Saturday, January 30, 2010

Γολγοθάς λογαριασμού τέλος

Επιτέλους άνοιξα λογαριασμό!Παρόλο το κρύο που κάνει μπορώ να πώ ότι ίδρωσα.Την περασμένη Τρίτη μου'χαν προτείνει να κάνω 2 ώρες παραπάνω υπερωρία,δέχτηκα μία εξηγώντας το λόγο ότι δηλαδή είχα μια εκκρεμότητα που έπρεπε να τελειώσει,έτσι ώστε να καταλάβουν ότι είμαι διαθέσιμη μελλοντικά .Τους αρέσει η ειλικρίνεια και γι'αυτό όταν ξαναχρειάστηκαν με ρώτησαν απ΄τους πρώτους γνωρίζοντας ότι θα δεχόμουνα.Γενικά εδώ στο βορρά εκτιμάνε την ειλικρίνεια και την ευθύτητα όταν συνοδεύεται με σεβασμό και με μορφή ευγενείας είτε ο συνομιλητής σου είναι συνομήλικος σου είτε μεγαλύτερός σου.

Μπαίνω πρωί-πρωί στην τράπεζα και απευθύνομαι στο γραφείο πληροφοριών:
Εγώ-Καλημέρα σας.έχω ήδη πάρει πληροφορίες και ενδιαφέρομαι να ανοίξω λογαριασμό στην τράπεζά σας.Πριν ξεκινήσω τη διαδικασία πρέπει να πάω στο ταμείο για μια κατάθεση.
Τραπεζικός-Περάστε στο γραφείο στην κυρία Χ να ανοίξετε το λογαριασμό και μετά τελειώστε την εκκρεμότητά σας στο ταμείο
Εγώ-Προτιμώ να τελειώσω με το ταμείο (έπρεπε να πληρώσω το ενοίκιο) πρώτα γιατί αν αργήσω στο γραφείο για το άνοιγμα του λογαριασμού δε θέλω να έχω μαζί μου αυτά τα χρήματα.Το αργότερο που μπορώ να βγώ απ'την τράπεζα είναι 10:45 για να πάω στη δουλειά και το ωράριο των λεωφορείων είναι συγκεκριμένο.

Ξέρετε τι έκανε;Με προσπέρασε στην ουρά και έκανα την κατάθεση εντός λίγων λεπτών.Με συνόδευσε στην υπεύθυνη που έπρεπε να πάω για το λογαριασμό και της λέει:Η κυρία πρέπει να φύγει το αργότερο 10:45 γιατί πάει στη δουλειά,προσπαθήστε να τελειώσετε το γρηγορότερο δυνατόν για να μην αργήσει.

Σε κάτι τέτοια μου αρέσουν οι Ιταλοί δε σε ξέρουν αλλά σε εξυπηρετούν  όταν υπάρχει κάποιος λογικός λόγος.Σέβονται το χρόνο και τις προτεραιότητες.Θα μου πείτε έγινα πελάτισσά τους και λοιπόν;Ελλάδα είμαι τόσα χρόνια πελάτισσα και πολλές φορές κάθομαι με τις ώρες,προσπερνάνε οι γνωστοί χωρίς κανένα λόγο.Χάνω το χρόνο μου για χαζομάρες.Σας πληροφορώ ότι τέλειωσα μέσα σε 30 λεπτά τα πάντα,άνοιξα το λογαριασμό,έκανα μια κατάθεση των 20 ευρώ για το άνοιγμα του και πλήρωσα το ενοίκιο.

Όταν είμαι Ελλάδα και με αγγαρεύουν στο σπίτι να κάνω αυτές τις δουλειές ειλικρινά προτιμώ να πάω να σκάψω χωράφι,τουλάχιστον σκάβοντας θα πονάει το σώμα μου όχι ο εγκέφαλός μου απ΄την κακή και ελλειπή εξυπηρέτηση,ειδικά στο ΙΚΑ.Που να σας πω στο δημαρχείο και στο ΙΚΑ πόσο έκανα,θα καταλάβετε ότι δεν είμαστε una faccia una razza στα γραφειοκρατικά.


20 comments:

Mike said...

Καλη σου μερα και καλο Σ/Κ να εχεις.

Ενταξει, αυτο ειναι ενα μικρο δειγμα της οργανωσης, του τροπου λειτουργιας, του σεβασμού, της ευγενειας και της γενικης νοοτροπιας που κυριαρχει στο εξωτερικο.
Εχω συναντησει κι εγω εκπληκτικες συμπεριφορες και εξυπηρετησεις σε καποιες πολεις που εχω παει, οπως Λονδινο, Βαρκελωνη, Ρωμη, Παρισι, Ντουμπροβνικ, κ.α., οπου με εξαιρεση ισως του Αγγλους που εχουν αυτην την συχνα εκνευριστικη ευγενεια(!), οι υπολοιποι φερονται εξυπηρετικοτατα, με ευγενεια και χαμογελο γιατι εχουν μαθει να ΣΕΒΟΝΤΑΙ. Και σεβονται το γεγονος οτι ενας ξενος εχει ερθει στη χωρα τους για να αφησει τα χρηματα του. Αντιθετα ο Ελληνας ο κουτοπονηρος ενδιαφερεται μονο για το πως θα κλεψει τον "χαζο" τον ξενο. Και φυσικα που χαμογελα και ευγενεια; Με μια μουρη μεχρι κατω, "εξυπηρετει" τον πελατη σα να κανει αγγαρεια!

