Wednesday, March 17, 2010

Αμάν...το κέηκ!!!

Τις προάλλες μίλαγα με μια φιλενάδα μου στο skype.Λέγαμε τα νέα μας.Έχει πήξει αυτή την περίοδο και μου'λεγε ότι θέλει να νιώσει φυσιολογικός άνθρωπος δηλαδή να αργεί να πάει στον καφέ,να αγχωθεί για τους λογαριασμούς,για το σούπερ-μάρκετ....με λίγα λόγια ήθελε να νιώσει την καθημερινή τρέλα.Της έλεγα ότι κι εγώ είμαι μια απ΄τα ίδια,μέσα στο άγχος και ότι μόλις είχα βάλει ένα κεήκ στο φούρνο γιατί είχα ανάγκη από γλυκές δυνάμεις!

Μπούρου μπούρου με τη φιλενάδα ο φούρνος είναι με γκάζι,έπιασε λίγο.Δεν πτοούμαστε όμως γιατί είναι νόστιμο και να΄ναι καλά το μαχαίρι που το κόβουμε.Χθες στη δουλειά είχα πάρει κι ένα κομμάτι,καλά μη βαράτε ήταν κομματάρα.Το μισό μου το΄φαγε ένας συνάδελφος και ήθελε ακόμα.


Υλικά
(οι δόσεις της μαμάς)

1 βιτάμ
5 αυγά ολόκληρα
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκάλι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα συμπυκνωμένο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 βανίλιες
500 γρ αλεύρι ΦΑΡΙΝΑΠ

Όταν είχα πρωτοπάρει τη συνταγή είχα χρονομετρήσει τα χτύπηματα.Τα'χω ακόμα ειδικά για τους αρχάριους σαν την χάρη μου.Σας  τα δίνω όπως το'χω στο τεφτέρι μου
Στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε για 10' το βιτάμ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη,άλλα 10' χτύπημα.
Τα αυγά,έναν ένα τον κρόκο για περίπου 6'.
Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτω ένα ένα τις βανίλιες,το αλεύρι,το ξύσμα πορτοκάλι και τα υγρά.Χτύπημα για 4'

Βουτυρώνω και αλευρώνω τη φόρμα.Σε προθερμασμένο φούρνο 170-180 °C για περίπου μια ώρα.Με το ξυλάκι τεστάρω αν η ζύμη έγινε.

Συνήθως φτιάχνω μισή δόση γιατί το πλακώνω.Βάζω αντικολλητικό χαρτί αντί βουτυροαλεύρωμα.Έμεινε ένα κομματάκι παρόλο το "ατύχημα"  και γι'αυτό μην δώσετε σημασία στην λεπτομέρεια,μίλαγα με τη φιλενάδα!

38 comments:

Αστρο - Συμμορίτες said...

Μια χαρά περνάς γευστικά στο Italy!!!
Εχεις ξεσαλώσει.
Τα φιλιά μας.

Ευρύνοος said...

Πώς το είπαμε το κέηκ;
μπαρουτοκαπνισμένο;
χαχα

σε πειράζω :)

αρκεί που είναι νόστιμο, μην μασάς :)

χαιρετώ σε :)

Ξανθή said...

Έχω κάψει κέικ και φαγητά πολλάαααα διαβάζοντας τα παιδιά μου!!!!!
Καλημέρα!!!

nikos said...

Κέηκ.....μμμμμ
Τι να κάνουμε, αδυναμία είναι αυτή!!!

Pansofix said...

τελειο κεκακι και αν κοψεις μια φετα ποτε δε σταματας σε αυτη...οποτε σε καταλαβαινω!!!

thumbelina said...

Καλημέρα,
και εγώ ακριβώς έτσι φτιάχνω το κέηκ, για τα χτυπήματα δεν ξέρω , δεν τα έχω μετρήσει...
έκανα χτες κέηκ και δεν έχει μείνει oύτε το μισό, και να φανταστείς ότι δεν τους άρεσε κιόλας πολύ!!!!! γιατί δεν είχα κουβερτούρα να κάνω γλάσο και είχα βάλει μερέντα....
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που δεν έχει κάψει κάτι, η αφεντιά μου κατάφερε να κάψει μακαρόνια γιατί επιασε την κουβέντα και εσύ λες για το κέηκ που όσο να είναι καίγεται και πιο εύκολα!!!
φιλιά :)))

SkinLikeSand said...

Όντως, δεν υπάρχει σαν έννοια το "λίγο γλυκό". :P

Ας το έξυνες λίγο από κάτω, στην τελική, αν φαινόταν αρκετά.

Καλησπέρα και φιλιά!

elen said...

Έχουν καεί φαγητά και γλυκά μιλώντας στο msn και το skype!!!ονόματα δε λέμε.. σπίτια δεν κλείνουμε..:Ρ και πρώτη και καλύτερη εγώ!!! χαχαχαχα
αλλά παρά ταύτα το έσωσες το γλυκάκι σου και φαίνεται νόστιμη η συνταγούλα σου!!! Φιλιά!!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Ο φούρνος με γκάζι θέλει να ψηθείς και εσύ μαζί με το φαγητό ή το γλυκό.
Μια χαρά μου φαίνεται και μου αρέσουν και τα "ελαφρά" καρβουνιασμένα. Είναι πιο νόστιμα.
Καλό απόγευμα.

ΦΟΥΛΗ said...

μην πτοείσαι και ας άρπαξε λίγο!!
Καλό απόγευμα φιλιά...

