Tuesday, November 9, 2010

"Το νησί" και οι εντυπώσεις μου

Το βιβλίο Το νησί της Victoria Hislop τo διάβασα πριν δύο χρόνια στα αγγλικά σε μερικές αυγουστιάτικες μέρες.Τόσο γρήγορα το τέλειωσα παρόλο που η καθημερινότητά μου πια είναι τα ιταλικά.Ήταν εύκολο,γρήγορο,με απλή γραφή και περιγραφή.Θυμάμαι είχα κάποτε σχολιάσει "ας ελπίσουμε να μη γίνει κανένα σήριαλ" και φυσικά έγινε.

Όταν είχαν έρθει οι φίλοι πριν ένα μήνα μου'χαν ήδη πει ότι ξεκινάει και ότι θα μου στείλουν λινκ για να το δω onilne.Έτσι κι έγινε,μου έστειλαν και να'μαι την περασμένη Κυριακή να στραβώνομαι μόνη να το δω.Μόλις είχε φύγει το δίποδο πεσκέσι,ο καλός μου λείπει για επαγγελματικές υποχρεώσεις,έξω βρέχει ολημερίς και οληβραδίς.Πατάω στο λινκ και μου βγαίνει ένα μικρό παράθυρο και το πρώτο επεισόδιο.Θεοσκότεινο και έτσι το κάνω full screen.Αυτόματα πάλι θεοσκότεινο και με θολούρα.Έχω μια σχετική στραβομάρα αλλά σκέφτομαι δεν πάει στα κομμάτια άντε να το δω.Όλες οι κριτικές είναι καλές,γνωστοί και φίλοι λένε ότι είναι πολύ καλό και λίγο πολύ όλοι ένα δάκρυ το ρίχνουν.

Τελειώνει το πρώτο επεισόδιο κι εγώ να'χω φάει  τη σούπα μου,το παγωτό μου και τα μουστοκούλουρα που'χα ζητήσει απ'το δίποδο πεσκέσι και που μου'φερε!Τα μουστοκούλουρα τα αγοράζω από συγκεκριμένο φούρνο από παιδί.Αν θυμάμαι καλά ανήκει στη 3η γενιά και έχει απ'το καλύτερο ψωμί στα ξύλα στην Αττική κατά τη γνώμη μου.Ανοιχτός όλη τη βδομάδα και με φοβερή ούρα.Για όποιον έχει κέφι να τα δοκιμάσει βρίσκει τη διεύθυνση πάνω στο κουτί.Εγώ τα έβαλα στα γυάλινα τάπερ γιατί με την υγρασία δεν παραμένουν τραγανά.Είναι με σταφίδα που λατρεύω και ειλικρινά τα έχω τσακίσει.



Και συνεχίζω με το σήριαλ.Έχω μια φίλη στο μσν και τη ρωτάω αν και στην τηλεόραση είναι έτσι σκούρο.Ναι μου λέει.Ξεκινάω λοιπόν να δω το δεύτερο επεισόδιο με λιγότερο ενθουσιασμό και με πολλά στοπ αφού δε με κερδίζει.Τελειώνει και το δεύτερο και σκέφτομαι "πάμε καλά;!".Τι μελοδραματικό είναι αυτό;Τι κλάμα και κακό;Τι υστερίες,τι μοιρολόι και τι ψεύτικη κρητικιά προφορά;Αυτό το σκότος κερδίζει τον τηλεθεατή γιατί εγώ αναγκάστηκα να ανάψω το πάνω φως του δωματίου κι έχω μεγάλη οθόνη.Το πολυαναμενόμενο σήριαλ  με απογοήτευσε στα δύο πρώτα επεισόδια.Όταν βγει το 3ο επεισόδιο online  θα το δω από περιέργεια μήπως και άλλαξε τίποτα αλλιώς προτείνω βιβλίο και πάλι  βιβλίο για όποιον κάνει κέφι το διάβασμα.

Εσάς σας αρέσει;Τι σας αρέσει;Όσοι έχετε διαβάσει το βιβλίο πως βρίσκετε την τηλεοπτική σειρά;Περιμένω τις εντυπώσεις σας και πάρτε κανένα μουστοκούλουρο όσο προλαβαίνετε γιατί θα τελειώσουν σε λίγο.

