Μου αρέσει να παντρεύω τις δύο κουζίνες δηλαδή να τις ανακατεύω.Είχα φτιάξει μύδια σαγανάκι το Σάββατο(μαντέψτε ποιον καλόπιανα,είπαμε ο έρωτας περνάει απ΄το στομάχι) και είχε μείνει σάλτσα.Βάζω μπόλικη ντομάτα για να μην ξεμείνουμε όσο βουτάμε τις ψωμούλες και κάποιος έμαθε καλά να κάνει παπάρα.
Έμεινε αρκετούτσικη αυτή τη φορά, την έβαλα στο ψυγείο γιατί ήθελα να την παντρέψω!
Στο γνωστό πια σούπερ-μάρκετ έβγαλε σε προσφορά γνωστή μάρκα ζυμαρικών -35% ,το ένα κιλό 0,94€.Αγόρασα κι εγώ 4 διαφορετικά,εξάλλου λήγουνε τέλη 2012,μέχρι τότε θα φαγωθούν.Μη σας πω ότι θα πάω να πάρω κανά πακέτο ακόμα.
Απ'αυτά έβαλα pennette rigate έτσι ώστε η σάλτσα να πάει μέσα έξω.Έχουν τις εξωτερικές ρίγες για να την κρατάει. Το τελικό αποτέλεσμα το βλέπετε,πρόσθεσα λίγη παραπάνω φέτα όσο τα ανακάτευα στη σάλτσα.Δεν άντεξα,έβαλα και λίγη παρμεζάνα κι έγινε το πιάτο σκέτη κόλαση!!!
Πήρα και μαζί μου στη δουλειά που ψιλογκρίνιαζαν ότι μύριζε σκόρδο,μα έλεος πια 2 σκελίδες έβαλα για μισό κιλό μύδια.Τι περιμένετε,Ιταλοί δεν καταλαβαίνουν τις φυσικές ιδιότητες του σκόρδου ειδικά το χειμώνα με όλες τις αρρώστιες που κυκλοφορούν.Μετά πλάκωσα τις τσίχλες,αυτοί δεν ξέρουν τι χάνουν.
Thursday, March 4, 2010
Ελληνοιταλική παντρειά!
Posted by
Και λοιπόν;E allora?
at
8:00 AM
Labels:
Ζυμαρικά,
Καθημερινότητα,
Σάλτσες,
Συνταγή ανακύκλωση,
Φαγητό
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
49 comments:
Καλημέρα.
Πολύ ωραίο το φαγάκι σου. Λαχταριστό.
Όσο για τους Ιταλούς μην δίνεις σημασία, αν ξέρανε να φάνε θα ήτανε και καλύτεροι. χαχαχα
Που να τους δεις Λίνα όταν πάμε για γύρο που λένε ότι το τζατζίκι έχει πολύ σκόρδο χαχαχα και να φανταστείς ότι κι εκεί έχει λιγότερο απ΄το κανονικό για τον ίδιο λόγο.
την καλημέρα μου
Α, το επόμενο πιάτο θα είναι πένες!!
βλέπεις, έφτιαξα χθές μία φασολάδα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
χαχα
είμαι ενθουσιασμένος βλέπεις..
φτιάχνω απλώς την ΤΕΛΕΙΑ φασολάδα (ψώνιο)..
σήμερα έμεινε απο χθές και αύριο βλέπω πένες..
να είσαι καλά με τις ιδέες σου..
(δέν βλέπω συνταγή όμως για τα μύδια σαγανάκι)..
ωπ, την είδα στις 4-1-2010.. οκ
καλημέρα :)
Φασολάδα φτιάχνω κι εγώ καλή Ευρύνοε....χιχιιχ βρέθηκαν τα δυό ψώνια.Φασόλια της προκοπής δε βρίσκω :( γι'αυτό στείλε 2 πιάτα γεμάτα όμως!!!!
Καλά που'πες ότι δε βρίσκεις τη συνταγή με τα μύδια σαγανάκι,έβαλα το λινκ.
καλημερούδια
Φασόλια παίρνω πάντα 3αλφα..
ελπίζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση.. χαχα
δύο πιάτα;
κι εμείς τι θα φάμε;
χαχαχαχαχαχα
χαιρετώ σε :)
Φυσικά 2 πιάτα Ευρύνοε ωα φάω μεσημέρι και βράδυ :))
Καλημερα! Εχω πολυ καιρο να σε διαβασω, ελειπα κιολας! Σε αντιθεση με τους Ιταλους, οι Ισπανοι λατρευουν το σκορδο!!
