Tuesday, September 29, 2009

Tea and cake time

Ημερολογιακά το φθινόπωρο μπήκε 21 Σεπτεμβρίου.Οι μέρες αρχίζουν και μικραίνουν,ο ήλιος σιγά σιγά λιγοστεύει,το βράδυ ένα πουλοβεράκι το χρειάζομαι και τα ξεμανίκωτα τα φοράω όλο και λιγότερο.Αρχίζει όμως και η εποχή με τα ζεστά ροφήματα καφεδάκι,τσάι,χαμομήλι,σοκολάτα ζεστή.Ξεροσφύρι όμως δεν πάνε και τα μπισκότα τα βαριέμαι....καιρός λοιπόν για κέηκ.Απ΄τις πρώτες συνταγές που μου έμαθαν οι φίλοι Ιταλοί,κέηκ με γιαούρτι.Πολύ εύκολο,γρήγορο και γευστικό και γι'αυτό το προσπάθησα πριν χρόνια και τώρα έχει γίνει απ'τα αγαπημένα μου.



Κέηκ με γιαούρτι ή Torta allo yogurt

Υλικά 
1 γιαούρτι πλήρες (125 ή 150 ml)
2 κεσεδάκια ζάχαρη (εγώ βάζω 1,5 γιατί δε μου αρέσουν τα πολύ γλυκά)
3 κεσεδάκια αλεύρι που φουσκώνει 
μισό κεσεδάκι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
3 αυγά 
ξύσμα από ένα λεμόνι 
μια βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.Στη συνέχεια ρίξτε το γιαούρτι.....μετά το λάδι και τελευταία το αλεύρι,τη βανίλια και το ξύσμα.
Μπορείτε είτε να το βάλετε σε φόρμα σαν τα plum cake ή να φτιάξετε ατομικά muffins.Στη φόρμα συνήθως βάζω χαρτί φούρνο....δεν τη βουτυρώνω-αλευρώνω.
Στο φούρνο προθερμασμένο 180 βαθμούς για 30',με το ξυλάκι που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια δείτε αν είναι ψημένο μέσα.

Συμβουλή:Το κεσεδάκι είναι ο μετρητής των δόσεων γι'αυτό αν φάτε κανένα κρατήστε το για να μην πλένετε εκείνη την ώρα για να μετράτε.

Έχει λάδι και γιαούρτι και συνεπώς όσοι κάνετε δίαιτα ή είστε της υγιεινής διατροφής είναι ότι πρέπει.Έγω πάλι που είμαι φαγανό θα το τελειώσω 3-4 μέρες,δεν πειράζει θα φτιάξω άλλο!

4 comments:

sunnefoula said...

τέλειο!!! χρυσοχέρα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Είναι γευστικότατο,ελαφρύ,εύκολο.Και μίξερ να μην έχεις το φτιάχνεις με το σύρμα και μετά με μια ξύλινη κουτάλα.
Το μόνο κακό είναι ότι δε μπορώ να φάω μόνο ένα κομμάτι....bis πάντα!!!!

dhmhtra said...

Καλησπέρα.
Ομορφη εποχή το φθινόπωρο ...η αγαπημένη μου.Πόσο πιό νόστιμα θα είναι τα ζεστά ροφήματα και τα συνοδευτικά τους ...μπισκότα ,κέικ κ.λ. αν έχουν προυγηθεί και άλλα όπως:
Βόλτα στο δάσος και φωτογράφιση των πολύχρωμων φθινοπωρινών τοπίων.
Συλλογή καρπών: άγρια βατόμουρα,κάστανα , καρύδια και άν είσαι τυχερός ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ !!!
Χαιρετίσματα από τα Γρεβενά την πόλη του Μανιταριού και από μία καθηγήτρια που δήλώνει ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΗ και Μανιταρομαγείρισα.

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλησπέρα Δήμητρα,καλώς ήρθες.

Τι υπέροχη η εικόνα σου με τις βολτούλες στο δάσος.Πόσο θα ήθελα να έκανα μια τώρα,να μη βρίσκομαι στη τσιμεντούπολη.Κάστανα και φρούτα του δάσους,απ΄τις αγαπημένες μου γεύσεις.

Πωπωπω τρελαίνομαι για τα μανιτάρια!!!Μου άνοιξες την όρεξη....

Καλό βράδυ :)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share