55 comments:

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Κοριτσάκι μου ντρέπομαι να πω πως δεν μου αρέσει.
Με διαβολόστειλαν για την χαζομάρα μου.
Αναρωτιέμαι μόνο αν παιζόταν από κρατικό κανάλι θα είχε την ίδια αποδοχή;

Μια χαζή σου στέλνει φιλιά!

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημερούδια Γιαγιά Αντιγόνη

Να μη ντρέπεσαι καθόλου,απλά εγώ δε το βρήκα καλό.Ίσως περάσετε 100 άτομα και μου πειτε "και λοιπόν λες μπούρδες".

Σίγουρα φταίει ότι το βιβλίο το έχω διαβάσει και έχω μια εντελώς διαφορετική εικόνα.


Αν το'χε κρατικό κανάλι ίσως να ήταν καλύτερο

φιλιά

Ξανθή said...

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, τα δυο επεισόδια τα είδα στον υπολογιστή το τρίτο στην τηλεόραση, έχει διαφορά.
Αν κρίνεις με το τι παίζεται στα κανάλια αυτό είναι η όαση.
Από την άλλη μεριά έχει δώσει πολλά που δεν τα φανταζόμαστε ιδιαίτερα η νέα γενιά, δεν ξέρω πόσο είναι κοντά στα αληθινά γεγονότα και πόσο έχει παραποιηθεί το κείμενο,πάντως έχει αξία για την Ελλάδα.
Καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημέρα Ξανθή μου

Χμμμμ αν έχει διαφορά τβ και υπολογιστή τότε να ζητήσω κανένα dvd.Εγώ πάντως έχω μεγάλη ανεξάρτητη οθόνη και δε βλέπω απ'το laptop.

Εγώ προτιμώ να τα διαβάζω παρά να τα βλέπω,νομίζω ότι το τελευταίο σήριαλ που είδα Ελλάδα ήταν τα "Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά",μετά σταματησα και τα διάβαζα κατευθείαν

Taste Advisor said...

Το βιβλίο το διάβασα και εγώ , τη σειρά δεν τη βλέπω, γενικά δεν βλέπω σειρές, γιατί δεν προλαβαίνω να τις παρακολουθήσω.
Άρα δεν έχω άποψη, όμως γενικώς το θέαμα είναι προσωπική υπόθεση, δεν αρέσουν σε όλους μας τα ίδια πράγματα, δεν έχουμε τις ίδιες προσλαμβάνουσες ούτε τα ίδια σημεία αναφοράς.
Η μεταφορά του βιβλίου, όποιου βιβλίου στην οθόνη είναι δύσκολη και δεν γίνεται πάντα με επιτυχία, ακούω γενικά καλά σχόλια για τη σειρά και δεν αναφέρομαι στην τηλεθέαση διότι ως άνθρωπος του "χώρου" ξέρω πόσο πλασματική είναι, ξαναλέω όμως χωρίς να κλείνω τα μάτια στη ζωή ότι πραγματεύεται ένα πολύ δύσκολο και δυσάρεστο θέμα σε μια όχι και τόσο καλή περίοδο για εμάς τους Ελληνες. Ίσως να το βλέπουν σαν ομοιοπαθητική, υπάρχουν και χειρότερα και τέτοια.
Φιλιά

Asteri (Maria) said...

Το λοιπόννν παίρνω 2-3 μουστοκούλουρα που μου αρέσουν ...
Το βιβλίο το διάβασα κι εγώ το καλοκαίρι και καταενθουσιάστηκα! ήθελα να το διαβάσω πριν δω την ταινία.
Η σειρά καλή είναι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά απλά πιστεύω πως δεν συμβαδίζει αρκετά με το βιβλίο έχει πολλές διαφορές!
Φιλιά

Lila Xagorari said...

Επιτέλους κορίτσι μου.......και νόμιζα οτι ήμουν μόνη μου. Ποτέ μου δεν διάβασα βιβλίο και μετά να το δω ταινία και να μου αρέσει! Άσε πια που καθημερινά βλέπουμε και ένα ρεπορτάζ για τη Σπιναλόγκα!
Βαρεθήκαμε! Έλεος!!