Εχω πολυ πραγμα να διαβασω στο μπλογκ σου!
Θα επανελθω!
Αυτα ειναι παντρεματα!
Εισαι απαιχτη τελικα.
Καλημερα :)
καλησπερα!!! τι πιατο ειναι αυτο? θελω να βουτηξω και ειναι και μεσημερι!!!
Μόλις έβγαλα από τον φούρνο ένα νέο ψωμί άσπρο, ειδικό για ρούφηγμα.
Να στείλω μερικές φέτες να τις "βρέξεις";
Και εγώ παντρεύω τις κατασκευές μου.
Δεν πετάμε ποτέ τα περισσεύματα!
Καλό μεσημέρι
Φαντάζομαι τη γεύση και λιγουρεύομαι! Σλουρπ!
Νοστιμιες :D
Μου θυμισες εναν φιλο μου εδω.
Βλεπεις, λατρευει το σκορδο αλλα ειναι απλα εκτος οριων!
Προχθες, πριν παμε για καφε, ετρωγε μακαρονια με κιμα και εκοψε 3 σκελιδες σκορδου στο πιατο του!
Περιττο να σου πω οτι μοναχα με την παρουσια του, μυριζε σκορδο ολη η καφετερια!
Το ριξαμε στο χαβαλε διαφορετικα ο καφες θα ηταν μαρτυριο, χειροτερα κι απο αερια μουσταρδας :p
Το σκορδο ομως, με μετρο, ειναι απλα υπεροχο καθως και καλο κανει στον οργανισμο μας και γευση δινει ;)
Γι'αυτο νευριαζω που εδω στην Θεσσαλονικη, για καποιο περιεργο λογο, δεν βαζουν καθολου σκορδο στο τζατζικι τους..
Μας εφαγαν τα ραντεβου μαλλον ;)
Να εχεις μια υπεροχη ημερα!
-d
Πολύ ωραία παντρέματα!!Καλό απόγευμα!!!
Τέλειο το φαγάκι
Του Ιταλούς άστους να γκρινιάζουν χεχε
Φιλάκια
ωραιότατο το πάντρεμα,εγώ σήμερα έκανα ρεβίθια ....
Καλησπέρα.
Η αλήθεια είναι ότι μία σκελίδα σκόρδο είναι αρκετή για το 1/2 κιλό αλλά περί ορέξεως....
Ευκολη συνταγή!
Υποθέτω πως γίνεται και με γαρίδες ε;;;; Φιλιά πολλάααααααααααααααα
ΠΩ ΠΩ!!!ΤΙ ΦΑΓΗΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ.ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
ΤΕΛΕΙΑ!!!!
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
Φτου σου!!! :-))))
Κάνω δίαιτα βρε!!!!!!
αχχχ πείνασα τώρα!!!!
Εμείς εδώ γιατί δεν έχουμε μονόκιλα Barilla οεο???
Αυτή είναι ανάρτηση, χορταστική, νόστιμη και μάλιστα διπλή.
Τα ζυμαρικά είναι φαγητό πρώτο.
Θυμάμαι πριν χρόνια σε ένα ταξίδι εκεί, ξετρελάθηκα με τα είδη και τις σάλτσες και το al tende.
Εδώ ήταν γνωστή η κλασσική ελληνική παραβρασμένη μακαρονάδα.
Δοκίμασε σαγανάκι γαρίδες με κίτρινο σκληρό τυράκι και ρίγανη.
Όχι, θα πιω νεράκι, δεν θα με παχύνεις είπαμε.
Φιλιά θαλασσένια.
Όντως χωρίς παρμεζάνα....μακαρονάδα δεν λέει! Πρέπει να το έκανες υπέροχο!
Καλημέρες
Dinamitis καλώς γύρισες.Ελπίζω όπου κι αν ήσουνα πέρασες υπέροχα και να ξεκουράστηκες.
καλημερούδια
Mike παντρεύω κι άλλα ;)
καλημερούδια
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ σ'ενα καλό ψωμί δε λέω όχι.Εδώ το ψωμί είναι μάπα και πανάκριβο!!!
την καλημερα μου
big mama είναι γρήγορο και πανεύκολο
καλημέρα
YpNoS εμένα μου αρέσει ωμό σκόρδο με τα λαδερά φασολάκια.Εδώ όμως το παρακάνουν με το σκόρδο,σκέψου το βάζουν ολόκληρο στις σάλτσες για να μπορούν να το βγάλουν μετά ή κι ακόμα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.
