Wednesday, November 17, 2010

Προβολόνε

Είπα να αρχίσω το ποστ γκρινιάζοντας που η βδομάδα άρχισε αρνητικά και με αναδουλειές αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει λόγος να σας μουρτζουφλιάζω κι εσάς με τα δικά προβλήματα και λοιπόν γρήγορα στην κουζίνα για κάτι εύκολο,γρήγορο και πικάντικο με πολλές και διάφορες πληροφορίες όχι μόνο κουζίνας!


Τα ζυμαρικά που σας προτείνω σήμερα είναι μια ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων.Μια σάλτσα γεμάτη μπαχάρια.Έχω αρκετά στο σπίτι σε σκόνη,κόκκους και ολόκληρα.Είναι τα αγαπημένα μου και πάντα χρησιμοποιώ όποτε μπορώ.

Υλικά για τη σάλτσα για ένα άτομο

ντοματοχυμό
λίγο τριμμένο μπαχάρι
λίγη τριμμένη κανέλα
1-2 γαρύφαλλα
λίγο μαύρο πιπέρι
λίγο μπούκοβο
λίγο σκόρδο αποξηραμένο
αλάτι
ελαιόλαδο

Σε ένα τηγανάκι ή κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά και λίγο νερό αφού ο ντοματοχυμός είναι πηχτός και αφήνω σε σιγανή φωτιά να δέσει η σάλτσα.Βράζω τα ζυμαρικά μου σε αλατισμένο νερό,τα σουρώνω και τα δένω με τη σάλτσα.Σήμερα είχα όρεξη για σπαγγέτι κι έτριψα από πάνω τυρί πικάντικο προβολόνε.


Provolone (προβολόνε) είναι ένα ημίσκληρο γλυκό ή πικάντικο αγελαδινό τυρί περιοχή Λομβαρδία και Βενετία.Το πικάντικο έχει  έντονη γεύση και άρωμα,συνδυάζεται άψογα  με κόκκινο κρασί και κοκκινιστά.

Και μια άσχετη σχετική πληροφορία για όποιον ξέρει λίγα ιταλικά ή μαθαίνει.Ένας άντρας provolone  πάει να πει ότι την πέφτει σε άλλες γυναίκες παρόλο που είναι δεσμεύμενος/παντρεμένος.

32 comments:

KitsosMitsos said...

Το μπούκοβο και τα τριαντάφυλλα μου άρεσαν ως προσθήκες!
Ωραία :-)

Asteri (Maria) said...

Πεντανόστιμο και μυρωδάτο πιάτο!!
Φιλάκια
Καλημερούδια

Και λοιπόν;E allora? said...

KitsosMitsos όταν τη φτιάχνω για 2-3 άτομα βάζω ολόκληρο σκόρδο και το πετάω μετά.

καλημέρα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Asteri είναι για τις δύσκολες καταστάσεις όπως πχ δεν υπάρχει χρόνος ή έρχονται ξαφνικά επισκέψεις :)

καλημέρες

Gaurakos said...

Quote
[Ένας άντρας provolone πάει να πει ότι την πέφτει σε άλλες γυναίκες παρόλο που είναι δεσμεύμενος/παντρεμένος.]

Στα ελληνικά μπήχτης! Χαχαχαχα

Όσο για την συνταγή και το σπαγγέτι, δεν μου άφησες περιθώρια να συμπληρώσω κάτι. Μέχρι και το... κρασί έχεις αναφέρει πολύ σωστά.

buongiorno

Taste Advisor said...

Ο άντρας provolone λοιπόν είναι 90% Ελληνας, 90% Ιταλός και 100% μεσογειακός.
Η μακαρονάδα τέλεια, μυρωδάτη και λαχταριστή, το τυράκι αγαπημένο!
Καλημερούδια!

VAD said...

Βάλε πράμα,παιδίμου,κι άσε την γκρινια για τους άλλους:)Μα τι αριστουργημα ειναι αυτό;!!!

Lila Xagorari said...

