Tuesday, November 10, 2009

Shopping Ιταλία;

Σήμερα δεν έχει ούτε συνταγή,ούτε φωτογραφίες,ούτε βιβλίο,ούτε σινεμά έχει λίγα παράπονα,λίγη αγανάκτηση,μερικές σκέψεις που καμιά φορά καλύτερα να τα λες ανώνυμα και να τα βγάζεις παρά να τα ξεφουρνίσεις και να χαλάσει μια γνωριμία.

Εγώ σαν άνθρωπος δεν ήμουνα και δεν είμαι φαν του shopping (μόνο βιβλίοshopping) και ειδικά των φιρμών.Έχω κάποια που είναι μάρκα αλλά θα είναι αγορασμένο κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων,ή από outlet κυριολεκτικά από καλάθι ή θα είναι δώρο ή θα με'χει πρήξει η μητέρα μου αφού κι εκείνη θεωρεί ότι καλοντυμένος ίσον μάρκες.Δεν έχω κάτι που κάνει μπαμ η μάρκα,δε μπορώ να το βλέπω γραμμένο με μεγάλα φανταχτερά γράμματα.Θεωρώ κακόγουστο και συνάμα γελοίο να βλέπω από πάνω μέχρι κάτω να είναι κάποιος γεμάτος με ταμπέλες.Έτσι λοιπόν με μια πρώτη ματιά όταν κάποιος με βλέπει δε θα δει μια μάρκα.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά;Γιατί κάθε φορά που θα κατέβω Ελλάδα πάντα οι ίδιες ερωτήσεις από γνωστούς όχι φίλους γιατί πολύ απλά οι φίλοι με ξέρουν,γνωρίζουν ότι δεν είμαι fashion victim ότι δε δίνω δεκάρα τι φοράει ο άλλος,θέλω να είναι καθαρός και περιποιημένος,ακόμα και με τα αθλητικά του πχ μια φόρμα .
Διάλογος με έναν γνωστό,οικογενειακό γνωστό που δεν μπορώ να απαντήσω όπως θα ήθελα και δεν είναι ο μοναδικός,όταν πρόκειται για αυτό το θέμα είναι πάντα στάνταρ έτσι η συζήτηση!

Γνωστός-Πότε ξεκινάνε οι εκπτώσεις;
Εγώ-Συνήθως την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου και του Ιουλίου,εξαρτάται το νομό αλλά πάνω κάτω είναι τα ίδια.
Γ-Κάνουν καλές εκπτώσεις Ιταλία;
Ε -Ξεκινάνε από 40-50% την πρώτη βδομάδα των εκπτώσεων.
Γ-Άντε...σίγουρα;
Ε-Ναι....
Γ-Κάνουν καλύτερες εκπτώσεις απ΄το Λονδίνο;
Ε-Δεν ξέρω όσες φορές έχω πάει δεν έχω ψωνίσει τίποτα.
Γ-Δηλαδή πόσο θα βρω τα Prada,Gucci,Armani,Dolce & Gabbana κτλ
Ε-Δεν ξέρω,δεν ψωνίζω τέτοιες μάρκες.
Γ-Μα γιατί;Είσαι στην Ιταλία στο κέντρο της μόδας.
Ε-Είναι ακριβά,δε μπορώ να διαθέσω τόσα για μια τσάντα ή ένα παντελόνι
Γ-Σιγά μωρέ,πόσο ακριβά είναι...δεν ξέρεις να ψωνίζεις.Να μην έχεις μια τσάντα gucci,ένα παντελόνι αρμάνι,ένα πουκάμισο ντόλτσε.Άμα έρθω Ιταλία θα με φιλοξενήσεις;

