Sunday, May 9, 2010

ΡΟΛ και πιστοποιητικά

Απ΄την αρχή του χρόνου είμαι σε με δουλειά με σύμβαση που δεν είναι καν ο τομέας μου.Κάθε 2 μήνες μας ανανεώνουν.Δε γκρινιάζω,δεν παραπονιέμαι αφού κι εδώ τα πράγματα  είναι δύσκολα και ένα 50% των συναδέλφων προέρχονται από άλλους τομείς.
Κάθε μήνα ωριμάζουμε κάποιες ώρες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε σε ώρα ανάγκης και είναι πληρωμένες πχ αργείς να πας στο γραφείο γιατί μπλοκαρίστηκε το μετρό σου βάζουν ΡΟΛ,πρέπει να βγεις νωρίτερα γιατί έχεις κάποια υποχρέωση κτλ.Πολλές φορές όταν δεν έχει δουλειά μας στέλνουν email και μας ενημερώνουν ότι υπάρχει δυνατότητα ΡΟΛ.

Τη Δευτέρα ήμουνα πρωινή και δεν είχα κοιμηθεί καλά,σχεδόν 4 ώρες.Πάω και τους λέω ότι θέλω να βγω μια ώρα νωρίτερα γιατί δεν αισθάνομαι καλά,ήμουνα σαν κοτόπουλο.Και τι μου απαντάνε "αν δεν είσαι καλά να φύγεις και να φέρεις πιστοποιητικού γιατρού".Εδώ όταν απουσιάζεις απ΄την εργασία σου προσκομείς πιστοποιητικό γιατρού και μου ζήτησαν για μια ώρα.Να μην τα πολυλογώ τα παίρνω στο κρανίο,κάθομαι κανονικά και τελειώνω τη βάρδια μου.Τους χαιρετώ και πάω σπίτι.Λίγο η υπερένταση,λίγο ότι βγήκα να φάω έξω και άργησα Δευτέρα βράδυ πάλι κοιμάμαι αργά και λίγο.
Ντριν!!!Το ξυπνητήρι 6:30 πμ!Το κλείνω και γυρνάω πλευρό.Μετά από μια ώρα τηλεφωνώ δουλειά:
-Καλημέρα,δεν αισθάνομαι καλά και δεν θα έρθω δουλειά.Το απόγευμα που δέχεται η ιατρός θα μου πει αν μπορώ να έρθω αύριο.
-Περαστικά και σε παρακαλούμε να μας τηλεφωνήσεις να μας ενημερώσεις.

Πάω στο γιατρό το απόγευμα και της λέω:
-Χθες έφαγα έξω σε εστιατόριο και μετά όλη τη νύχτα είχα διάρροια και εμετούς.Σήμερα δεν πήγα στη δουλειά και ακόμα δεν αισθάνομαι καλά να γυρίσω αύριο.

Πήρα το πιστοποιητικό για γαστρεντερίτιδα,έμεινα 2 μέρες σπιτάκι μου που'χα τόσο ανάγκη αφού τα τελευταία 4 σαββατοκύριακα εργαζόμουνα.Έβρεχε ασταμάτητα και είχε πέσει η θερμοκρασία.Έμεινα με τη φορμίτσα μου,διάβασα το βιβλίο μου.Σέρφαρα με τις ώρες στα σπίτια σας.Πήγα στο γείτονά μου που έφτιαχνε μπισκότα για τα γενέθλιά του,θα υπάρξει ποστ γιατί είναι φοβερός!Πήγα τράπεζα,ταχυδρομείο για να στείλω συστημένο το πιστοποιητικό διότι έτσι πρέπει.Τουλάχιστον πλήρωσα  συστημένο για 2 μέρες κι όχι μια ώρα επειδή αυτοί έτσι αποφάσισαν!

