Sunday, September 12, 2010

Kαρμπονάρα της και λοιπόν!

Προχθές μίλαγα με τη φιλενάδα στο σκάιπ και της λέω "θέλω μια καρμπονάρα αλά ελληνικά".Της υποσχέθηκα ότι θα τη δημοσιεύσω τη συνταγή να καταλάβει τι εννοώ και σε τι διαφέρει απ'την ιταλική που σας έχω ήδη δώσει Bucatini alla Carbonara.
Η δικιά μου καρμπονάρα είναι με υλικά που αγαπώ και γι'αυτό δεν τσιγκουνεύομαι στις δόσεις.Φυσικά είναι όλες με το μάτι.Ο καθένας από εσάς να βάλει όσο θέλει και ανάλογα με τα γούστα του.

Υλικά πλούσια σε χοληστερίνη και λατρευτά

μπέικον κομμένο σε κομμάτια
μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
μπόλικο τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
μαύρο πιπέρι
κρέμα γάλακτος
λίγο φρέσκο γάλα
ζυμαρικά ό,τι θέλετε
αλάτι για το νερό που θα βράσουν τα ζυμαρικά

Καταρχήν βάζετε το νερό να βράσει για τα ζυμαρικά.Εγώ είχα ακόμα 250 γρμ απ'τα μισά ριγκατόνι και χρησιμοποίησα αυτά,έχουν και τις ρίγες και κόλλησε παντού η κρέμα γάλακτος.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το μπέικον με λίγο πιπέρι και το αφήνω να μαλακώσει καλά,δε το αφήνω να ξεραθεί.Το βγάζω και το αφήνω σε ένα πιάτο.


Προσθέτω τα μανιτάρια και τα αφήνω να πιουν τα νερά τους.Αν δεν έχουν μαλακώσει ρίχνω ζεστό νερό.Δεν προσθέτω ούτε λάδι,ούτε βούτυρο.Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα προσθέτω το μπέικον,μισό κουτί κρέμα γάλακτος και λίγο φρέσκο γάλα αν είναι πηχτή η κρέμα.Οι ελληνικές είναι αρκετά νερουλές απ'όσο θυμάμαι γι'αυτό μη βάλετε γάλα.Ανακατεύω καλά να πάει παντού η κρέμα και ρίχνω τα ζυμαρικά και το τυρί.



Στο πιάτο προσωπικά μου αρέσει να προσθέτω λίγο μαύρο πιπέρι και τυρί τριμμένο.Εσείς βέβαια αν θέλετε ακολουθήστε αυτό το βήμα,αλλιώς είναι τέλειο και χωρίς τις τελευταίες πινελιές.

Με ταλιατέλες ή παρπαδέλες το πιάτο γίνεται σκέτη κόλαση κατά τη γνώμη μου αλλά δυστυχώς δεν είχα και συνεπώς σας συμβουλεύω να προμηθευτειτε αν αποφασίσετε να τα φτιάξετε.

44 comments:

sunnefoula said...

προλαβαίνω να πεταχτώ για ένα πιάτο???

Και λοιπόν;E allora? said...

sunnefoula μπαααα....τέλειωσαν σε dt!

manousina said...

Δεν ξέρω κανέναν που να μην τρώει αυτή την μακαρονάδα.... εκτός από εμένα που δεν συμπαθώ πολύ το μπέικον, αλλά την τρώω.... Νόστιμη παραλλαγή

Vita said...

Παναγία μου! Γιατί μου το κάνεις αυτό Και λοιπόν και λοιπά; Έχω όλα τα υλικά και εύχομαι να αποφύγω τον πειρασμό απόψε...

D.Angel said...

Πω πωωωωω μου τρέχουν τα σάλια!
Καλή Κυριακή κοριτσάκι
Φιλιά πολλά

zoyzoy said...

Τρελαίνομαι για καρμπονάρα λέμε αυτό το μπέικον το λατρεύω!

Αντε καλή όρεξη εύχομαι
με φιλιά θαλασσινά!!

Ξανθή said...

Στην πρώτη φωτογραφία είναι μπέικον;;
Σαν διαφορετικό από αυτό που έχουμε εδώ μου μοιάζει;;;
Μια μακαρονάδα για αύριο ότι πρέπει.
Καλή εβδομάδα!!

Muriel said...

Per favore non chiamarla carbonara! :D

Και λοιπόν;E allora? said...

manousina αν δε σου αρέσει το μπέικον μπορεις να φτιάξεις μόνο με τα μανιτάρια αλλά θα σου'λεγα να δοκιμάσεις
Ίδια εκτέλεση πολλές ιδέες και στο τέλος να προσθέσεις την κρέμα γάλακτος

καλό βράδυ

Και λοιπόν;E allora? said...

Μια στο τόσο Vita μου μπορείς να αποφυγεις τον πειρασμό και να απολαύσεις το πιάτο!!!

καλό βράδυ εύχομαι

Και λοιπόν;E allora? said...

D.Angel το'χω πει και το λέω...και οι 2 παραλλαγές είναι κόλαση

καλό σου βράδυ :)

Και λοιπόν;E allora? said...

zoyzoy προτιμώ να βάζω μπέικον παρά λαρδί...παρόλο που αγαπώ τα αλλαντικά δεν μου αρέσει το λίπος γευστικά

φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή μπείκον κομμένο είναι.Εδώ βρίσκω πέρα απ'το ιταλικό που είναι παρα πολύ αλμυρό για τα γούστα μου το κλασσικό της Tulip σε συσκευασία.Πολύ πιθανόν να το βρεις κι εσύ φυσικά.

