Thursday, September 17, 2009

Βροχοταβέρνα!

Είναι βράδυ,βρέχει καταρρακτωδώς και είμαστε πεινασμένοι.Μας έχουν πει να πάμε σε ένα ταβερνάκι που υποτίθεται είναι απ'τα καλύτερα.Κάναμε πάνω από 30 λεπτά να βρούμε το δρόμο επειδή ήταν κρυμμένος απ'τα παρκαρισμένα λεωφορεία ενώ η βροχή συνέχιζε.Είχε 9 μήνες να βρέξει στο νησί,ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι καταστροφές και οι πλημμύρες έντονες....και ένας νεκρός.Σεπτέμβριος,σε διακοπές που να σκεφτείς για ομπρέλες ή για αδιάβροχο.

Φτάνω,μπαίνω τρέχοντας στο μαγαζί και ρωτάω αν έχει τραπέζι.Μου δείχνουν το μοναδικό ελεύθερο που κράταγε την πόρτα ανοιχτή.Με πρώτη μάτια το ταβερνάκι ήταν πανέμορφο δυο ζευγαράκια και ντόπιοι ενώ η μύτη μου κόντευε να σπάσει απ'τις μυρωδιές των φαγητών.Μετά από 10 λεπτά και ενώ περιμένουμε για να παραγγείλουμε και να ζεσταθούμε με λίγο κόκκινο κρασί έρχονται 2-3 ζευγάρια ντόπιοι που τους ακούω να θέλουν τραπέζι "θα σας βολέψω τους είπε ο σερβιτόρος".Πως τους βόλεψε;Έρχεται και μου λέει ότι έκανε λάθος πως το τραπέζι ήταν ρεζερβέ,το οποίο τραπέζι δεν είχε καν τραπεζομάντιλο και πιάτα όπως τα υπόλοιπα αλλά  ήταν ρεζερβέ!Πρέπει να σηκωθούμε.Μας πέταξε έξω στη βροχή,30 εκατοστά έφτανε το νερό,αν έμπαινα κάτω απ'το ντους θα βρεχόμουν λιγότερο.

Δεν είπα σχεδόν τίποτα στο σερβιτόρο,απλά μόνο τόνισα "Αυτό εδώ το τραπέζι που κρατάει την πόρτα,που καθόσασταν για να κάνετε το τσιγάρο και που δεν είναι έτοιμο όπως όλα τα υπόλοιπα είναι ρεζερβέ;Μάλιστα!!!!".Η φιλοξενία τους και ο επαγγελματισμός τους τραγικός!!!Πρώτη φορά μου συνέβαινε κάτι τέτοιο.Ας μου'λεγε απ'την αρχή ότι ήταν "ρεζερβέ" όπως κανουν όλοι.Δε θα παρκάραμε το αυτοκίνητο που θέση βρήκαμε 100 μέτρα απόσταση,σε κατηφόρα και που βρεχόμασταν απ'το ποτάμι που είχε δημιουργηθεί.Νησί είναι πεζοδρόμια δεν υπάρχουν,κατέβηκα με το χείμαρρο.Θα ξανάμπαινα μέσα στο αυτοκίνητο και τουλάχιστον θα ήμουνα μόνο εγώ βρεγμένη.



Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι το πρώτο που θα λέω για την Τήνο είναι γι'αυτή την ταβέρνα με τους αγενείς οικοδεσπότες.Όταν το επόμενο πρωινό με ρώτησαν οι ξενοδόχοι αν μου άρεσε η ταβέρνα τους απάντησα ότι δεν πρόλαβα να δοκιμάσω και τους εξιστόρησα το συμβάν."Ντροπή τους" σχολίασαν.Ναι ντροπή τους γιατί όχι μόνο με πέταξε έξω αλλά ήταν χαλασμός!Δίπλα μου έτρωγαν το πρωινό τους ένα ζευγάρι Βέλγων μέσης ηλικίας και με ρώτησαν 2-3 πράγματα για το νησί όπως και για ελληνικά εδέσματα.Τους είπα που να μην πάνε και για ποιο λόγο.Όπως φυσικά τους είπα που να πάνε και να φάνε καταπληκτικά.Τους έγραψα σε ένα χάρτη σε ελληνικά και αγγλικά τι πρέπει να δοκιμάσουν εκτός απ΄την κλασική χωριάτικη.Πήγαν και ξετρελάθηκαν με τα χόρτα,τις ταραμοσαλάτες,τη φάβα,την αθερίνα.....Όταν με ξαναείδαν μου ζήτησαν άλλες συμβουλές και προτάσεις.

Και λοιπόν να'μαι εδώ να διηγούμαι για το βροχοταβερνάκι το οποίο ονομάζεται Ταρσανάς και βρίσκεται στη Χώρα της Τήνου.Μη το προτιμήσετε εκτός κι αν είστε ντόπιοι,Τήνιοι... αλλιώς ρισκάρετε..μη πάθετε οτι έπαθα εγώ!
Και συνεπώς στον Ταρσανά της Τήνου για να πας πρέπει να'χεις μέσον!!!!

2 comments:

Ephemeron said...

Θυμαμαι ποσο ειχε ενοχληθει η αδερφη μου... Πριν καιρο ηταν με τον αντρα της σε ενα νησακι στην Ελλαδα... Σταματησαν να δουν ενα μικροπωλητη που πουλουσε ξηρους καρπους, μιλαγαν αγγλικα γιατι ο αντρας της δεν μιλαει ελληνικα. Ο μικροπωλητης τους εδωσε να δοκιμασουν δυο τρια στραγαλια, και μολις ανοιξε το στομα της να πει μια κουβεντα στα ελληνικα, ο μικροπωλητης γυρισε και της ειπε... "Ελληνιδα εισαι μωρη; αστα τα στραγαλια κατω!!!"

Και λοιπόν;E allora? said...

Tragique όπως λέει μια φίλη μου,ακόμα πιο tragique όταν τα ακούς από νέους ανθρώπους!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share