσεις και ραντεβου σε άλλο γιατρό είναι χαρτί μεγάλο,σαν τις μεγάλες αποδείξεις που εκτυπώνουν τη στιγμή οι γιατροί

καλό μεσημέρι

Και λοιπόν;E allora? said...

kakos lykos νομίζω ότι το έκαναν και Ιταλία δεν ξέρω....δεν ασχολήθηκα αφού δε σκοπεύω να κάνω τέτοιο λογαριασμό.Βέβαια εμείς έχουμε τη δυνατότητα στα μαγαζιά να χρησιμοποιούμε το bankomat που σου παίρνουν αμέσως τα χρήματα απ΄το λογαριασμό.

καλό μεσημέρι
χχχ

lena_zip said...

Εγώ που λες, που τελείωσα το σχολείο πριν 5 χρόνια, ήξερα για την κάρτα αυτή που σου παρέχει περίθαλψη κατά την επίσκεψη σε χώρα της Ε.Ε. Το μαθαίναμε σε ένα μάθημα που νομίζω είχε να κάνει με το Δίκαιο.
Εγώ θα ήθελα μια κάρτα που να τα κάνει όλα. Να μην κουβαλάμε τόσες πολλές. Αν και εδώ στην Ελλάδα οι δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν ακόμα κάποιο τέτοιο ογρανωμένο σύστημα. Να φαντάστεις τα διπλώματα οδήγησης μόλις πρόσφατα γίναν σε κάρτα.
Καλό Σ/Κ Και Λοιπόν. Φιλιά πολλά.

Και λοιπόν;E allora? said...

καλό που υπάρχει τουλάχιστον ενημέρωση στα σχολεία lena_zip παλιότερα δεν ξέραμε τπτ και φευγαμε εξωτερικό με μαύρα μεσάνυχτα!

καλό σαββατόβραδο
χχχχ

Unknown said...

Ναι οτι πρεπει για εδω ειναι, μονο αυτο μας ελειπε...
Αφου λεω να μην πηγαινουμε για δουλεια να καθομαστε να κοιταμε μια καρτα και σε 8 ωρες να σχολαμε.Που μας καταντησαν!Σε λιγα χρονια δεν θα εχουμε ονοματα αριθμο καρτας θα λεμε οταν μας ρωτανε "πως λεγεστε?"...
ΓΙΑΥΤΟ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΡΕΒΑΤΙΑ, ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ,ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ,ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΣΑΝΣΕΡ,ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ... ΚΑΙ ΑΜΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΦΥΡΙΞΕΤΕ...

Και λοιπόν;E allora? said...

Έχεις δίκιο mygreek αλλά οι ζωές μας είναι πιο πολύπλοκες πια και ο χρόνος λιγοστός

καλημέρα

Artanis said...

Κι εγώ εδώ έβγαλα κάρτα εργασίας που παρέχει και ένα είδους ΙΚΑ, αν δηλαδή υπάρχει γιατρός στην ειδικότητα που τον χρειάζεσαι, γιατί ως γνωστόν, αν αρρωστήσεις στη ΝΖ, μαύρο φίδι που σ' έφαγε...

Και λοιπόν;E allora? said...

Χαχαχ δεν ήξερα ότι ΝΖ αν αρρωστήσεις η περίθαλψη παρέχεται από μαύρα φίδια ;p

Την καλησπέρα μου Artanis

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share