Mortadella Bologna (μορταντέλα Μπολόνια) με φιστίκι.Υπάρχει και με ολόκληρο μαύρο πιπέρι.
Στην επόμενη φωτογραφία έχω prosciutto cotto alle erbe (προσούτο κότο άλε έρμπε) το ζαμπόν που λέμε αλλά ελαφρώς καπνιστό.Εξωτερικά το μπούτι έχει βότανα αρωματικά και μαύρο τριμμένο πιπέρι.
Τυρί certosa (τσερτόζα) άσπρο,μαλακό,γλυκό στη γεύση από αγελαδινό γάλα.Ανάλογα με το που βρίσκεσαι έχει διαφορετικό όνομα.Πάνω στα ζεστά μακαρόνια λιώνει και γίνεται σαν κρέμα.Είναι φρέσκο τυρί και πρέπει να καταναλωθεί το αργότερο σε 20 μέρες
Η σαλάτα είναι ένα μίξ πράσινων όπως λέω συνήθως και μου αρέσει πολύ.Έχει κόκκινο και ξανθό μαρουλάκι (πολύ τρυφερό),ρόκα και φύλλα από είδος σπανάκι.To όνομά της misitcanza (μιστικάντσα)
Δε φαίνεται στη φωτογραφίες άλλα όλα τα αλλαντικά έμαθα να τα ζητάω να τα κόβουν σε λεπτές φέτες,είναι μια συνήθεια που έχουν και μου αρέσει.
30 comments:
Καλησπέρα!
Τα αλλαντικά που είναι φουλ στα μπαχαρικά με ενοχλούν κάπως. Προσούτο πρέπει να έχω φάει μόνο σε πίτσα, οπότε η "μπαχαρίλα" (:P) καλυπτόταν, κάπως.
Ξανθό μαρούλι δεν έχει τύχει να δω ποτέ, κάτι εναλλακτικό για τη συγκεκριμένη σαλάτα έχεις να προτείνεις;
Φιλιά!
Σπέρες αγαπητέ SkinLikeSand :)
Το συγκεκριμένο προσούτο είναι αρωματισμένο,υπάρχει και το κλασικό που είναι σκέτο.
Βασικά ξανθό μαρούλι το λένε εδώ,πράσινο είναι αλλά πολύ ανοιχτό.Βαλε στο φίλο μας το google "Lattughino biondo" να δεις ποιο είναι γιατί το έχω δει Ελλάδα.
Κατάλαβα ποιό λες, θα ψάξω σε κανένα μεγαλύτερο μανάβικο. :) Thanx!
SkinLikeSand είναι πολύ τρυφερό,νομίζω θα σου αρέσει :).Σε σούπερ μάρκετ πάντως το έχω δει
Τι μου κάνεις...εδώ λέω να κρατήσω μια άλφα γραμμή και εσύ πας να μου την κάνεις ωμέγα!
Gi Gaga Kouni Beli μη νομίζεις,100 γρ απ΄το καθένα πάντα παίρνω γιατί έτσι μένει φρέσκο.Είναι μια συνήθεια που υιοθέτησα/έμαθα εδώ....άρα δεν παχαίνεις :)
Γιατί μας βάζεις σε τέτοιους πειρασμούς τώρα και όχι τίποτε άλλο αλλά δεν ξέρω αν θα τα βρούμε και εδώ..
προσσούτο έχω φάει, μου είχε φέρει ένας φίλος Ιταλός και ήταν υπέροχο, με πεπόνι ειδικά μου άρεσε πολύ...
φιλιά πολλά!!!
καλό σ/κο
Η Μορταδέλα με πιπέρια μου θυμίζει τα παιδικά μου, που έβγαζα τα πιπέρια ένα-ένα.
Σήμερα όμως......
Τα αλλαντικά τα έχω μειώσει δραματικά στο σπίτι, για παχυντικούς λόγους.
Μια ποικιλία αλλαντικών παραμένει μια καλή λύση για μπύρα, έξω.
Καλό Σ/Κ
Mη μου το κάνεις αυτό βραδιάτικα!!!
Δεν έχω καλύτερο από μια πιατέλα αλλαντικών και τυριών και 1,2,3.....μπουκαλάκια κρασί!!!!!
Είναι υπέροχα τα αλλαντικά και υπάρχουν και ένα σωρό ποικιλίες, ότι λαχταρά η καρδιά σου!! :) Το τυρί πρέπει να είναι τέλειο πάντως! Φιλάκια!!
Φάτε μάτια ψάρια...
Για να μου κάνεις ζημιά το κάνεις;
Με 290 χοληστερίνη....αλί και τρις αλί....
