Tuesday, November 23, 2010

Πλέξιμο και σχέσεις

Πόσα χρόνια λέω "θα μάθω να πλέκω" και πόσα χρόνια δε μαθαίνω.Οι λόγοι αρκετοί όπως ποιος θα μου μάθει;Εγώ μου λέει η μητέρα μιας φίλης,έρχομαι Ιταλία και θα φέρω τις βελόνες.Τελικά μου'φερε ένα έτοιμο κασκόλ η κυρα- Σ...  ονόματα δε λέμε!

Δε πτοούμαι πάω και κοιτάζω για μαθήματα.Πού,πώς,πότε και φυσικά πόσο.Η τελευταία απάντηση δεν ικανοποίησε το πορτοφόλι μου κι έτσι γκρεμίστηκε το όνειρο!Πριν μερικά χρόνια μετακόμισε ακριβώς δίπλα μου η υιοθετημένη γιαγιά μου όπως πια την αποκαλώ.Σας έχω μιλήσει γι'αυτή σε παλιότερο ποστ.Η κυρία που σε λίγο πατάει τα 80 δουλεύει ό,τι έχει σχέση με τη κλωστή και ό,τι φαντάζει ο νους σας!Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς στυλίστες αλλά τα τελευταία χρόνια περιορίζεται στους πελάτες της που οι ηλικίες είναι από μωρά μέχρι 90 χρονών.Την είδα να φτιάχνει μέχρι παλτουδάκι για σκύλο για κάποια μεγαλο-κυρία και ειλικρινά λύθηκα στα γέλια.

Χρόνια μου λέει να πάω να μου δείξει και κάθε φορά έτρεχα σε δουλειά και άλλες υποχρεώσεις.Μπήκε στο νοσοκομείο,χειρουργήθηκε,βγήκε και μου λέει" E allora!?  πότε θα έρθεις να σου δείξω;".Θα έρθω το Σάββατο της απαντάω.Το δίποδο πεσκέσι έφυγε,ο καλός μου λείπει,εγώ είμαι σε αναγκαστικές διακοπές θα'ρθω να ξεσπάσω της απαντάω.Πήγα που λέτε και ξεκίνησα τα μαθήματα και μαζί με αυτά άκουσα διάφορες ιστορίες μιας γεμάτης άλλης ζωής και άλλων εποχών.


Μου'βγαλε κουβάρι και βελόνες.Μεγάλη υπομονή η γυναίκα!Να μου εξηγεί κι εγώ να μην καταλαβαίνω.Πάνω,κάτω αφήνεις τον πόντο ....μη μου μιλάτε αραβικά της λέω κάποια στιγμή και λύθηκε στα γέλια."Κανείς δε γεννήθηκε μαθημένος" αυτό μου λέει sυνέχεια ."Δούλεψε,μη σε νοιάζει για τα λάθη!".Με το άσπρο έμαθα τις βελονιές και το κοκκινομπορντό κουβάρι που παρεμπιπτόντως έφτιαξα και αυτό με τα μαλλιά που μου'δωσε θα γίνει το πρώτο μου κασκόλ.

Έβλεπε να φτιάχνω το κουβάρι και γέλαγε γιατί κι εκεί αργή να είμαι.Της λέω "Εγώ είμαι παιδί της πόλης.Δώσε μου υδραυλικά ηλεκτρολογικά και στα φτιάχνω".Τώρα που το λες "δε μου φτιάχνεις το κινητό και τον ασύρματο;".Σε πέντε λεπτά τα είχα τελειώσει και πάλι γέλαγε.Έβλεπε που με πόναγε το χέρι και μου'λεγε "οι τένοντες,θα συνηθίσεις μη σε νοιάζει"

Ελπίζω να το τελειώσω μέσα στο 2010 γιατί βλέπετε είμαι χελώνα και απ'την άλλη μου'χει 'ηδη ετοιμάσει τα μαλλιά,κάτι καινούρια που βγήκαν και είναι ότι πρέπει για δώρα για φιλενάδες μου λέει.Πρέπει να ομολογήσω ότι με ξεκουράζει και είναι σαν αντι-στρες!Πάντως είναι θετική και αισιόδοξη και ειλικρινά την πάω πολύ!!!