Anonymous said...

Γίνεται τόσος "ντόρος" μ'αυτό το νησί που διστάζεις να πείς τη γνώμη σου φωναχτά... Ε όχι λοιπόν!!! Ούτε σε μένα αρέσει και για τη Σπιναλόγκα έχω διαβάσει το συγκλονιστικό βιβλίο του Θέμου Κορνάρου που το έγραψε το 1933 και επανεκδόθηκε, με επιτυχία, στη δεκαετία του '70!!!
ΘΕΟΦΑΝΩ

Anonymous said...

Δεν έχω διαβασει το βιβλίο αλλά έχω παρακολουθήσει τα μέχρι τώρα επεισόδια στην tv Ομολογώ πως το πρώτο επεισόδιο με καθήλωσε αλλά τα υπόλοιπα όχι τόσο! Φιλιά πολλά

D.Angel

ΦΟΥΛΗ said...

Διάβασα το βιβλίο πριν 3 χρόνια, ενθουσιάστηκα, όταν πέρυσι πάτησα και το ποδιά μου επάνω ένιωσα κάτι το απερίγραπτο,και η σειρά μου αρέσει πολύ, έχει γίνει υπέροχη δουλειά..
καλησπέρα..

Statler ή Waldorf said...

Καλησπέρα!
έχω διαβάσει το βιβλίο και βλέπω και τη σειρά. Πιστεύω πως για μεταφορά βιβλίου σε σειρά είναι αξιοπρεπέστατη!θεωρώ πως αγγίζει ένα πολύ λεπτό θέμα και επίσης υπάρχουν άνθρωποι που δεν ήξεραν ούτε τι ειναι Σπιναλόγκα ούτε κατά πού πέφτει πριν τη σειρά και είναι σημαντικό που έμαθαν,ακόμα κι έτσι!
όσο για την κρητική προφορά,επειδή είμαι Κρητικιά,εκτιμώ πολύ που δεν ανάγκασαν τους ηθοποιούς που δεν είναι Κρητικοί να μιλάνε βαριά και να το γελοιοποιούν,όπως συνηθίζεται στην τηλεόραση..!είναι καλύτερ από πολλές απόπειρες να ακουστούν κρητικά στην tv!!η κυρία Φωτεινή πάντως,από το 1ο επεισόδιο,μιλούσε σαν τη γιαγιά μου..!

waldorf

Thalassenia said...

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο επομένως δεν έχω σύγκριση και έτσι είναι πολύ πιο εύκολο με το ευαίσθητο και αληθινό θέμα που καταπιάνεται να συγκινεί.
Στο πρώτο επεισόδιο σίγουρα, έγινε θέμα για το κλάμα που έπεσε.
Στα επόμενα όμως βλέπεις άλλη μια εμπορική σειρά.
Θα δούμε πιο κάτω.
Ένα βιβλίο όμως ποτέ δεν συγκρίνεται με οπτικοποίηση.
Η εικόνα είναι πάντα φτωχότερη.

Φιλιά θαλασσένια.

VAD said...

Ειδα το πρωτο,ψυχοπλακωθηκα,
δεν το ξαναβλέπω...

Καλησπέρα από Χαρτούμ...

Evie said...

Αυτό το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει παρ όλο που διαβάζω πολύ.
Μουστοκούλουρα,ΤΡΑΓΑΝΑ,επιτυχημένα, έτσι όπως μου αρέσουν έχω να φάω εδω και μισό αιώνα.

Σου άρπαξα λίγα, ελπίζω να σου άφησα αρκετά. Ευχαριστώ για το ωραίο κέρασμα.

Anonymous said...

Ευτυχώς δηλαδή που είχες και τα μουστοκούλουρα γιατί αλλιώς δε θα άντεχες ούτε να το δεις.