Μ'αρέσει πολύ το προσούτο κ το πεπερόνι... έχεις καμιά ιδέα/συνταγή για σαντουιτς/φαγητό;
πρέπει να σταματήσω να μπαίνω εδώ μέσα!! τα αλλαντικά είναι τα αγαπημένα μου(τι δεν είναι); χαχα μου τα απαγόρευσε ο γιατρός !!!τι θα κάνω θεέ μου; όχι αυτό, όχι εκείνο, όχι το άλλο !!!ΟΧΙΑ να τους φάει!!
Το προσούτο είναι από τα αγαπημένα μου, όταν αγοράζω αλλαντικά είναι πρώτο στην προτίμησή μου.
Σλουρπ, πάλι έκανες να μου τρέχουν τα σάλια.
:)
Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο :)
thumbelina με το πεπόνι έχεις φάει προσούτο κρούντο (πάει να πει ωμό) ενώ αυτό εδώ είναι κότο (πάει να πει ψημένο).
Στα μεγάλα σούπερ-μάρκετ βρίσκεις,όπως και στα ορεκτικά ιταλικών εστιατορίων.
καλημερούδια :)
Δύσπιστε κι εγώ προσπαθώ να τα αγοράζω κατά διαστήματα για να μπορώ να τρώω χωρίς να προβληματίζομαι :).Εξάλλου κάθε φορά απ΄το καθένα παίρνω 100γρ.
καλημέρα
Λίλα άσε,την Πέμπτη γύρισα και δεν είχα τίποτα να φάω,ήμουνα και κουρασμένη και τσάκισα 100γρ προσούτο,σαλάτα,τυράκι και μετά φρούτο.
την καλημέρα μου.
Dreamy Cloud τυρί είναι ελαφρύ,ό,τι πρέπει για όσους έχουν πρόβλημα χοληστερίνης αφού έχει λίγα λιπαρά
καλημερούδια
Γιαγιά Αντιγόνη ελπίζω να μην έχω πάρει απ΄την μητέρα μου που ενώ είναι πετσί και κόκαλο έχει πρόβλημα χοληστερίνης.Πάντως πριν 2 βδομάδες έκανα εξετάσεις και όλα καλά ΓΙΟΥΥΥΥΠΙ!!!
καλημέρα σου
χχχ
Trilianos λοιπόν για το προσούτο κρούντο σε σάντουιτς είναι κόλαση με ρόκα και ντοματάκια.Πάνω στην πίτσα,με πεπόνι ή σε πιατέλα με άλλα αλλαντικά και κόκκινο κρασί.Εδώ φτιάχνουν σάντουιτς και με τυρί μπρί.
Το προσούτο κότο δλδ σαν το ζαμπόν έχω εύκολη και πανευκολη σάλτσα για ζυμαρικά κοίτα το ποστ Ένα άλλο πέστο
Πεπερόνι ποιο εννοείς;Στα ιταλικά πεπερόνι είναι η πιπεριά.
Αν έχω καμιά άλλη ιδέα θα επανέλθω
καλημέρα
ΦΟΥΛΗ κάποια στιγμή θα περάσω κι εγώ απ΄τις οχιές....προς το παρόν τα τρώω με μέτρο για να δώ τις οχιές όσο το δυνατόν αργότερα χααχ
καλημέρες!!!!
kakos lykos αν σου αρέσει τόσο πολύ το προσούτο δοκίμασε και το speck κι αν βρεις μπρεζάολα που δεν είναι χοιρινό...θα επανέλθω με αυτό
καλή σου μέρα
χχχχ
Εγω εννοούσα το πεπερόνι πάνω στις πίτσες, αυτό που μοιάζει με σαλάμι :P Δε λέγεται έτσι τελικά, ε; Κοίτα να δεις...
Λοιπόν Τrilianos ,πάνω στις πίτσες σε αντίστοιχο στην Ιταλία θα βρεις καυτερό σαλάμι ή λουκάνικο και το λένε έτσι.
Με καυτερό λουκάνικο μπορείς να φτιάξεις τη συνταγή Σάλτσα λουκάνικο
η μορταδελα ειναι απο τα αγαπημενα μου αλλαντικα με πιπερι ομως!!!
Καλησπέρα στα γρήγορα και φιλιά πολλά γλυκιά μου...Σμουατςςςςς
H Ιταλία έχει μια μοναδική κουλτούρα σε αλλαντικά και τυριά! Ζώντας στην Ν Αφρική καταλαβαίνω την διαφορά... Είσαι τυχερή!
Pansofix αν σου αρέσει το φυστίκι να δοκιμάσεις
καλημέρα :)
D.Angel ελπίζω να περνάς καλά όπου απέδρασες :))
Αγγελικη Ν Ν.Αφρική έχει αλλαντικά;
Post a Comment