την καλημέρα μου
Ευχαριστώ Ξανθή μου
καλημερούδια :)
Asteri έφτιαξα κεφτεδάκια και σε μισό κιλό κιμά έβαλα ένα σκόρδο....δε σου λέω τι άκουσα χαχαχ
καλημέρες!!!
bear από Δευτέρα θα ξέρω αν θα κάνουμε μαζί δίαιτα,περιμένω τις αιματολογικές εξετάσεις...γι'αυτό άσε με να φάω :))))
καλημερούδια
ΦΟΥΛΗ τα ρεβίθια τα τρώω ή σα χούμους ή ρεβυθοκεφτέδες....σούπα δε μου αρέσουν.Χμμμ και τώρα που το σκεφτομαι έχω πάρα πολύ καιρό να φτιάξω χούμους!!!!
την καλημέρα μου
D.Angel γαρίδες σαγανάκι γίνονται ακριβώς το ίδιο.΄Για τη συνταγή γαριδομακαρονάδας δες το ποστ Τραπέζι για δύο...
καλημερούδια
JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS με τόση σάλτσα και τόσα ζυμαρικά όχι μεριδούλα αλλά μεριδάρα θα σου δώσω
καλημέρες
Βούτα βρε Pansofix μη μασάς :))))
καλημέρα
sunnefoula αν δε κάνω λάθος βρίσκεις μονόκιλα στο Carrefour
την καλημέρα μου
Thalassenia μου αρέσουν φυσικά πολύ και οι γαρίδες σαγανάκι.Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου.Ερώτηση λες να βάλω κίτρινο τυρί,διευκρίνισε πως πρέπει να'ναι για να βρω αντίστοιχο αλμυρό,γλυκό,πικάντικο;
καλημέρες
Η τρελή δε βάζω παντού παρμεζάνα πχ στη μακαρονάδα λινγκουίνε με γαρίδες,σπαγκέτι με οστρακοειδή και δε θυμάμαι σε τι άλλο δε μου αρέσει.Υπάρχουν κι άλλα τυριά που πάνε πχ μοτσαρέλα,γκράνα,αφουμικάτο (καπνιστό τυρί)...θα επανέλθω με λεπτομέρειες ;)
την καλημέρα μου
Καλημερα φιλαναδα!!!!!!!!
Ωραίο φαγητό.. θα το έτρωγα :)
Γιατί τον καλόπιανες? Τι είχες κάνει?????
Καλα να περνας!
Μαρουλοφιλακια!!!
Τρέχουν τα σάλια μου και μόνο που την κοιτάω!!!
μμμ.. πένες με τόνο έφτιαξα και γω χτες ~ η τελευταία σου φωτό μοίαζει λίγο με το δικό μου φαγάκι!
όσο για το σκόρδο ε, δεν πειράζει ας γκρινιάζουν, αυτοί χάνουν!
φιλιά, καλό σ/κ
Αμάν μαρή μία με τα αλλαντικά μία με τα τυριά τώρα με τις πένες, τοφάλες θα μας κάνεις!Άντε καλοφάγωτες!
Κίτρινο αλμυρό σκληρό τυράκι για να μη λιώσει πολύ, κομμένο σε κύβους.
Βράζουμε την σάλτσα με λίγο λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες καθαρισμένες ή όχι, το τυράκι 2-3 λεπτά να μαλακώσει και τέλος ρίγανη και πιπέρι.
Το σπέσιαλ στη "γειτονιά μου"
Καλή επιτυχία.
Φιλιά καλημέρα.
Mrouli τον καλοπιάνω χωρίς λόγο :)
καλό μεσημέρι
χχχ
kiki οι εύκολες γρήγορες λύσεις
καλό μεσημέρι
Betty με τόνο απ΄τις αγαπημένες μου σάλτσες και από ζυμαρικά στο ντουλάπι έχω μπόλικα
καλό μεσημέρι
χχχ
Μάγισσα Κιρκή έχει λίιιιγη φετούλα.Φάε και μετά θα πάμε για γυμναστική!
καλό μεσημέρι
Thalassenia αν βρω σχετικό τυρί θα το φτιάξω.
καλό μεσημέρι
χχχ
Το έφτιαχνε συχνά τέτοιες μέρες η μάνα μου αυτό το πιάτο. Μιας και δε φαίνεται τόσο δύσκολο, i'll give a try.
Καλημέρα και φιλιά!
Δοκίμασε αγαπητέ SkinLikeSand είναι εύκολο και νοστιμότατο
καλή Κυριακή
Post a Comment