36 comments:

Γιαγιά Αντιγόνη said...

."Δούλεψε,μη σε νοιάζει για τα λάθη!".
Το απόσταγμα της πορείας της....σοφή γυναίκα!

Μια καλή μια ανάποδη..σαν τη ζωή..

Πολλά φιλιά.....

princess said...

Αντε με το καλο... στην αρχη θα πλεκεις τρυπες -εμενα με ρωτουσανε τι φτιαχνω κι ελεγα κεφαλοτυρι- αλλα σιγα σιγα θα μαθεις και θα φτιαξεις και πουλοβερακια και κασκολακια και θα εκτονωνεσαι μια χαρα! (Ετσι που σουβλιζω τον ποντο, ετσι θα σου βγαλω το ματι, σεφτομουνα αμα ειχα τα νευρα μου με κανενα!). Μονο τους τενοντες προσεχε, γιατι αμα τσατιστουνε, δε το χουνε σε τιποτα να σου κοψουνε το πλεξιμο δια παντος!

Και λοιπόν;E allora? said...

Γιαγιά Αντιγόνη θα ταιριαζατε πολύ εσείς οι δυό κυράδες-sciure.Ειλικρινά δε μου μαθαίνει μόνο να πλέκω.Γιαγιά είχα αλλά ήταν η χείριστη στο είδος της και ειδικά σαν άνθρωπος.

Αυτή η γιαγιά ανεξάρτητη στα πάντα μου διδάσκει πολλά :))

καλό σου βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Ετσι που σουβλιζω τον ποντο, ετσι θα σου βγαλω το ματι, σεφτομουνα αμα ειχα τα νευρα μου με κανενα! χαχαχαχα princess θεικό!!!!!Το κλέβω και έχω πολλά μάτια να σουβλίσω!!!

Προσέχω και δεν πιέζω το χέρι....μια ώρα τη μέρα όχι τίποτα άλλο με το που κουράζεται ξεκινάει τα λάθη!

Anonymous said...

Κι εγώ θα θελα πολύ να μάθω
αλλά ποτέ δεν έχω ασχοληθεί!
Αντε βρε... καλές δημιουργίες
και πολλά φιλιά στη γλυκιά γιαγιά!
D.Angel

Ξανθή said...

Δεν το πιστεύω άρχισες μαθήματα!!!
Άντε να σου κάνω κι εγώ εξ αποστάσεως.
Μην το βάλεις κάτω σε κανένα θέμα!!
Πολλά φιλιά.

Evie said...

Ωραίο αυτό το χόμπι, μπορείς να το πάρεις μαζί σου παντού. Από τα λάθη είναι που μαθαίνεις, μην τα φοβάσαι.
Είσαι τυχερή που έχεις την παρέα της γιαγιάς, καλή αρχή και καλό βραδάκι.

Μάγισσα Κίρκη said...

Τί γαμάτο, μ' αρέσεις μπράβο!Δεν μου φτιάχνεις και μια κουβερτούλα-φάκελο για το μπεμπέ; Πάντως αυτό με τους πόντους και τα μέσα-εξω δεν τα κατάλαβα ποτέ ρε γμτ :(
Με γεια το νέο χόμπι!

Vita said...

Η μητέρα μου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το πλέξιμο για 3 δεκαετίες και ερασιτεχνικά για όλη της τη ζωή.Μεγάλωσα μέσα σε βελόνες και κλωστές και τα τελυταία χρόνια που δεν ασχολούμαι πια μου λείπει.Δείχνε μας τις δημιουργίες σου μήπως το πάρω απόφαση και ξαναρχίσω. Λένε πως είναι σαν το ποδήλατο και δεν το ξεχνάς :-)
Καλή επιτυχία στα πλεκτά σου

Asteri (Maria) said...