καλό βράδυ εύχομαι

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Hahaha Muriel 3 volte hai scritto la stessa cosa?Nn e' La carnonara,infatti l'ho chiamata "la carbonara di e allora?" e ho messo il link della carbonara all'uovo ;)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ.Δ/ΝΣΗ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΙΦΟΥΝΑΣ:))

Marouli said...

Αααα ωραια συνταγη! Θα την φτιαξω αλλα δεν θα την φαω.. Με τορτελινια λες να γινεται?

Μαρουλοφιλακια!

Unknown said...

σλουρπ. Στείλε ένα πιάτο

Magda^_^ said...

Οοοοο τι λες τώρα!!!
Καταπληκτικό φαγητό!! Και αυτά τα ζυμαρικά είναι τόσο μμμμμμμ!!!!
Γεια στα χέρια σου:)

Thalassenia said...

Αύριο μεθαύριο θα την αντιγράψω κατ΄ευθείαν στην κατσαρόλα,χαχα.
Λέω να αντικαταστήσω το μπέικον με καπνιστό χοιρινό.

Αν σου είναι εύκολο γράψε μια συνταγή πέστο βασιλικού.
θυμάμαι είχες βάλει, δεν ξέρω αν είναι εύκολο να την βρώ.

Καλή εβδομάδα.

Και λοιπόν;E allora? said...

JK καλή βδομάδα και σε'σενα!Πάρε διεύθυνση και έλα....αλλιώς κράτα σημειώσεις και φτιάξε!

Και λοιπόν;E allora? said...

bear έχω και σούπα αν θες ;)

Και λοιπόν;E allora? said...

Magda ζυμαρικού κι εσύ διαβάζω...σε λίγους ανθρώπους δεν αρέσουν τελικά

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Marouli με τι τορτελίνια σκεφτόσουνα;Τι δε σου αρέσει απ΄τη συνταγή;Το μπέικον ή τα μανιτάρια;

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia όταν δε βρίσκεις κάτι μπορείς να βάζεις λέξεις κλειδιά πάνω δεξιά που είναι μηχανή εύρεσης ή όπως το λένε στα ελληνικα (τα windows και το νετ είναι αγγλικά).

Συνταγές με πέστο έχω δύο:
-Ένα άλλο pesto!
- Και στο ποστ Ci facciamo due spaghi? θα βρεις το πέστο Γένοβας.

Καλή βδομάδα εύχομαι!!!!

Thalassenia said...

Αν εννοείς την αναζήτηση του γκουγκλάκου πάνω δεξιά, ευχαριστώ πολύ.
Την δική σου συνταγή ήθελα ... και πού να βρω άκρηηηη, που λέει και το άσμα.

Ευχαριστώ, θα αξιοποιήσω τα βασιλικά.

Φιλιά θαλασσένια.

ΦΟΥΛΗ said...

οκ θα σου πάρω τα υλικά να ξαναφτιάξεις..
καλημέρα.

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημέρα Thalassenia

Καταρχήν έκανα λάθος και δεν είναι πάνω δεξιά αλλά αριστερά.Βασικά ψάχνει μέσα στο μπλογκ όχι στο ιντερνετ.

Αν έχεις τόσους βασιλικούς καιρός για πέστο λοιπόν :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Φούλη φέρε τα υλικά.Εγώ μαγειρεύω εσύ πλένεις πιάτα ;)))

Asteri (Maria) said...

Πεινάωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω :))))

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημερούδια Asteri και καλή βδομάδα
Πεινάς;Πρωινό δεν έφαγες;Αν δεν ξέρεις τι θα φτιάξεις για μεσημεριανό τώρα έχεις ιδέα :))

Taste Advisor said...

Πόσο δίκιο έχεις, ε ναι αυτή είναι η ελληνική καρμπονάρα!

Artanis said...

Πωπω, κόλαση δεν θα πει τίποτα...
ΖΗΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...

sCaTterBraiN said...

δίαιτα δίαιτα δίαιτα

(προσπαθώ να ξορκίσω την εικόνα της καρμπονάρα που μου σφήνωσες στο μυαλό...)

φιλάκια!

Και λοιπόν;E allora? said...

Taste Advisor αρέσει σε αρκετούς Ιταλούς και η δικιά μας :))

Και λοιπόν;E allora? said...

Artanis είναι και αρκετά εύκολο και γρήγορο φαγητό όταν δεν ξέρεις τι να φτιάξεις και θες κάτι με δυνατή γεύση

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

χαχαχχα,γιατί sCaTterBraiN είσαι σε δίαιτα;πόσο έφαγες το καλοκαίρι;

μόλις βρω χρόνο θα βάλω σουπίτσα διαιτητική να μη γκρινιάζεις ότι σε παχαίνω :)

χχχ

Marouli said...

Απο την συνταγη μου αρεσουν ολα απλα εγω θα την φτιαξω με μακρια μακαρονια τα οποια δεν τρωω αχαχαχαχα!!

Μαρουλοφιλακια!

Leviathan said...

ax kai eimai kai se diaita :) :) filiaaaa! :)

kiki said...

Ααααχ! Με πονάς! Και πεινάω!

Και λοιπόν;E allora? said...

Marouli κάποτε μου'λεγαν ότι είμαι δύσκολη στο φαγητό,τωρα θα τους λέω οτι το Μαρούλι είναι δυσκολότερο :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Κι εσύ Leviathan;Οκ έβαλα φαγητό διαιτητικό λοιπόν :)

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

kiki τώρα που το λες και το δικό μου στομάχι παραπονιέται!

oreksinaxeis said...

Είναι τέλεια!Αγαπημένο ζυμαρικό το συγκεκριμένο...αχ να βουτήξω μου έρχεται!!

Και λοιπόν;E allora? said...

pandora βούτα ελευθερα!!!!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share