Έχω πολλά χρόνια να φάω αυτό το φαγητό και γι'αυτό ζήτησα μια κουραστική χάρη από μια φιλενάδα μου στο μσν.Τι θες με ρωτάει;Τίποτα το κουραστικό,δε θα περπατήσεις της λέω.Ήταν κουρασμένη από δουλειά.Όταν μιλήσεις με τη μαμά σου κλέψε τη συνταγή και στείλε μου email.Και τι μου λέει το διαβολάκι "Είναι κουραστικό το γράψιμο!!!".Την καταλαβαίνω όταν είσαι φουλ στην κούραση τα πάντα είναι κουραστικά.Δε με ξέχασε όμως και μου την έστειλε.Θα σας δώσω την εκτέλεση όπως μου την έγραψε,συνταγές μαμάδων και φυσικά δόσεις με το μάτι και την εμπειρία.Τα υλικά από μένα.
Υλικά
500 γρ κρέας μοσχάρι
μελιτζάνες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο
ντοματοχυμό
ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ρίγανη
Η εκτέλεση αλά μαμάς φιλενάδας
Το κρέας να είναι μαλακό για να ψηθεί εύκολα και κομμένο σε κομμάτια. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα με λίγο κρεμμύδι και σκόρδο.
Οι μελιτζάνες να κοπούν σε κύβους ή στα τέσσερα ανάλογα με το σχήμα τους
και θέλουν προσοχή γιατί λιώνουν γρήγορα όταν ζεσταθούν.
Τσιγαρίζουμε και τις μελιτζάνες χωριστά-ή αν δε θέλουμε δεν τις τσιγαρίζουμε για να είναι πιο ελαφριές.
Βάζουμε το κρέας κάτω, προσθέτουμε ντομάτα, αλάτι-πιπέρι-ρίγανη και προς το τέλος από πάνω τις μελιτζάνες τσιγαρισμένες ή μη.
Το κρέας κάνει αρκετή ώρα να ψηθεί γι αυτό και οι μελιτζάνες προστίθενται προς το τέλος
Tuesday, July 6, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
34 comments:
Πειράζει να πάρω τις μελιτζάνες;
Δεν θα φτάσουν;
Καλά θα το φτιάξω χωρίς κρέας.
Φιλιά και καλή μας όρεξη!
Τέλειος ο συνδυασμός!
Συμβουλή της μαμάς!
Τις μελιτζάνες άστες λίγο στο αλάτι να ξεπικρίσουν και να βγάλουν το νεράκι τους ίσα ένα 30λεπτο!
Το αγαπημένο μου είναι με κολοκυθάκια και μοσχαράκι!
Καλοφάγοτα φιλιά θαλασσινά!
Αυτό λοιπόν δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν ξέρω το γιατί.
Μου έδωσες ιδέα.
Καλημέρα!!!!!
Ευκολο είναι!
Θα το δοκιμάσω!
Φιλιά πολλά
Καλημέρες
Τα μεγάλα πνεύματα... Αυτό το φαγάκι έχω προγραμματίσει για σήμερα! Συνηθίζω να ξεπικρίζω τις μελιτζάνες πριν τις μαγειρέψω... Λες να μη χρειάζεται?
Αααααχχχ αυτές οι μανούλες ....
Τέλειο φαγάκι
το αγαπημένο φαγητό του άντρα μου.φιλιά.
Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγάκι! Βάζω και λίγη κανέλα και αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες τις ψήνουμε λίγο στο γκρίλ!
ιδέα για αυριανό φαγάκι καλησπέρα...
Τρελαίνομαι για μελιτζάνες!
Γιαγιά Αντιγόνη
Φτιάχτο με κρέας...έσυ φάε τις μελιτζάνες και οι υπόλοιποι το κρέας
Καλησπέρες!!!
zoyzoy
Ευχαριστώ για τη συμβουλή.Ευτυχώς δεν πίκριζαν αλλά την επόμενη φορά θα το κάνω.Κολοκυθάκια με μοσχάρι πρέπει να μοιάζει η συνταγή φαντάζομαι.Πάω να δω αν την έχεις βάλει
Πολλά φιλιά
Ξανθή
Σοβαρά;Πώς κι έτσι;Δεν αγαπάτε τις μελιτζάνες στο σπίτι;Να μου πεις εντυπώσεις
ΧΧΧΧ
D.Angel
Κι εγώ το φανταζόμουνα πιο δύσκολο....αλλά τελικά ήταν πανεύκολο και νοστιμότατο!!!Καλό απόγευμα :)
χχχ
Αγγελική Ν
Εμένα ευτυχώς δεν πίκριζαν,λες να ήμουνα τυχερή;Κι άλλες φορές που φτιάχνω σε άλλα φαγητά δε κάνω τίποτα.
