Sunday, February 7, 2010

Κι άλλα γραφειοκρατικά

Σας είχα υποσχεθεί να σας πω για τα γραφειοκρατικά στην Ιταλία.Είναι όμως σημαντικό να ξεχωρίσω ότι κάποια πράγματα στις βόρειες Ιταλικές πόλεις λειτουργούν περισσότερο με ευρωπαϊκό κλίμα ενώ στην νότια Ιταλία τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.Ίδιο κράτος αλλά χωρισμένο στη μέση σε πολλά θέματα.

Πριν δυό βδομάδες είχα πάει στο ΙΚΑ για να γραφτώ αφού αυτή τη φορά είναι νόμιμη δουλειά κι έτσι εγγράφεσαι χωρίς να πληρώσεις.Σάββατο ήταν και ναι είναι τα γραφεία ανοιχτά.Πήρα το νούμερο μου,είχα 54 άτομα μπροστά μου.Κάθισα και περίμενα όπως όλοι οι υπόλοιποι.Ένα μιξ εθνικοτήτων,γλωσσών και χρωμάτων.Μια ηρεμία,ακουγόντουσαν μόνο σιωπηλά συνομιλίες.Είχα πάρει μαζί μου και ένα βιβλίο κι έτσι δεν κωλοβάραγα.Μετά από 1 ώρα περίπου έφτασε η σειρά μου,5 λεπτά και τέλειωσα.Βέβαια είναι μέχρι την ημερομηνία που λήγει η σύμβαση αλλά χρειάζεται για πολλά θέματα.

Μες τη βδομάδα πήγα στο δημαρχείο για 2 άλλες εκκρεμότητες ανανέωση ταυτότητας και αίτηση μόνιμης παραμονής.Είχα ήδη τα χαρτιά που χρειαζόμουν αφού τα πάντα είναι στο σάιτ του δημαρχείου.Φτάνω,μπαίνω,πάω κατευθείαν στις πληροφορίες και τους εξηγώ τι θέλω.

Απάντηση-Κυρία μου πάρτε το νούμερο για να πάτε για την ταυτότητα.Επειδή έχει μεγάλη ουρά αγοράστε το χαρτόσημο που θα το βρείτε στο τάδε μέρος.Γυρίστε,τελειώστε με την ταυτότητα και μετά να πάτε στο πρωτόκολλο που έχει λίγο κόσμο.Σας συνοδεύω να σας δείξω.

Είχα 61 άτομα μπροστά μου για την ταυτότητα και κανέναν στο πρωτόκολλο.Πάλι κάθισα όπως όλοι οι υπόλοιποι που ήταν Ιταλοί.ξένοι,μωρά,καρότσια,νέοι.Τους πάντες έβρισκες στην αίθουσα.Να μας σας τα πολυλογώ απ΄την στιγμή που μπήκα στο δημαρχείο τέλειωσα τα πάντα κάτι λιγότερο από μια ώρα.Η ταυτότητα ανανεώθηκε για άλλα 5 χρόνια και για το χαρτί θα μου τηλεφωνήσουν για να πάω να το παραλάβω.

Ναι λοιπόν η γραφειοκρατία υπάρχει παντού όπως σωστά είχε σχολιάσει ο φίλος Mike στο ποστ Γολγοθάς λογαριασμού τέλος αλλά τελειώνεις ρε παιδί μου.Ξέρεις ότι θα κάτσεις 1-2 ώρες χωρίς φωνές και καβγάδες.Αν πάλι υπάρχει πρόβλημα για οποιοδήποτε λόγο ξέρεις ότι το περιβάλλον δεν είναι ένα χοιροστάσιο,δε χρειάζεται να βριστείς ή να υψώσεις τον τόνο της φωνής σου.
Στο νότο όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο γλυκά,αντιθέτως  επικρατεί ένα χάος,μια ανοργανωσιά,φωνές και κραξίματα.Τι σας θυμίζει;


Την Πέμπτη μου τηλεφώνησαν και το χαρτί είναι έτοιμο.Τελικά ούτε  10 μέρες  που'λεγαν,ακριβώς μια βδομάδα.Θα το πάρω αυτή τη βδομάδα και θα το προσκομίσω για να πάρω ΙΚΑ χωρίς ημερομηνία λήξης.Είχα τους λόγους μου που έκανα όλο αυτό το χαρτοβασίλειο.Κάποια στιγμή με βλέπω να περνάω και απ΄την εφορία.....