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά η σειρά μου αρέσει. Υπέροχη φωτογραφία, ερμηνείες και σκηνοθεσία. Είναι όντως αργή και κάπως σκοτεινή αλλά νομίζω από σκηνοθετική άποψη, για να σε βάλει σε συγκεκριμένο κλίμα. Μου αρέσει επίσης ότι μέχρι τώρα ποντάρει στην ποιότητα και όχι στην εμπορικότητα πράγμα που βέβαια υποστηρίζεται από τα υψηλά νούμερα.
Δεν έχω δει κάτι ανάλογο στην τηλεόραση από σήριαλ και πιστεύω οτι η μεταφορά του βιβλίου θα είναι αξιοπρεπής καθώς η συγγραφέας συμμετέχει ενεργά.
Θα προτιμούσα βέβαια να το δω ολοκληρωμένο σαν ταινία αφού τελειώσει.
Μπορεί να είναι υπερτιμημένη αλλά είναι σίγουρα μια καλή δουλειά, από εκείνες που είχαμε να δούμε καιρό, οπότε ίσως η υπερβολή διακαιολογείται.

un saluto,
AnD

Anonymous said...

και το βιβλίο εμπορικό τελείως.Όντως διαβάζεται "νεράκι" αλλά δν σου αφήνει και τίποτα το εξαιρετικό σαν αίσθηση, εγώ τουλάχιστον σε μισή ώρα το είχα ξεχάσει.Σειρά, κανα δεκάλεπτο είδα, ψιλοκινηματογραφική δουλειά αλλά βαριέμαι..

Anonymous said...

Είχα διαβάσει το βιβλίο παλιότερα.

Η σειρά έχει καλή σκηνοθεσία και φωτογραφία.
Βλέπεται με σβηστά τα φώτα μόνο, αλλιώς δε φαίνεται τίποτα, κάτι που με ενοχλεί αφάνταστα γιατί θέλω το φως ανοιχτό όταν βλέπω τηλεόραση. Αν και ακολουθεί πιστά τα γεγονότα του μυθιστορήματος, το σήριαλ πάει πολύ πολύ αργά, πράγμα που δε μου αρέσει.

Εγώ δε συγκινούμαι, αλλά ως τηλεοπτικό προϊόν έχει ποιότητα και με ευχαριστεί. Αυτή τη χρονική στιγμή η ελληνική τηλεόραση είναι γεμάτη trash προγράμματα, και το σήριαλ αυτό αποτελεί όαση.

Ο ντόρος για το βιβλίο πιστεύω έγινε επειδή δεν είχαμε γνώση για την ιστορία της Σπιναλόγκα και για τις συνθήκες ζωής των χανσενικών. Εντυπωσιαστήκαμε με κάτι που συνέβαινε για πάνω από μισό αιώνα, τόσο κοντά μας.

Είναι ενοχλητικό που όλοι μας γίναμε ειδικοί στη λέπρα, μέσα από ένα βιβλίο-σήριαλ που εστιάζει στην οικογένεια Πετράκη και όχι στη Σπιναλόγκα. Άραγε θα δείχναμε συγκίνηση, συμπόνοια και συμπάθεια σε έναν συνάνθρωπο που πάσχει από τη νόσο του Χάνσεν σήμερα; Θα τον αγγίζαμε; Θα τον βοηθούσαμε; Θα δακρίζαμε γι' αυτόν;

Ο ξεναγός στην εκδρομή προς τη Σπιναλόγκα πέρυσι το καλοκαίρι, μας ενημέρωσε ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν αυτή τη στιγμή εκατομμύρια Σπιναλόγκες, όπου οι χανσενικοί απομονώνονται και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν τα φάρμακα που καταπολεμούν την ασθένεια (π.χ. Αφρική).

Αυτά είναι τα δικά μου συμπεράσματα. Θα συνεχίσω να βλέπω φανατικά τη σειρά διότι είναι ένα ποιοτικό πρόγραμμα, μια μυθοπλασία που κάποτε εν μέρη ήταν πραγματικότητα και είναι και ένα καλλιτέχνημα από την πλευρά των οπτικών δημιουργών.

lena_zip said...

Συγγνώμη για το σεντόνι παραπάνω.
Παρέλειψα να υπογράψω με το όνομά μου.
Ελένη λοιπόν.

KitsosMitsos said...