Mπράαααβο κοριτσάρα μου!!! το'πες και το'κανες!!!
Άντε με το καλό να μας δείξεις και τις δημιουργίες σου!!
Πολύυυυυ χάρηκα!!
Πολλά φιλάκια

Φωτεινή said...

Καλή αρχή και καλή επιτυχία σε ότι δοκιμάσεις να φτιάξεις! Μ΄αρέσει κι εμένα το πλέξιμο πολύ! Με ξεκουράζει(όταν το συνηθίσεις και δεν πιάνονται πια τα χέρια!) Κάθε χειμώνα πλέκω κασκόλ! Φέτος ξεκίνησα και τα γάντια αλλά σε απλή μορφή, χωρίς δάχτυλα. Πέρνα από το μπλογκ μου να τα δεις. Αν θες σου στελνω οδηγίες. Πολύ πολύ εύκολα είναι. Τώρα που το ξεκίνησες και με τέτοια δασκάλα έχεις να κάνεις πολλά ωραία πράγματα!

VAD said...

Από μενα μη φοβάσαι,δε σου παραγγελνω τίποτα,με τη ζεστη εδω μόνο πλεκτά δε μου χρειάζονται:)

Καλημέρα από Χαρτούμ...

Taste Advisor said...

Καλημέρα,
Την έκανα κι εγω αυτή την προσθάθεια στο σχολείο με τεράστια αποτυχία, όμως μου αρέσει να βλέπω τους άλλους να πλέκουν.
Είναι χαλαρωτικό......
φιλιά

Skouliki said...

ποσο τραγικο που εμας μας μαθαινανε στο σχολειο αρσακειο βλεπεις αχαχαχα θεε μου τι αλλο !!!

Και λοιπόν;E allora? said...

D.Angel κακά τα ψέματα θέλει χρόνο και υπομονή.Όταν μια γυναίκα εργάζεται,έχει τα οικιακά,παιδιά και σκυλιά δεν έχει χρόνο.Που θα πάει όμως θα βρεις κάποια στιγμή,ποτέ δεν είναι αργά μου λέει η γιαγιά

:)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή όχι μόνο άρχισα αλλά εχω 2-3 ιδέες για Χμας δώρα αλλά δεν προλαβαίνω ούτε για δείγμα με το ρυθμό μου :).Μ'εχει ενθουσιάσει πάντως :)))

φιλιά :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Evie είναι φοβερή γυναίκα.Τη γνώρισε η κολλητή μου που'χε έρθει από Ελλάδα τον Οκτώβρη και ξετρελάθηκε."Είναι το είδωλό μου" να της πεις...χαχαχα μεταφραζα παλί :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Μάγισσα Κιρκή πριν μερικές μέρες γέννησε μια φιλενάδα μου...κάτσε να δουμε τι θα βγει εκεί και σου φτιάχνω και για το δικό σου :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Vita για να σας δείξω δημιουργία θα περιμένετε πολυ,είμαι αργή και φτιάχνω ένα πλεκτό με 100 πόντους (εσύ θα καταλάβεις).Με τον καινούριο χρόνο :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Asteri τώρα πρέπει να αποφασίσω τι θα πρωτοφτιάξω γιατί έχω πολλές ιδέες!!!!

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Φωτεινή καλώς ήρθε στο σπιτικό μου.Ξεκίνησα με κασκόλ,ίσιο πράγμα και εύκολο.Μου'χε βγάλει μαλλιά η γιαγιά και μου'πε να διαλέξω.Όλα μάλλινα φυσικά παρόλο που έχει τα πάντα.Πρέπει να δεις τα κασμίρια της,ΦΟΒΕΡΑ!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

VAD φτιάχνει και βαμβακερά η γιαγιά.Πρέπει αν δεις για να καταλάβεις...ό,τι κλωστή υπάρχει τη χρησιμοποιεί!

Και λοιπόν;E allora? said...