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Μια χαρά είναι!
Εχω κάνει κάρβουνα μπόλικα.
Τα λίγο αρπαγμένα μου αρέσουν.
Τα φιλιά μου!

Betty's Cuisine said...

χαχα... πόσο σε καταλαβαίνω!
πριν λίγο παραλίγο να καρβουνιάσει η σπανακόπιτα!
τελευταία στιγμή σώθηκε!!!
σε φιλώ...

Και λοιπόν;E allora? said...

Χαχαχχα Αστρο/συμμορίτες κάποιος πρέπει να μαγειρεύει αλλιώς θα τρώμε έτοιμα και κονσέρβες

καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Ευρύνοε πετυχημένο το μπαρουτοκαπνισμένο :)))...νομίζω ότι θα το βαφτίσω έτσι


καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή σκέψου με ενα σκαιπ τι έκανα....με φαντάζεσαι με κουτσούβελα τι θα κάνω χαχαχα

καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Νίκο κι εμένα μου αρέσει

καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Άσε Pasnsofix το τέλειωσα η λαίμαργη μόνη μου!!!!

καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

thumbelina ήταν πριν αρκετά χρόνια που΄χα γράψει τη συνταγή,πρώταρα.Σκεφτηκα ότι ίσως βοηθήσει κανέναν.


καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

SkinLikeSand το άφησα και κρύωσε και απλά το καθάριζα σε κάθε κομμάτι...έτσι δε ξεράθηκε ;)
καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

elen μαζί πάντως δε μιλάγαμε χαχα

καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Δύσπιστε από κάτω έπιασε...άσε χαχαχα μην κρυβόμαστε :p


καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Φουλη όχι μόνο δεν πτοούμαι αλλα σας δίνω και τη συνταγή :)))
καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Γιαγιά Αντιγόνη κάρβουνα όχι...κανά άψητο ή κανα αλατισμένο εεεε ΝΑΙ :)))
καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Μπέτυ τι τραβάμε για να μιλαμε σε μσν και σκαιπ...αυτα τα φταίνε :)))
καλό βράδυ
χχχ

sunnefoula said...

Τί λες τώρααααααααααααααααααααααα!!!!!

μιαμ!

Και λοιπόν;E allora? said...

Αχαχαχα είδες sunnefoula τι έπαθα :))))

Αγγελικη Ν said...

Καλημέρα καλώς σε βρήκα!
Μια χαρά μου φαίνεται το κεκάκι σου! Με τον φούρνο του γκαζιού πρέπει να είσαι σε υπερένταση όταν ψήνεις ζύμη με αυγό!!!! Γιαυτό καλύτερα χαλαρά! Και "ηλιοψημένα" τρώγονται!
Εγώ για να αποφεύγω (πια) τέτοια ατυχήματα βάζω ξυπνητήρι να χτυπά στον προβλεπόμενο χρόνο....
Φιλιά από Ν Αφρική

Και λοιπόν;E allora? said...

Ν.Αφρική!!!!Αχ Αγγελικη Ν είναι απ΄τα μέρη που θέλω να επισκεφτώ!
Χρόνο κρατάω αλλά όταν η εξωτερική θερμοκρασία ανεβαίνει,ανεβαίνει και η εσωτερική....εκεί την πάτησα!Δεν κάνει πια κρύο όπως πριν 2-3 βδομάδες.

Καλώς ήρθες στην παρέα :))
χχχ

mia maria said...

Άσε το έχω πάθει και εγώ σε κουβέντα με τη φίλη μου! Πάντως και έτσι φαίνεται νοστιμότατο!

Dreamy Cloud said...

Μπορεί να πήρε λίγο αλλά για να έμεινε μόνο τόσο φαντάζομαι πόσο ωραίο ήταν!!! :) Φιλάκια πολλά!!

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama για τα πάντα φταίνε οι φιλενάδες όχι εμείς χαχαχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Dreamy Cloud η αλήθεια είναι ότι δεν έμεινε ψίχουλο :))

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ said...

κι η μαμα μου αυτη τη δοση κανει , καλα εκανες και το φαγες , αμα αρπαξει λιγο ειναι ακομα πιο νοστιμο , καλημερα !!!!!!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ καλώς ήρθες καταρχήν στην παρέα

Μόνο από κάτω είχε αρπάξει,ευτυχώς :))

sCaTterBraiN said...

yummmm!
να σου πω, γιατί είναι σημαντικό το πόσο χρόνο χτυπάμε το κάθε συστατικό;
(όχι τίποτα άλλο, αλλά έρχεται πάσχα και θα έχω χρόνο για ζαχαροπλαστική ξανά).
φιλάκια!

Και λοιπόν;E allora? said...

sCaTterBraiN αν πρόσεξες δεν έχει σόδα ή baking powder.Όσο το χτυπάς τόσο φουσκώνει και γίνεται πιο αφράτο,ειδικά όσον αφορά το μέρος της μαργαρίνης.

Επειδή είσαι σοκολατάς βάλε από πάνω κουβερτούρα μαύρη,διπλή όπως το φτιάχνει η μητέρα μου στον κολλητό μου!!!!Ξέρεις πώς;

sCaTterBraiN said...

ξέρω, ξέρω... αχ και βαχ, θέλω γλυκό αλλά κάνω δίαιτα!
:-)

Και λοιπόν;E allora? said...

Κι εγώ πρέπει να αρχίσω να προσέχω γιατί σε λίγο έρχονται τα σοκολατένια αυγά sCaTterBraiN

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share