Κοίτα, καμία σύγκριση η εικόνα στην τηλεόραση και αυτή στην οθόνη του υπολογιστή. Αυτό που αξίζει περισσότερο στη σειρά είναι η φωτογραφία, τα πλάνα, τα επιβλητικά χρώματα και η ηθοποιία Μάινα-Λέχου και του μικρού Δημήτρη.
Γούστα είναι αυτά βέβαια, είτε από τη μία είτε την άλλη πλευρά :-)

next_day said...

Το βιβλίο με περιμένει ακόμα να το διαβάσω.. θα το κάνω, γιατί έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές!
Όσο για το σίριαλ, εγώ έμεινα μόνο στο 1ο επεισόδιο, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που λές κι εσύ! Πολύ σκοτάδι, πολύ μουντάδα, πολύ κλάμα!
Το αποκορύφωμα ήταν όταν άκουσα μια συνάδελφο να λέει, ότι το προηγούμενο βράδυ έκατσε να το δεί και είχε πάρει ένα κουτί χαρτομάντηλα να τα έχει έτοιμα για το κλάμα!
Και αναρωτιέμαι.... μήπως είναι λίγο μαζοχιστικό όλο αυτό??
Γιατί να επιδιώκουμε όλη αυτή την κατίφια? δεν μας φτάνουν τα καθημερινά μας προβλήματα???

Σε φιλώ γλυκά!

Και λοιπόν;E allora? said...

Taste Advisor συμφωνω ότι δε μας αρέσουν τα ίδια πράγματα,απλά είχα μια πλευρική εικόνα και ήθελα να ακούσω περισσότερες :)
Ότι ίσως το βλέπουν σαν ομοιοπαθητική δε το είχα σκεφτεί,ίσως γιατί δεν είμαι Ελλάδα

καλημέρα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Asteri είναι δύσκολο να συμβαδίσει με το βιβλίο,γίνεται αρκετά σπάνια.Πάντως θα δω και το 3ο επεισόδιο....αν το βρω

χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίλα είναι κρίμα που θυμούνται κάποιες καταστάσεις μόνο κατόπιν ενός ξενόγλωσσου βιβλίου...

Και λοιπόν;E allora? said...

ΘΕΟΦΑΝΩ ευχαριστω πολύ για την πληροφορία του βιβλίου του συγγραφέα Κορνάρου,θα το έχω υπόψη μου

Και λοιπόν;E allora? said...

D.Angel με τόση διαφήμιση φαντάζομαι η μισή Ελλάδα καθόταν μπροστά στην οθόνη στο 1ο επεισόδιο

καλημερούδια

Και λοιπόν;E allora? said...

Φούληεγώ τη Σπιναλόγκα δεν την ήξερα αλλά την κατάσταση των λεπροκομείων δυστυχώς τη γνώριζα

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Statler ή Waldorf η μια γιαγιά μου ήταν Κρητικιά αλλά είχε χάσει εντελώς την προφορά της αφού είχε έρθει κοπέλα στην Αθήνα.Μπορεί να κάνω λάθος αλλά που και που πέταγαν κρητική προφορά και ειλικρινά θα προτιμούσα να μην υπήρχε καν...με λίγα λόγια συμφωνώ μαζί σου

την καλημέρα μου

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia θα ζητήσω τα dvd μπας και αλλάξω γνώμη ;)

χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

VAD γύρισες κάτω.Λοιπόν ένα έχω να σου πω,διαβάζω Θεοτοκά πάλι Αργώ :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Evie τραγανά και με σταφίδα!Όποιος έφαγε στη δουλειά έγλυφε και τα μουστάκια του!!!!Τα λατρεύω και τα προτιμώ παρόλο που έχω δοκιμάσει διάφορα.

Όσο για το βιβλίο είναι ανάλαφρο,εξαρτάται τι σου αρέσουν.

Καλημέρα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

AnD αν πρόσεξες στο ποστ δεν είπα τίποτα για τη φωτογραφία παρόλο σε οποιαδήποτε ταινιοκριτική κάτι λέω.Αν και η οθόνη μου είναι αρκετά μεγάλη δεν κατάφερνα να δω καλά τη φωτογραφία.

