Friday, November 5, 2010

Μανιτάρια του βοσκού

Σας έχω καινούρια πρόταση για μανιτάρια,βασικά τα έφτιαξε ο καλός μου που τα αποκαλεί μανιτάρια του βοσκού.Φωτογραφίες δεν έχω αλλά την εκτέλεση την είδα με τα ματάκια μου και τα τσακίσαμε μια χάρα σαν ορεκτικό.Δεν έμεινε ίχνος και δεν πρόλλαβα να βγάλω μια εικόνα

Υλικά
μισό κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες (βάλαμε άσπρα και καφέ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
βασιλικό ξερός
αλάτι
πιπέρι ή μπούκοβο
βούτυρο
φέτα κομμένη σε χοντρές φέτες


Σε ένα βαθύ τηγάνι έβαλε τα μανιτάρια με το βούτυρο και τα άφησε να βγάλουν αρκετά νερά.Μετά πρόσθεσε το κρεμμύδι,αλάτι,πιπέρι και το βασιλικό.Τα σιγοέψησε για 10-15 λεπτά.Κάλυψε παντού με χοντρές ροδέλες ντομάτας για 1-2 λεπτά και στο τέλος πάνω σε κάθε ντομάτα πρόσθεσε από ένα κομμάτι κομμένο πάχος 1 δάχτυλο φέτα.Έκλεισε το καπάκι και άφησε μέχρι να λιώσει η φέτα.σερβίρεται με μπόλικο φρέσκο ψωμί κατά προτίμηση χωριάτικο.Εμείς είχαμε ολικής αλέσεως.


 Quartitolo Lombardo
Valtaleggio

Επειδή δε βρήκε φέτα πήρε ένα κλασικό  ντόπιο λομβαρδίας που μεταξύ μας ψιλομοιάζει,αν κι εμένα όταν το δοκίμασα σκέτο άνοστο μου φαινότανε.Ψημένο όμως ήταν αρκετά καλό και ταίριαζε με το πιάτο.Να σας μάθω λοιπόν και ένα διαφορετικό τυρί να ξερετε αν το βρείτε ποτέ στο δρόμο σας.


24 comments:

Asteri (Maria) said...

Και χωρίς φωτό το λιγουρεύτηκα τρελάαααααααααα

Ευρύνοος said...

Πολύ καλό ακούγεται!!

καλημέρα :)

Anonymous said...

Είμαι αλλεργική στα μανιτάρια! Πάντως θα μπορουσε να μαγειρευτει και με μοσχαράκι!Και να ονομαστει, μοσχαράκι του βοσκου!

φιλιά

ΦΟΥΛΗ said...

αν και κάποτε με πείραζαν, το ξεπέρασα και τα λατρεύω...
καλησπέρα...

Vita said...

Απλό μυρωδάτο εύκολο! Συγχαρητήρια στον καλό σου

Ξανθή said...

Τυχερούλα σου μαγείρεψαν!!
Καλό Σ/Κ

kiki said...

Μια φίλη μου συνηθίζει να φτιάχνει συχνά μανιτάρια με φέτα! Είναι τέλεια! Καλό πσκ!

D.Angel said...

Γουάου!
Λατρεύω τα μανιτάρια!
Πολύ εύκολο ακούγεται!
Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ

sCaTterBraiN said...

καλή μας όρεξη!
;-)
και καλό σκ!

the elf at bay said...

Eνδιαφέρον! Στα υπόψιν.

zoyzoy said...

Μμμμ υπέροχο και ελαφρύ κυρίως!

Είσαι καλεσμένη σε γεύμα!

Καλό ΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά!

manousina said...

Δεν χρειάζονται αγάπη μου φωτογραφίες... μπορούμε να τα φανταστούμε και να τα γευτούμε....
Μπράβο στον βοσκό...

Και λοιπόν;E allora? said...

Asteri έπεσαν 3 άντρες από πάνω που να προλάβω να βγάλω φωτο χαχαχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Ευρύνοε αντρικές αλχημείες ;)

Και λοιπόν;E allora? said...

Coula μακριά από τότε απ'τα μανιτάρια.....έχω άλλες συνταγές αν ενδιαφέρεσαι :)

χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Φούλη μου ούτε εγώ το έχω κρύψει ότι τα λατρεύω
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Vita μυρωδάτο δε λες τίποτα!!!!Εγώ θα τους έβαζα και κρασί αλλά κι έτσι όπως τα έκανε ηταν γευστικότατα!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή μαγειρεύει συχνά απλά καμιά φορά καίγομαι ή ξινίζομαι λόγω υπερβολικού πιπεριού ή λεμονιού χαχχαχα αλλά παράπονο δεν εχω :))))

Και λοιπόν;E allora? said...

Kiki η αλήθεια είναι οτι με φέτα δε τα είχα δοκιμάσει και πάνε πολυ!

καλό απόγευμα

Και λοιπόν;E allora? said...

D.Angel ο μόνος μπελάς είναι να καθαρίσεις,πλύνεις και κόψεις τα μανιτάρια.Εδώ πρέπει να κόψεις το από κάτω γιατί ειναι με το χώμα....αλλιώς όλα καλά :)))

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

sCaTterBraiN τσακιστήκανε σου λέω...ειδικά ο ένας φίλος που είναι χειρότερος από γυναικά...όχι κρεμμυδι μυρίζει,όχι βουτυρο παχαίνει κτλ χαχαχα

χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

the elf at bay να μου πεις εντυπώσεις :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

zoyzoy έρχομαι να δω γιατί εχω χάσει επεισόδια όλες αυτές τις μέρες :))))

Και λοιπόν;E allora? said...

καλά τα είπες manousina

καλό σου απόγευμα

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share