Κι εδώ σιγά σιγά εγώ ανάβω γιατί από πότε το γεγονός ότι το πορτοφόλι μου δε μπορεί να διαθέσει 200 ευρώ για ένα χαζό τζιν  ισοδυναμεί ότι δεν ξέρω να ψωνίζω;Μήπως ξεχνάνε μερικοί ότι εγώ τέλος του μήνα πρέπει να πληρώσω ενοίκιο,λογαριασμούς,το φαγητό μου,τα πάντα....δε μένω με τους γονείς μου.Κρίνουμε έξω απ'το χορό και όταν είμαστε καλοβολεμένοι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό,θεωρώ κοροϊδία να μένω με άδειο πορτοφόλι για να κάνω φιγούρα στους άλλους,ο πισινός μου ζεσταίνεται μια χαρά και με τον τζιν των 30 ευρώ και αν το βαρεθώ το πετάω!!!!Και όχι δεν φιλοξενώ κανέναν επειδή θέλει να κάνει shopping,άμα μπορείς να δίνεις τόσα λεφτά για πέντε πράγματα δώσε και για ξενοδοχείο και μη μου είσαι βάρος!Και τέλος πάντων αποφασίζω εγώ σε ποιον θα προτείνω να έρθει στο σπίτι μου γιατί όποιος έρχεται στο σπίτι μου περιφέρεται και συμπεριφέρεται σα δικό του.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά;Γιατί το Γενάρη θα΄ρθει ένα γνωστό μου ζευγάρι και θέλει να του κάνω ξενάγηση,ποιος εγώ που για ψώνια πάω όταν χρειάζομαι κάτι.Τους είπα ότι θα τους δώσω χάρτη,στάσεις,πληροφορίες αλλά δε θα ακολουθήσω και ξίνισαν σα το γάλα.Να τους ξεναγήσω σε μουσεία,παλάτσα κτλ ευχαρίστως το έχω κάνει τόσες φορές και το διασκεδάζω.Να τους βγάλω για φαγητό,για απεριτίβο ναι και πάλι ναι!Αλλά να τρέχω σαν την ηλίθια για να βρω το ιταλικό παπούτσι,πουκάμισο,δερμάτινο,παντελόνι......επειδή πρέπει να το μοστράρω Ελλάδα,ποτέ!

Τα υπόλοιπα σε άλλη ανάρτηση γιατί έχω ακούσει πολλά κουλά και μερικά είναι για τρελά γέλια και για κλάματα αφού είμαστε πολύ θύματα σε αυτό τον τομέα!Και συνεπώς θα επανέλθω....

34 comments:

Lila Xagorari said...

Κι εγώ μαζί σου είμαι. Δεν μπορώ να κάθομαι σε ένα χώρο που όλες φοράνε παπούτσια και ρούχα ακριβής φίρμας και κάνουν ελαφριά κουβεντούλα για την οικονομική κρίση! Στο μόνο που έχω τρελή αδυναμία και αγοράζω κάθε χρόνο μια στις εκπτώσεις είναι οι τσάντες!

b|a|s|n\i/a said...

ξεχνάμε πως όλα περιτύλιγμα είναι. θεωρώ αδιανόητο, ειδικά τα ρούχα, να είναι τόσο ακριβά. μπορείς να βρεις αριστουργηματικά σχέδια και ρούχα με 50 ευρώ και κάτι %^%$#@ με χίλια. και αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι να δίνουν 500 και 1000 ευρώ για ένα κομάτι ύφασμα. που θα το φορέσουν και μία φορά.
όσα λεφτά και να είχα ποτέ μου δεν θα έπαιρνα ακριβά ρούχα. ή αυτοκίνητο. η ουσία είναι πίσω από το περιτύλιγμα. απλά μερικοί άνθρωποι το ξεχνούν.
καλημέρα σου.

Remy said...

Ki emena o kollhtos mou latreuei ta rouxa, papoutsia, tsantes k ta synafh- dinei merikes ekatontades gi' auta ana trimhno (toulaxiston). Aaax... posa DVD k blu-ray tha agoraza m' auta! Mou trexoun ta salia k mono p to skeftomai :P

Artanis said...