Πάντως το πολύ σκότος μου θυμίζει αμερικάνικες γοτθικ ταινίες

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Ανώνυμε ολα τα βιβλία λίγο πολύ είναι πια εμπορικά

Και λοιπόν;E allora? said...

Χαχαχα εσύ ήσουνα βρε lena_zip με το σεντόνι;Χαίρομαι αφάνταστα και να γράφεις όσα σεντόνια θες.

Μου άρεσαν πολύ όλες οι πληροφορίες ειδικά επειδή δεν έχω καμιά εικόνα για την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα.

Σκέψου ότι εδώ που μένω 3-4 χιλιόμετρα υπάρχει ένα παλιό λεπροκομείο,ξέρουμε λοιπόν για τα ξένα και δεν ξέρουμε για τα δικά μας.

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

KitsosMitsos γούστα είναι και περι ορέξεως σαφώς ουδείς λόγος.Απλά ήθελα να ακούσω άλλες γνώμες και εντυπώσεις.Ο μικρός Δημήτρης μου άρεσε και εμένα πολύ,για τη Λέχου δεν έχω γνώμη αφού την έχω δει μόνο σε μια σειρά που δε θυμάμαι καν πως τη λένε.


καλημέρα

mia maria said...

Πες τα γιατί νόμιζα πως μόνο εγώ είμαι η τρελή! Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει, έχω μια παραξενιά όταν ένα βιβλίο γίνεται πολύ γρήγορα best seller, με χαλάει και το αφήνω να περάσει καιρός για να το διαβάσω. Το σήριαλ, με τίποτα, δεν τα μπορώ τα ψυχοπλακωτικά!

Και λοιπόν;E allora? said...

next_day αυτό με το κλάμα το άκουσα κι εγώ πολλές φορές εκτός και αν ο κάθε άνθρωπος ξεσπάει με τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.


την καλημέρα μου

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama έπρεπε να ήσουνα εδώ να με βλέπεις να τρώω και να βλέπω όταν ήξερα ότι κλαίνε και έχουν τα χαρτομάντηλα παραμάσχαλα

καλημερούδια

the elf at bay said...

Αυτό το σήριαλ μας το έχουν κάνει κλύσμα. Τέτοια δραματουργία έχω να δω από την Κατίνα Παξινού. (δεν ζούσα τότε αλλά λέμε τώρα).

Betty's Cuisine said...

Το βιβλίο το διάβασα πριν καιρό και με καθήλωσε κυριολεκτικά!
Το σήριαλ το βλέπω, σε σύγκριση με τις απέραντες ανοησίες των καναλιών, αυτό είναι αριστούργημα!
Θεωρώ πως είναι γενικά μια καλή δουλειά, όχι εφάμιλλο του βιβλίου, αλλά κανένα από τα βιβλία που έχω λατρέψει δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ως ταινία.

ΥΓ: Ο μικρός Δημήτρης είναι πάντως υπέροχος!!!

Anonymous said...

biblio FTW.

YG.min kaneis diafimisi dear !!!

The deerman.

zoyzoy said...

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά το σήριαλ μ'αρέσει!
Είναι το θέμα ίσως που ήταν αγνωστο για πολλούς το δράμα και καλή παραγωγή ώς προς την εποχή δεν νομίζω να'χει λάθη!
Μπροστά στα σκουπίδια που παίζονται αυτή την περίοδο στα υπόλοιπα κανάλια "σπάει" το νησί και αξίζει πιστεύω.

Christinel said...