28 comments:

ΦΟΥΛΗ said...

Τέλος καλό όλα καλά!!!
Και εδώ ετσι είναι καλέ!! μόνο που αν ξαναπάω στο ΙΚΑ να θυμηθώ να πάρω καραμπίνα!!!
Καλημέρα...

Και λοιπόν;E allora? said...

Πρωινή πρωινή ΦΟΥΛΗ σαν και΄μενα!Εγώ και οι μια 100αριά επιβάτες θέλαμε να'χαμε μια καραμπίνα την προηγούμενη Δευτέρα στο μετρό!!!!Δεν λειτουργούν όλα τόσο λουκούμι,υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέμαι που αν βρίσκομαι στη ζούγκλα!!

Καλημερούδια
χχχχ

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Mη παραπονιέσαι.
Σε άλλο ταμείο, των ναυτικών, παίρνω το χαρτάκι μου και μετά ένα τέταρτο φτάνει η σειρά μου,για να μου επιστρέψουν χρήματα αποκλειστικής για μια πρόσφατη επέμβαση.
Λάθος μέγα.
Περάστε στον τρίτο για σφραγίδα.
Η ευγενέστατη κυρία μιλούσε με γνωστό και σιγά μη διακόψω τη κουβέντα!
Μετά στο ισόγειο για άλλη τζίφρα, άλλη αναμονή...
Φτάνοντας στο αρχικό στάδιο είχα χάσει τη σειρά μου.
Μέχρι να φτάσω ταμείο και να ανακαλύψω ότι οι κρατήσεις άγγιζαν το μισό είχε περάσει μιάμιση ώρα.

Ε! ένα μουσακά δεν θα τον είχα ρίξει στο φούρνο;

Ευρύνοος said...

Καλά κουράγια λοιπόν στους απανταχού γραφειοπληκτούμενους..

καλημέρα :)

Gi Gaga Kouni Beli said...

Εκτός από το παθιασμένο σεξ το δεύτερο κοινό που έχουν με εμάς είναι και το παθιασμένο...σεξ της γραφειοκρατίας! Επίσης μπορείς να δεις και ΕΔΩ κάποιοες άλλες ιδιοτροπίες των Ιταλών! Καλημέρα!

ypnos said...

Δεν μπορεις να διαννοηθεις την δυναμη της γραφειοκρατιας εκτος της Ελλαδας..

61 ατομα ουρα και ξεμπερδεψες σε μια ωρα?

Θα κλαψω και θα μετακομισω..



ΥΓ καλημερες!

sunnefoula said...

αν κρινω απο τις προηγούμενες εμπειρίες σου, και στην εφορία μια χαρά θα είναι!
φιλια!

Και λοιπόν;E allora? said...

Γιαγιά Αντιγόνη θα΄χες μαγειρέψει για όλη τη βδομάδα!!!Αλλά το ξαναλέω,δεν είναι όλη η Ιταλία έτσι οργανωμένη,είναι διχοτομημένη.Στο νότο τα ίδια και χειρότερα με Ελλάδα.

Και λοιπόν;E allora? said...

Σπέρες Εύρυνοε

Και λοιπόν;E allora? said...

Gi Gaga Kouni Beli έψαχνα ένα σχετικό βίντεο με τους διαφορετικούς καφέδες που πίνουν οι Ιταλοί και δε το βρίσκω.Αν το έχεις ή θυμάσαι τον τίτλο θα με βοηθούσες αφάνταστα.Το συγκεκριμένο που μου προτείνεις το έχω δει και ναι σε πολλές περιοχές της Ιταλίας είναι έτσι και χειρότερα...σκέτη ζούγκλα!

Καλό απόγευμα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

YpNoS κάτσε εκεί που είσαι γιατί η Ελλάδα έχει πολλά θετικά όπως πχ λιγότερο στρες και τρέξιμο,ήλιο κτλ.Ο κάθε τόπος με τα θετικά και τα αρνητικά,εξαρτάται τι αναζητάει ο καθένας απ΄τη ζωή και την καθημερινότητα.

