Υλικά
2 χοιρινές μπριζόλες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντρά κομμένο σε φέτες
λίγη ρίγανη
μαύρο πιπέρι
αλάτι
λίγο λευκό κρασί
λίγο ελαιόλαδο
Η εκτέλεση είναι πολύ εύκολη.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω τις μπριζόλες με το αλάτι,πιπέρι,τη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.Ρίχνω από πάνω τα κρεμμύδια και τα αφήνω να σωταριστούν στη φωτιά για λίγα λεπτά.
Σβήνω με το κρασί για να καραμελίσουνε (είχα ακούσει στα ιταλικά αυτή την ορολογία,δεν ξέρω αν υπάρχει στα ελληνικά) τα κρεμμύδια.Κλείνω με το καπάκι και αφήνω να σιγομαγειρευτούν.Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ζεστό νερό.Εμένα μου αρέσουν να'χει μπόλικο ζουμάκι.Tα συνόδευσα με ρύζι και φυσικά παρμεζάνα.
Καιρό έχω να σας προτείνω κρασί!Castellarin cabernet sauvignon απ΄την περιοχή Friuli.Τα κρασιά απ΄την περιοχή Φριούλι είναι απ'τα αγαπημένα μου,έχουν δυνατή γεύση,μου θυμίζουν τα Χατζημιχάλη
Castellarin
34 comments:
Στην υγειά σου λοιπόν και καλοφάγωτα...
Καλημέρα καλή βδομάδα....
Ποδαρικό Φούλη και με καινούρια φωτοπροφίλ βλέπω!
Την καλημέρα μου,φιλιά!
Πολύ ωραίο φαγάκι.
Μου έδωσες και ιδέα τι να μαγειρέψω το απόγευμα που θα σχολάσω :)))
Φιλιά
Καλημέρα & καλή εβδομάδα
Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!!
Asteri θα δεις ότι είναι γρήγορο και γευστικό.Οι μπριζόλες βγαίνουν ζουμερές
Καλημερούδια και καλή βδομάδα
χχχχ
Niko χαίρομαι που πέρασες,να'σαι καλά!
Καλημερούδια και καλή βδομάδα εύχομαι και σε'σενα
χχχχ
οι μεθυσμενες μπριζολες θα ειναι πολυ μυρωδατες και γενικα οταν μαριναρεις το κρεας γινεται κλασεις ανωτερο!!!
Μπράβο Ιταλιάνα μας.
Εύκολο και για κρεατοφάγους που πρέπει να ταίσουμε εύγεστο και γκουρμέ.
Την καλημέρα μας.
Υπέροχες οι μπριζολίτσες, θα πιω όμως και κρασάκι γιατί κάνει και κρύο σήμερα εδώ, ευκαρία να ζεσταθούμε!
πολυ γευστικο φαινεται
φιλακι
Μπράβο που τις μέθυσες!!!!
Καλή εβδομάδα!!
Σήμερα που θα έχω παρέα θα το φτιάξω! Λες και το ήξερα και πήγα στο σούπερ μάρκετ κ τα πήρα όλα! Εντυπώσεις από τις σκνιπομπριζόλες αύριο!
Μόνο σε μια ταβέρνα είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω. Κάπως διαφορετικό εκεί (και ψητό), αλλά και πάλι γευστικότατο!
Καλό βράδυ! :))
Πριν 5 μέρες το έφαγα.
σλουρπ
μμμ... not bad που θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι!
σημειώνεται για τις δύσκολες μέρες που δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα!
φιλιά...
Και εύκολο και γρήγορο και νόστιμο! Μου αρέσουν τα καραμελωμένα κρεμμύδια! Καλή εβδομάδα!
μισο μπουκάλι κρασί δεν είναι πολύ??
θα ξάνω μια δοκιμή πάντως κάποια στιγμή και θα σου πώ.
Pansofix κι εμένα μου αρέσει η μαρινάρα αλλά και στη σχάρα σκέτες.
την καλημέρα μου
Αστρο-συμμορίτες δεν είναι έντονη η κρεατίλα αφού έχει τα κρεμμύδια....σπάει λίγο :)
καλημερούδια
Λίλα εγώ θυμήθηκα πως είναι ο ήλιος....επιτέλους!!!
καλημέρες
skouliki αν τρως χοιρινό νομίζω ότι θα σου αρέσει
καλημέρα
Ξανθή να μεθύσουμε κι εμείς :)))
καλημερούδια
Gi Gaga Kouni Beli τις έφτιαξες;Σας άρεσαν ή θα τα ακούσω χιχιχιιχ;Πες ντε θα σκάσω απ΄την περιέργεια :))))
καλημέρα
SkinLikeSand μπαίνουν και στο φούρνο απλά θυμάμαι ότι όταν τις έφτιαχνε η μητέρα μου γινόντουσαν πιο στεγνές
καλημέρα!!!
bear αυτές είναι λάιτ,δεν παχαίνουν πολύ....
Μπέτυ για τις δύσκολες μέρες ή για τις μέρες βαρεμάρας διότι το δεν ξέρω για'σενα αλλά το παθαίνω καμιά φορά,ειδικά όταν γυρνάω σπίτι μετά τις 9 ή και 10 το βράδυ.
την καλημέρα μου
χχχ
big mama καραμελώνω είναι το ρήμα...πάω να διορθώσω η άσχετη χαχαχα....κι έμενα μου αρέσουν γι'αυτο βάζω τεράστιο κρεμμύδι!
την καλημέρα μου :)
mahler76 μισό μπουκάλι κρασί έβαλες για πόσες μπριζόλες;Χαχαχα δε το πιστεύω...λίγο καλέ όσο το φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ...εκτός κι αν είχες σκοπό να μεθύσει κανέναν ;)))
καλημέρες
Οι καλύτερες και απλούστερες συνταγές!
Καλή μας όρεξη.
Ακουσα για κρασάκι και ήρθα!!! Πιάσε ένα ποτηράκι αρωματικό, και εβίβα....
Οσο για τις μπριζολίτσες, λόγω νηστείας, αργότερα :))
Καλή σου μέρα :))
καλέ εγώ δεν την έκανα την συνταγή, εσύ γράφεις μισό μπουκάλι κρασί στο πόστ και λέω πολύ δεν είναι?
να΄σαι καλά KitsosMitsos
την καλημέρα μου
ΕΥΗ μετά τη νηστεία αν και όταν κάνει ζέστη πέφτει βαρύ.
καλημερούδια
mahler76 με έκανες να διαβάζω απ΄την αρχή το ποστ να δω που γράφω μισό μπουκάλι κρασί χαχαχα ρε συ λίγο λευκό κρασί δεν πάει να πει μισό μπουκάλι :))))
Post a Comment