Taste Advisor είχαμε μάθημα οικιακών στο σχολείο και ειλικρινά μίσησα τα πάντα!!!!Μέχρι που ξενιτεύτηκα και μου'φυγε το πρώτο κουμπί χαχαχα.Μετά άρχισα να κόβω κορδόνια σε παντελόνια,ειδικά στα καλοκαιρινά και έβγαιναν απλά,ριχτά λινά με 5 ευρώ ;) .Εεεε μετά σκέφτηκα να μη φτιάξω κανένα κασκόλ;Κάπως έτσι κόλλησε η ιδέα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

skouliki στο δικό μας ραπτική,κάτι τέτοιο....χαχαχα επρέπε να με δεις εκει!Αισχος!!!Προτιμούσα να επισκευάζω τη σκούπα της μητέρας μου που βούλωνε ή τα τηλέφωνα που έσπαγα :)))

Anonymous said...

Λοιπον που λες, εμενα οσο και να προσπαθουσε η γιαγια μου να με μαθει να πλέκω, δεν τα κατάφερα ποτε! Ουτε το κεντημα συμπαθουσα!

Εμαθα ομως τη ραπτομηχανη και κανω γαζια μονη μου!

Το επομενο σταδιο ειναι να ραψω καποιο ρουχο απο την αρχη!

Δε νομιζω να τα καταφερω, αλλα αν βρω χρονο θα το προσπαθησω!

φιλιά πολλα

mahler76 said...

πέρα ΑΠΌ ΤΟ ΌΤΙ μαθαίνεις κάτι δημιουργικό, μου αρέσει τόσο πολύ η σχέση αυτή με την γιαγιούλα. Φαντάζομαι πόσο όμορφα θα νοιώθει κι εκείνη που περνάει σε εσένα την τέχνη της σιγά σιγά και ταυτόχρονα έχει και κάποιον για παρέα.

Thalassenia said...

Μάθε τέχνη κι άστηνε,χαχαχα.

Πάρε μεγάλο νούμερο βελόνες στην αρχή, για να φτουράει και να εμψυχώνεσαι.
Είναι ωραία ασχολία και δημιουργική.
Όχι μόνο μπλόγκιν;))

Στο επόμενο μάθημα πάρε το iPad και κατέγραψε τις ιστορίες της.

Φιλιά θαλασσένια.

ΦΟΥΛΗ said...

να σε δω να φτιάχνεις σκαρπίνια! χαχα, σίγουρα δεν ξέρεις τι είναι..
καλημέρα..

mia maria said...

Μπράβο χρυσοχέρα μου:)
Καλό κουράγιο, εγώ δυστυχώς ήμουν ανεπίδεκτη μαθήσεως, όσο και αν προσπάθησε η μανούλα μου!!

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76είναι θαυμάσια γυναίκα,παράδειγμα προς μίμηση κυριολεκτικά :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia μου'δωσε νούμερο 4 γιατί λέει ότι είναι το καλύτερο για κάποιον που είναι αρχάριο.Εγώ της είπα τη θέλω να φτιάξω και τα υπόλοιπα βελόνες,μαλλί κτλ τα άφησα σε εκείνη που'εχει πείρα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama κι εμένα πολέμαγε η μητλερα μου να μου μάθει αλλά τα βαριόμουνα όλα αυτά τα οικικακα ή τα του σπιτιού.Μόνη ανακαλύπτω τι μου αρεσει...προσπάθησε θα τα καταφέρεις :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Χαχαχα Φουλη ξεχνάς ότι μιλάω ιταλικά scarpa=παπούτσι scarpine=παπουτσάκια ....εεε κάτι τέτοια θα εννοείς φαντάζομαι :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Coula ραπτομηχανή!Μια χαρά ειδικά όταν είναι για κόντεμα ...ξέρεις πόσο κάνει το κόντεμα;;;Χρυσό :)))

Marouli said...

Επιτελους φιλεναδαααααα!! Μαθαινεις πλεξιμο!!! Βρε λες να αρχισω και εγω?

Μαρουλοφιλακια!

Και λοιπόν;E allora? said...

Marouli το'πα και το'κανα...αν και μέχρι τώρα ήταν για οικονομικούς και χρονικούς λόγους που δε το ξεκίναγα :)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share