Μια χαρά τα λες, και πάλι λίγα γράφεις...Αϊ σιχτίρ με τα "επώνυμα" κολλήματά τους...
Γράψε κι άλλα...
(Και σχετικά με τα βιβλία στην Ελλάδα, έχεις δίκιο...Εγώ δεν ψώνιζα σχεδόν τίποτα από Βόλο, μέσω νετ έπαιρνα από το Λεμόνι και τον Σπύρο, ό,τι ήθελα, και με έκπτωση, πάντα...
Αααααχχχ, τώρα εδώ τί κάνουμε...)
Τεσπά, καλημέρα και φιλιά...

nikos said...

Καλοντυμένος δεν σημαίνει υποχρεωτικά "μάρκες".
Και σήμερα αυτό που υπάρχει στην Ιταλία μπορείς να το βρείς παντού.
Αλλά αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα δεν μπορείς να το βρείς παντού.... χαχαχαχαχ
Να΄σαι καλά και καλή σου μέρα από την Αθήνα των 10 μποφόρ!!!!!!

next_day said...

Βρε καλή μου, τί ενοχλήθηκες τόσο πολύ????? εξάλλου όπως λες οι φίλοι σου σε ξέρουν!!!!
Εγώ ξέρεις τί ρωτάω κάτι τέτοιους???
Στην σοκολάτα τί τρώς?? Το περιτύλιγμα???
Αν μου απαντήσει περιτύλιγμα, πάρε και κατάλαβε!!!
Φιλί γλυκό!
Και όταν έρθεις ελλάδα, θέλω μι gucci τσαντα, ενα ζευγάρι γοβες και ένα μπότες prada και ότι άλλο θες εσύ! Φυσικά ΔΩΡΟ!! Γιατί έχω πολλά έξοδα και δεν μπορώ τώρα να διαθέσω!!! ;)

Marouli said...

Καλημερα!

Εχεις απολυτο δικιο.. Κανουν ταξιδι για ψωνια? Ειμαστε σοβαροι? Δες την Ιταλια αφου πας, γνωρισε την καπως και αν συναντησεις καποια βιτρινα και σου αρεσει κατι τοτε παρτο αλλιως μην πας καθολου.. Σιγα μην ξεκινησω να κανω ταξιδι για να παρω ρουχα.. Μην στεναχωριεσαι παντως και μην αγχωνεσαι κατι θα γινει..

Μαρουλοφιλακια!

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίλα μου έχω τσάντες που είναι 10-15 χρονών ή μπουφάν 8 χρονών που εκεί έδωσα κάτι παραπάνω στις εκπτώσεις αλλά όχι το εξωφρενικό και είναι σαν μην πέρασε ο χρόνος

Και λοιπόν;E allora? said...

b|a|s|n\i/a για αυτοκίνητο να δώσουν κάτι παραπάνω για να είναι ασφαλές όχι όμως να κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας με τα τζιπ....που πας ρε φίλε,εδώ δεν υπάρχει πάρκινγκ για τα μηχανάκια!!!!

Καλό μεσημέρι :)

george said...

ΕΓΩ της τα εχω πει αυτά...και συγγνώμη καλή μου, επειδή εσύ δεν ξέρεις να ντύνεσαι, φταίμε εμείς που θέλουμε να έρθουμε στην πόλη του στύλ και της μοδός; Και που βαριόμαστε οικτρά την τέχνη και τα μουσεία που ξεποδαριάζεσαι εσύ όλη μέρα; :P:P:P

YΓ. Μα καλά πού τους βρίσκεις αυτούς τους φίλους; :-P

Ένας πολίτης. :-D

mia maria said...

Έπιασες μεγάλο θέμα! Επειδή μας αρέσουν τα ταξίδια και παλιότερα που μπορούσαμε πηγαίναμε συχνά, όταν γυρίζαμε όλοι μας ρώταγαν τι ψωνίσαμε. Δεν έχω αγοράσει τίποτα από κανένα ταξίδι, όσο για τις μάρκες.....είναι τόσο γελοίο να κουβαλάς επάνω σου ταμπελάκια!!!