Στην Σπιναλόγκα είχα πάει χρόνια πριν και μάλιστα 2 φορές. Ο τόπος αυτός είναι απερίγραπτος. Έχει ενέργεια από μόνος του... Τις ιστορίες για το μέρος αυτό τις ήξερα από τους ντόπιους, φίλους και γνωστούς, που είχαν και προσωπικές μνήμες.
Το βιβλίο το διάβασα από... περιέργεια να το πω; Ομολογώ πως το βρήκα κακό, πολύ κακό. Ούτε το γράψιμο μου άρεσε... Από την άλλη η σειρά έπιασε το feeling που μου είχαν προκαλέσει οι ιστορίες που ήδη ήξερα. Και παραδέχομαι πως μου άρεσε το ότι ήταν τόσο σκοτεινό, το πρώτο επεισόδιο. Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα..
Το σίγουρο είναι πως επιλέγοντας να το κάνουν σειρά, έπιασαν ένα ευρύτερο κοινό που δεν γνώριζε τίποτα ούτε για την αρρώστια, ούτε για το μέρος αυτό. Κι αμέσως άρχισαν να κάνουν και σε άλλα κανάλια εκπομπές και να βγάζουν στην επιφάνεια όλες αυτές τις ιστορίες, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αποκτήσει ενημέρωση τόσο για την πάθηση όσο και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησαν οι άθνρωποι αυτοί εκείνα τα δύσκολα χρόνια...

manousina said...

Όταν έχεις διαβάσει ένα βιβλίο, σίγουρα αν το δεις σε σειρά δεν θα σου αρέσι το ίδιο. Αν ήσουν Ελλάδα και έβλεπες τα χάλια της τηλεόρασής μας ίσως να σου άρεσε περισσότερο. Μπορεί να μην είναι η πιο "φωτεινή" σειρά αλλά δεν είναι τόσο σκούρα...
Όσο για το κλάμα, μόνο στο πρώτο επεισόδιο έκλαψα, πολύ μάλιστα, αλλά εγώ κλαίω σχεδόν σε όλα, μόνο σε ταινία ακατάλληλη... δεν έχω κλάψει ακόμα!!!!

Leviathan said...

de to exo dei...de vlepo pleon ka8olou elliniki tileorasi...protimo tis xenes seires mou! to vivlio to exei diavasei mia fili mou kai tis arese poli! kalispera!!! :)

Και λοιπόν;E allora? said...

the elf at bay δεν ξέρεις πόσο γέλασα με την ατάκα σου :))))...χαχαχ άκου κλύσμα!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Betty το λάθος στην αρνητική αντίδρασή μου είναι ότι δεν έχω γνώμη για την ελληνική τηλεόραση.Για να το λέτε λοιπόν οι περισσότεροι ότι είναι ένα αριστούργημα με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν κάτι παραπάνω ξέρετε από'μενα

καλημέρα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Deerman δε θα ξανακάνω διαφημιση :))))

Και λοιπόν;E allora? said...

zoyzoy αν έχετε πήξει στα τηλεοπτικά σκουπίδια καταλαβαίνω γιατί έχει τόση μεγάλη ακροαματικότητα.Το περιεχόμενο και η ιστορια του είναι πάντως πολύτιμο

Και λοιπόν;E allora? said...

Christinel καλώς ήρθες στην παρέα και καλή αρχή με το μπλογκ σου :))))

θέλω κι εγώ να πάω επιτέλους Κρήτη!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

στα πάντα βρε manousina κλαις;μπααα εγώ πάλι δεν κλαίω ποτέ :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Leviathan το βιβλίο είναι απλό και περιγραφικό.

χχχ

mahler76 said...

αρνούμαι να το δώ. το κάστ των ηθοποιών, η σκηνοθέτης όλα συνηγορούν πως πρέπει να είναι ένα φρικαλέο στιλιζαρισμένο μελόδραμα.

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 δεν έχεις δει καθόλου;άντε βρε δες λίγο να μου πεις εντυπώσεις...

sCaTterBraiN said...

επιτέλους βρίσκω και άλλους που δεν τους άρεσε - ντρεπόμουν να το ομολογήσω πια με τόσο ενθουσιασμό. εγώ ούτε το πρώτο επεισόδιο κατάφερα να τελειώσω...
(αλλά χαίρομαι που πάει καλά, μπας και γλιτώσουμε από τα χιλιάδες reality)
:-)

Και λοιπόν;E allora? said...

sCaTterBraiN ψάξε ψάξε και θα βρεις κι άλλους που δε συγκλονίζονται με τη σειρά.Βέβαια πολλοί έγραψαν οτι στην τηλεόραση τα περισσότερα είναι σκουπίδια αυτή την περίοδο και ίσως γι'αυτό να έχει τόση μεγάλη ακροαματικότητα!!!!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share