Καλό απόγευμα
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

sunnefoula έχω περάσει από ένα γραφείο που βοηθάει τους πολίτες με τα φορολογικά "Κέντρο εξυπηρέτησης εφορίας" κι εκεί με ραντεβού πήγα και τσαμπέ!

φιλιά :)))

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ.ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ.

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΠΕΡΑΣΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑVATAR ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Και λοιπόν;E allora? said...

Εεεεεερχομαι αμέσως στο σπιτικό σου JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS

mia maria said...

Πάντα όλα να είναι έτσι καλά! Καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη!

Thalassenia said...

Μήπως όσο κατηφορίζουμε μας χτυπά η Μεσόγειος και παθαίνουμε κάτι.
Λέω μήπως?

Ελιά Μαϊστρα said...

Και γώ θα συμφωνήσω με την Θαλασσένια.... Μήπως??

Mike said...

Μαλιστα...
61 ατομα;;; Εγω αν ειχα 61 ατομα μπροστα μου, θα την ειχα κοπανησει και θα εκανα οποιες αλλες δουλειες ειχα. Αν παλι δεν ειχα τιποτα, θα πηγαινα ξανα... αλλη μερα! Οτιδηποτε εκτος απο το να περιμενω αλλους 61 (μηπως δεν προκειται για τυπογραφικο λαθος;!) για να εξυπηρετηθω. Εφιαλτης!

Εμ, καλα τα λεει για τη γραφεικρατεια ο... φιλος Mike, αλλα σωστα συμπληρωνει οτι "τελειωνεις ρε παιδι μου" η... φιλη Και λοιπόν;E allora?!

Κουραγιο και με την αλλη μπουρδελοϋπηρεσια που θα πας.

Οσο για τις διαφορες Βορρα - Νοτου που λες, οντως, σα να προκειται για διαφορετικα κρατη. Αλλο επιπεδο ζωης, συνθηκων, αλλα και διαφορετικοι ανθρωποι!

Καλη εβδομαδα ευχομαι

KitsosMitsos said...

Το κακό είναι ότι είναι που είναι περίεργα εδώ τα πράγματα, πάμε και μεις προδιαθετειμένοι να τσακωθούμε και γίνεται αχταρμάς!

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama ελπίζω κι εγώ σιγά σιγά να μπαίνουν τα πράγματα στη σειρά.

καλό απόγευμα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Μπααα Mike δε συμφέρει να την κοπανήσεις γιατί κάθε μέρα έχει κόσμο.Συμφέρει να κανονίσεις να κάνεις κ κάτι άλλο περιμένοντας ή απλά διαβάζεις ένα βιβλίο που ο χρόνος δεν υπάρχει :)

Και λοιπόν;E allora? said...

KitsosMitsos δεν έχεις άδικο ότι κ εμείς ξεκινάμε με άσχημη διάθεση για αυτές τις δουλειές.

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia όσο κατεβαίνουμε προς Μεσόγειο μεριά χτυπάει κατακούτελα ο ήλιος μωρέ και γλαρώνουμε χαχαχαχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Πολύ πιθανόν ελιτσα χαλαρώνουμε ;)))

ifigenia said...

μήπως να μεταναστέψουμε?? με όοολη τη γραφειοκρατία της και όλα τα στραβά και τα ανάποδά της δεν την αλλάζω την Ελλαδούλα!
καλό σου βράδυ!

sCaTterBraiN said...

πολύ με αγχώνεις με αυτά τα ποστ γιατί σκέφτομαι τα δικά μου. τουλάχιστον να έκανες τη δουλειά σου χωρίς καβγάδες...

Και λοιπόν;E allora? said...

όχι ifigenia να μην μεταναστεύσεις αφού σου αρέσει η Ελλάδα...εγώ είμαι συνηθισμένη όλα αυτά τα χρόνια και νιώθω πολίτης του κόσμου όπως λένε στα ιταλικά

καλο βράδυ

Και λοιπόν;E allora? said...

sCaTterBraiN αύριο τελειώνω τα υπόλοιπα :))))....ελπίζω

χχχχ

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share