Mακαρονάκι???? Τρελλαίνομαι και για πικάντικα ακόμη περισσότερο!!! Μου άρεσε και το διδακτικό της ανάρτησης! Πες μας κι άλλα τέτοια per favore!!!!

D.Angel said...

Πω πωωωωω
κι έχω μια πείνα!
Την καλησπέρα μου
και τα φιλια μου

zoyzoy said...

Υπέροχη και μυρωδάτη η μακαρονάδα σου!

Καλό βράδυ με φιλιά θαλασσινά!

Vita said...

΄Νομίζω πως σου έχω ξαναπεί ότι η ιταλικά κουζίνα είναι η αγαπημένη μου.Ωραία μακαρονάδα.η νοστιμιά στην απλότητα!

Λίνα said...

Εξαιρετική!!! Εγώ την έφτιαξα το μεσημέρι μιας και είχα μακαρόνια και λίγο προβολόνε.
Τελικά μία μικρή βόλτα κατά τις 12.30 μου έδωσε ένα υπέροχο πιάτο.
Ευχαριστώ!!!!!
Καλό βράδυ.

Pansofix said...

απο τα ωραιοτερα τυρια το προβολονε!!!

manousina said...

Υπέροχο πιατάκι, αγαπάμε ζυμαρικά και μπαχαρικά και τυράκια και.... και....

Και λοιπόν;E allora? said...

gaurakos ειδικά για το χρώμα του κρασιού δεν είχα καμία αμφιβολία :)))

καλό βράδυ!

Και λοιπόν;E allora? said...

Taste Advisor βρίσκεις προβολόνε Ελλάδα;

καλό σου βράδυ :)

Και λοιπόν;E allora? said...

VAD ξερεις τι μου αρέσει στο σουκ....τα βουνά μπαχαρικών!!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίλα θα επανέλθω και με άλλα....τώρα ειδικά έχω αρκετό χρόνο :),να και ένα καλό!

χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

D.Angel φαγητό μόνο για δίποδα όμως :)))) δεν κάνει για 4ποδα


πολλά φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

zoyzoy μυρίζει σαν μερικούς δρόμους στην Αθήνα με τα μπαχάρια τους :)))

καλο βράδυ

Και λοιπόν;E allora? said...

Vita αυτή η μακαρονάδα είναι καθαρά σπιτική,την έκανε ο πατέρας μου όταν ήμουνα μικρή...χαχαχα παιδί και έτρωγα όλα αυτα τα μπαχάρια :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίνα μου χαίρομαι αφάνταστα που σου άρεσε.Ήταν ή δεν ήταν σάλτσα σε χρόνο dt;Μμμμ και με φέτα πάει πολύ ;)

καλό βράδυ
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Pansofix προβολόνε βλέπω αρκετοί το ξέρετε...μόνο καπρίνο τελικά δε γνωρίζατε :)

Και λοιπόν;E allora? said...

manousina ανατολίτικη γεύση βασικά γιατί Ιταλία τα μπαχάρια δεν τα πολυχρησιμοποιούν :)

καλό βράδυ ευχομαι

Gi Gaga Kouni Beli said...

Μια διπλή μερίδα στο 5 παρακαλώ!

ΦΟΥΛΗ said...

δώσε καλέ λίγο και από δω!!και το κρασάκι σου βάλσαμο!!
καλημέρα..

Taste Advisor said...

αμέ βρίσκω, έχω ένα καταπληκτικό Deli στη γειτονιά της μαμάς μου που φέρνει κάθε πρωί Ιταλικά τυριά αλλαντικά και πάστα. Αμ πως!!!

Thalassenia said...

Τέλεια σε βρίσκω.
Φαγητό, κρασί και λεξικό μαζί.
Τα απλά είναι τα καλύτερα!!!!

Φιλιά θαλασσένια.

Και λοιπόν;E allora? said...

Gi Gaga Kouni Beli έεεεφτασε!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Φούλη εσύ δεν έχει κρασί,σε προσέχω :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Taste Advisor μια χαρά τυχερη σε βρίσκω,ελπίζω να μην τα πληρώνεις χρυσάφι!

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia ανάρτηση τουρλού!!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share