VAD said...

Prada,Gucci,Armani?Χεστηκ'η Φατμέ στο Γενί Τζαμί!Δεν ειναι απλά θέμα οικονομίας μωρε,μα το ρουχο δε σε κανει άνθρωπο!

Muriel said...

ne sai più di me!

Ξανθή said...

Έχεις απόλυτο δίκιο,επειδή πάμε Λονδίνο που είναι τα παιδιά μας δεχόμαστε τις ίδιες ερωτήσεις με σένα τι ψωνίσαμε και πόσο είναι οι εκπτώσεις.Σπάνια μας ρωτούν τι είδαμε τι ακούσαμε.
Άσε τον κόσμο να ζει το παραμύθι του!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Εγώ πάλι Trilianos τα δίνω για τις διακοπές ξεκούραση :))

Και λοιπόν;E allora? said...

Artanis θα επανέλθω.Βίβλια πια τα αγοράζω στα ιταλικά ή αγγλικά.

καλό απόγευμα
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Εχείς δίκιο Νίκο
«το ράσο δεν κάνει τον παπά» στην Ελλάδα όμως ναι

καλό σου απόγευμα

Και λοιπόν;E allora? said...

next_day δεν ενοχλήθηκα με τον συγκεκριμένο,απλά βαρέθηκα να το ακούω από γνωστούς και οικογενειακούς φίλους.
Πχ αυτοί που θα΄ρθουν το πήραν ξινά ότι δε θα τους συνοδεύσω,αφιλόξενη....και είναι οικογενειακοί γνωστοί,καταλαβαίνεις πως πάει το μπούρου-μπούρου.

Φιλιά και καλό απόγευμα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Μαρούλι μου είδες εγώ σήμερα γκρίνια :))))

Ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι είναι,γεμίζει η πόλη Ελληνες και ξένους κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.Καλά κάνουν αν τους κάνει κέφι,δικό τους το πορτοφόλι και δικό μου το σπίτι και επιλέγω εγώ ποιον θα βάλω...άκου να κάνουν οικονομία στο ξενοδοχείο...έχει και παγκάκια!

χχχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

George το πήρες το λελεδόχαρτο;Πήρες και την ταυτότητα πίσω;Αρα μπορείς να ταξιδέψεις!!!!Για΄σενα φίλε όλες τι βόλτες,για τους φίλους πάντα!!!!


Καλός πολίτης γλυκέ μου
χχχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama να πας το ταξίδι σου να κάνεις τα ψώνια σου,τα δώρα σου,τα σουβενίρ άμα κάνεις κέφι...αν ο άλλος δεν κάνει δεν είναι προσβολή αλλά θέμα επιλογής...αυτή είναι η διαφορά.

καλό σου απόγευμα

Και λοιπόν;E allora? said...

Χεστηκ'η Φατμέ στο Γενί Τζαμί!
Αχαχαχ δεν την ήξερα την έκφραση VaD τώρα όμως θα την καθιερώσω :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Muri dei greci e la loro fissazione di shopping ....si :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Και που να'ξεραν Ξανθή μου πόσες ομορφιές έχει το Λονδίνο πέρα απ'τα γνωστά μουσεία και τουριστικά μέρη

καλό βράδυ :)

ΦΟΥΛΗ said...

Μια χαρά σε βρίσκω, αν θέλουν μάρκες να έχουν και το πορτοφόλι για το ακριβό ξενοδοχείο,αμ πως....
Καλησπέρα φιλιά...

Unknown said...