Καλό απόγευμα
χχχ
Asteri
Προτιμώ τις σπιτικές συνταγές με τα οικογενειακα διαχρονικά μυστικά!!!
xxx
φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata)
έμεινε,πες του να περάσει να πάρει τάπερ ;)
χχχ
Λίλα
Τρελός καύσωνας και δεν εχει κλιματιστικό,αλλιώς έχεις καταλάβει δε βαριεμαι τα μαγειρέματα.Μόλις πέσει θερμοκρασία,χλωμό το κόβω,θα τις τηγανίσω ;)
ΦΟΥΛΗ
κλέψε ιδέες :)))
φιλιά
KitsosMitsos δοκίμασε να το φτιάξεις
Λοιπόν δεν έρχεσαι από το σπιτικό μου να πάμε όλοι μαζί μια βολτούλα;;;
Μου'χουν λείψει bear οι βόλτες εντός του λεκανοπεδίου..... :(
καλημέρες
ειναι 2 υλικα που δεν τα τρωω
κρεας και μελιτζανες αχαχα
αλλα θα ειναι γευστικοτατο απο οτι καταλαβαινω
αγαπημένο!!!
Skouliki για το κρέας το΄ξερα....για τις μελιτζάνες δεν είχες πει τίποτα....χχιχιιχ για να φας μαζί μου πρέπει να μου στείλεις τη λίστα αυτών που τρώς
hug δεν έχω ιδέα πώς θα βγει με χοιρινό....δεν έχω δοκιμάσει....δεν έχεις παρά να πειραματιστείς :))))
mahler76 χαίρομαι...με΄σενα δεν νομίζω να έχω πρόβλημα,τρως σχεδόν τα πάντα απ'οτι έχω προσέξει :)
Βάση δεδομένων, οι γευστικές παράμετροι:
1.Απαράβατος κανόνας:Ό,τι δεν περνάει από το τηγάνι, δεν είναι νόστιμο.
2.Μελιτζάνες Τσακώνικες ή Αργίτικες, μακρυές και λεπτές, όχι φλάσκες. Κόψτε τις σε κυλινδρικά κομάτια και βυθίστε τις σε ελαφρύ αλατόνερο για 1 ώρα. Όταν τις βγάλετε, απαλό στίψιμο-στράγγισμα-σκούπισμα και μετά τσιγάρισμα.
3. Μοσχάρι είπατε? Είναι αυτό το κόκκινο ή ρόζ (ανάλογα την χώρα προέλευσης), στιφό και άνοστο πράγμα που παριστάνει το κρέας? Ξανθήηηηηηηηηηη, εσύ που εξ οικογενειακών καταβολών πρέπει να έχεις γνώσεις στα κρέατα, τι θα προτιμούσες? Μοσχάρι, βαρύ αρνί, ζυγούρι, πρόβειο αφού αφαιρεθεί το εξωτερικό πάχος, ή "ευνούχο" ερίφιο? (Το είπα καλλιτεχνικά όπως βλέπεις, ώστε να είμαι ευπρεπής). Εγώ πάντως φανατικά ή ζυγούρι ή ευνούχο, για γλυφοδάχτυλο παραδοσιακό έδεσμα.
4.Η γεύση πάνω από όλα. Είναι λίγο βαρύ? Φάε δυό πηρουνιές λιγότερο βρε αδερφέ!
ΑΝΤΩΝΗΣ -Φ-
Υ.Γ.α)-Φ- (συντομογραφία για
το "Φτιάχνω…κ.λ.π.").
β) Δεν πιστεύω ότι μπήκα στα
χωράφια σας αφού πλήν
ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων,
όλοι οι μεγάλοι σέφ είναι
άντρες.
γ) hug, περί ορέξεως
κολοκυθόπιττα, αλλά δεν
νομίζω ότι το χοιρινό είναι
καλή ιδέα.
και άνθρωπο τρώω άμα πεινάω.
Αντώνη ευχαριστώ για το σχόλιο και τις προτάσεις σου θα τα έχω φυσικά υπόψη μου αν βρεθώ Ελλάδα.
Το τηγάνισμα το αποφεύγω γιατί έχουμε 37 βαθμούς και δεν έχω αρκουδίσιο!Αλλιώς θα τις τηγάνιζα.
Εδώ στα ξένα αυτές τις μελιτζάνες βρίσκω δυστυχώς.
Να'σαι καλά και περιμένω και άλλες ιδέες σου
καλό βράδυ :)
ααα μωρέ μου παμφάγο είσαι χιχιχιχι σε πειράζω mahler76
Κρέας (μοσχαράκι) με μελιτζάνες! Χμμμμμ!
Υπάρχουν άπειρες συνταγές.
Όταν ακούω το συνδυασμό, πάντα μου έρχεται στο μυαλό το Χουνκιάρ Μπεγιεντί (Hünkar Beğendi). Ανήκει στα χαρακτηριστικά πιάτα της Πολίτικης κουζίνας.
Μια συνταγή εδώ:
http://www.toarkoudi.gr/Recipes/2008-12/Hunkar+Begendi+%28H%26%23252%3Bnkar+Be%26%23287%3Bendi%29/fullstory.php?id=34047
hug έχω γίνει βόδι με τα παγωτά σου λέω....θα με χωρίσει ο καλός μου που δε παχαίνει με τίποτα αυτός ο άνθρωπος!!!!
χχχχ
Α.Α.Τ. ευχαριστώ πολύ για το λινκ :)
καλό βράδυ
Post a Comment