Οσο για τη συμπεριφορα τους απεναντι στους συμπολιτες τους (με εσενα στην τραπεζα καλη ωρα) ειναι ξεκαθαρα θεμα αρχων και παιδειας που εχουν αποκτησει. Και που ΔΕΝ εχουμε εμεις.

Για την γραφειοκρατια που αναφερεις, παντου υπαρχει, απλως στην Ελλαδα την αντιμετωπιζουμε σε μεγαλυτερο ισως βαθμο...

ΦΟΥΛΗ said...

Μπράβο τους!!! Τι να σου πω τώρα,για μια φάση στο εδώ ικα ; τα έχουμε ακούσει και πει άπειρες φορές, ας καταργηθεί η μονιμότητα στο δημόσιο και θα σου πω εγώ!!!
Καλησπέρα...

sCaTterBraiN said...

απαπαπά το να πάω σε δημόσια υπηρεσία με γεμίζει έναν υπερφυσικό τρόμο (οαεε, εφορία, οπουδήποτε...) σε καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ προτιμώ να σκάψω 3 μέρες παρά να πάω μια φορά στην εφορία.
πάλι καλά που υπάρχει και το ιντερνετ.
καλό ΣΚ!

Ελιά Μαϊστρα said...

Όχι ..δεν έχουμε γραφειοκρατία στην Ελλάδα.. λάθος λέξη.
Εδώ οι δημόσιοι υπάλληλοι "γ@@@ν και δέρνουν"

(συγνώμη για τη λέξη αλλά σαν …κακό κορίτσι και γώ)

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημέρα Mike
Δε θα μπορούσες να τα γράψεις καλύτερα!Κι έχεις δίκιο γραφειοκρατία υπάρχει παντού και είναι αναπόφευκτη

Και λοιπόν;E allora? said...

ΦΟΥΛΗ κι εδώ υπάρχει μονιμότητα απλά είναι θέμα νοοτροπίας.Στη νότια Ιταλία επικρατεί το ίδιο χάος με Ελλάδα και χειρότερα.Να μη σου πω ότι εκεί όλα περνάνε από τη Μάφια και την Καμόρα

καλό απόγευμα
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

sCaTterBraiN αν χρειαστεί να πάω Ελλάδα θα πάμε παρεάκι να μοιρολογάμε παρέα...δεν την παλεύω σου λέω!!!!

φιλιά
καλό σ/κ

Και λοιπόν;E allora? said...

χώσε ελίτσα,εκφράσου ελευθέρα...εξάλλου δε μιλάς για κάποιον προσωπικά και επώνυμα αλλά για το σύστημα.

καλό απόγευμα
χχχ

lena_zip said...

Μακάρι να ήταν κι εδώ λίγο πιο εξυπηρετικοί. Δε ζητάω πολλά. Τουλάχιστον να τηρείται η σειρά, χωρίς να εξυπηρετούν πρώτα τους γνωστούς τους;;;

D.Angel said...

Καλά εδώ είμαστε μπάχαλο είναι γεγονός!Περαστικά μαςςςςςς
Φιλιά πολλά και καλό Σαββατόβραδο
κοριτσάκι!

Και λοιπόν;E allora? said...

Αυτό ακριβώς lena_zip ισότιμα εξυπηρετικοί με όλους.

Καλή Κυριακή!
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

D.Angel παντού υπάρχουν μπάχαλα και γραφειοκρατία,αυτό που διαφέρει είναι η σωστή ενημέρωση και εξυπηρέτηση.

Καλημερούδια
χχχ

Η τρελή said...

Εμείς το una fatsa una ratsa, μόνο στα "κακά" το υιοθετούμε....!
Καλημέρες πολλές!

Thalassenia said...

Μετά μιλάμε και μεις για πολιτισμό.
Όπου βλέπεις ανήμπορους, εγκυμονούσες ή μαμάδες με μικρά παιδιά και κανείς δεν τους περνά μπροστά. Ούτε πολίτης-πελάτης ούτε υπάλληλος.
Και το χειρότερο εκείνοι ντρέπονται να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους αυτό.
Αλλού το πήγα αλλά αυτά στις σειρές με τρελαίνουν.
Χώρια τους γνωστούς που μπαίνουν σφήνα
Άντε φούντωσα...

Ευτυχώς τελείωσες.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Όχι βρε η τρελή έχουμε κοινά θετικά σημεία όπως ότι είμαστε θερμοί,φιλόξενοι,ανοιχτόκαρδοι....

καλό βράδυ
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia μια φορά στη ΔΕΗ είπα σε εναν ηλικιωμένο με το μπαστούνι και άρρωστος κάτσει κ ότι θα το φώναζα όταν θα ερχότανε η σειρά του ....το τι άκουσα από κάτι μαλάκες δεν ακούγεται!Ντροπή και αίσχος σε μια πολιτισμένη Αθήνα.Εννοείται ότι τους έγραψα κανονικά και τον φώναξα τον άνθρωπο.

καλό βράδυ
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS καλό μήνα κ σε΄σενα :)

χχχχ

Lila Xagorari said...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα και καλή αποταμίευση στον καινούργιο λογαριασμό!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Ευχαριστώ πολύ Λίλα μου καλό μήνα και καλή βδομάδα κ σε'σενα

φιλιά

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share