Να αγιάσει το στόμα σου!! Αυτό το ακούω κάθε φορά που έρχομαι Αθήνα από Καλιφόρνια. Όλοι ρωτάνε γιατί δεν φοράω μάρκες και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα ψώνια στο Rodeo Drive, Beverly Hills. Από την άλλη μεριά όμως κοροϊδεύουν τους Αμερικάνους και τις Αμερικανίδες ότι δεν έχουν γούστο, ότι τους νοιάζει μόνο η εμφάνιση (χα! χα!) κτλ. κτλ... Αχ, Ελληνάρες...
Το μόνο "καλό" από την όλη περίπτωση είναι το γεγονός ότι βλέπω ότι οι Ελληνίδες έχουν γίνει χειρότερες από τις Καλιφορνέζες όσον αφορά τις μάρκες και τα επιφανειακά εν γένει. Fashion victims galore!!!!!

Betty's Cuisine said...

απαράδεκτο, αηδιαστικό και πολύ ρηχό το κόλλημα με τις φίρμες!
Δυστυχώς πολύ συχνό φαινόμενο όμως, άτομα που κατά τα άλλα δεν ξέρουν να αρθρώσουν σωστή πρόταση να μιλάνε μόνο για μάρκες και να ζουν για να κάνουν επίδειξη...
ποτέ δεν το είχα και ευτυχώς ούτε καμμιά από τις κόρες μου ~
άμα ο άνθρωπος έχει φινέτσα μπορεί και με ρούχο των 20 και 30 ευρώ να είναι πάντα καλοντυμένος και σικάτος...
Μην συγχύζεσαι όμως, δεν αξίζει τον κόπο, η ερώτηση "τι ψώνισες" με κυνηγάει κάθε φορά που γυρίζω από τις κόρες μου στο Λονδίνο και νομίζω το ξερό μου "τίποτα" είναι η καλύτερη απάντηση...
πολλά φιλιά...

Anonymous said...

Παλια κατεβαινα συχνα Μιλανο για shopping therapy!
Μου ειχε κανει εντυπωση η καλαισθησια και ο καλλωπισμος, ιδιαιτερα των πολυ νεαρων Ιταλιδων. Και επειδη ζω Γερμανια, τα ματια μου τρομαξαν απο την ευχαριστη αλλαγη απο το κακογουστο και ατημελητο (εδω) στο σικατο του Μιλανου.
Καλημερα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Πες τα βρε Φούλη τσιγκουνιές θα κάνουμε,αν τα θέλουμε όλα γκλάμουρ να μη μας πιάνουν τα καβούρια...

την καλημέρα μου

Και λοιπόν;E allora? said...

Μαίρη οι Ελληνίδες με τις Καλιφορνέζες έχουν ένα άλλο κοινό σημείο,την αδυναμία στο ξανθό μαλλί...ρλιξε μια ματιά αν θες στην παρακάτω ανάρτησή μου Ούτε η Σουηδία δεν έχει τόσες ξανθιές!


Καλημερούδια
χχχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Μπέτυ αν ο γονιός παροτρύνει τα παιδιά του σε θέματα με ποιότητα και ποσότητα ψωνίζει με εξυπνάδα και σόφια....ακόμα και τις μάρκες αλλά με διακριτικότητα.

Την καλημέρα μου

Και λοιπόν;E allora? said...

fanny-banny η αλήθεια είναι ότι οι Γερμανοί δεν έχουν τη μανία του γούστου αλλά έχουν την μανία των τεχνών,της καλαισθησίας,του καινούριου και του μοντέρνου.
Να σου πω δεν κατακρίνω το shopping therapy ο καθένας ηρεμεί με τον τρόπο του,αρκει να μην κρίνουμε τον άλλον με το ράσο.

Το Μιλάνο έχει άλλη μόδα,η Ρώμη άλλη,η Φλωρεντία άλλη,η δε Νάπολι σαν να είσαι Ελλάδα ;)

Καλημέρα σου :))

Dreamy Cloud said...

Δίκιο έχεις και απορώ πως μερικοί άνθρωποι βρίσκουν τόσο σημαντικό κάτι τέτοιο και το κολλημά τους σε φίρμες.. Τεσπα.. Φιλάκια πολλά! :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Dreamy Cloud δεν έχουν όλοι άνθρωποι τις ίδιες προτεραιότητες και αξίες!

Καλό μεσημέρι :)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share