Η εκμετάλλευση είναι τραγική,γνωρίζουν ότι έχουμε ανάγκη και μας εκμεταλλεύονται σύμφωνα με τις ανάγκες τους.Άλλοι που δούλευαν στις αργίες τηλεφώνησαν και δεν ήρθαν για ασθένεια,εγώ ζήτησα μια ώρα και μου αρνήθηκαν.Ευτυχώς που είμαστε καλυμμένοι απ΄το νόμο και μπορούμε να ασθενούμε κι ευτυχώς που πυρετό κάνω κάθε 5 χρόνια και αν!

Στην υγειά μας λοιπόν!!!!!

30 comments:

Athanasios Int said...

θελει πολυ αλκοολ για να συμβιβαστεις με ολα αυτα...

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημέρα hug

Ελλάδα έχουμε κάτι αντίστοιχο σε ρολ;αν θυμάμαι καλά πιστοποιητικό ασθένειας δεν υπάρχει

συμβιβάζεσαι με τις τοπικες συνήθειες αλλιώς μαζεύεις τα μπογαλάκια σου και επιστρέφεις Ελλάδα

Ξανθή said...

Καλά νομίζεις ότι εδώ είναι καλύτερα;;ποιος στο είπε;;;
Όταν η κόρη μου αρρώστησε πριν ένα χρόνο και πιστοποιητικό πήγε και τα χρήματα της αφαίρεσαν.
Έτσι για να ξέρεις παντού τα ίδια....

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή μάλλον δεν εκφράστηκα καλά.Το ότι θέλουν πιστοποιητικό δεν με πειράζει καθόλου γιατί χρήματα δεν αφαιρούνται απ΄το μισθό,απλά με εκνεύρισαν που για μια ώρα το ζήτησαν ενώ είχα τη δυνατότητα αφαίρεσης απ΄τα ΡΟΛ.Έχω ωριμάσει κάπου 12 ώρες ΡΟΛ.

την καλημέρα μου ☺ και χρόνια σου πολλά

( fortounata) said...

στην ανάγκη σκαρφίζεσαι πολλά.φιλιά.

Athanasios Int said...

θα σου πω.αν δεν πας στην δουλεια απο ασθενεια προσκομιζεις χαρτι γιατρου που λεει ποση αδεια σου δινει και για πιο λογο και με σε πληρωνει τα μισα ημερομισθια ο εργοδοτης σου και τα υπολοιπα το ταμειο που εισαι ασφαλισμενος.(πολυ τρεξιμο)-επισης νομιζω η αδεια απο ασθενεια ειναι χωριστη αδεια σε ημερες και οχι οπως η κανονικη και δικαιουσε περι τις 14 ανα ετος ?! (αν θυμαμαι σωστα).παντως πιο καλη η τοπικη συνηθεια απο γιδοκομειο που συμβαινει εδω...το εργατικο δικαιο το καταπατουν για την πλακα στον ιδιωτικο τομεα ιδιως τωρα με την "κριση"

sCaTterBraiN said...

τι είναι το ρολ;
πάντως καλά τους έκανες, κάπου πρέπει να υπάρχει και μια ισορροπία - ούτε να κάνει κανείς συνέχεια κοπάνες ούτε όμως να είσαι και στα κάτεργα.
φιλιά!
:-)

Dinamitis said...

Καλημερα, η δικη μου απορια ειναι εισαι αρρωστη και πρεπει να βγεις και να στειλεις το πιστοποιητικο συστημενο;

Φιλια!

Athanasios Int said...

αλλο κουλο και αυτο!

ΦΟΥΛΗ said...

Το αποτέλεσμα! είσαι τώρα καλά η να βάλω τις φωνές!!! περαστικά και φιλιά ....

VAD said...

Το καλο κρασί ριχνει τον πυρετό!:)

Περαστικά....

Pansofix said...

ειναι για να κατεβαζεις καντιλια τετοια σκηνικα...απανθρωποι...

kiki said...

Καλά ξηγήθηκες και πήρες άδεια! Άκου για μια ωρα πιστοποιητικό!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata) χθες με πήρε μια συνάδελφος που πήρε κι εκείνη ασθένειας αφου τους έχει πει πολλές φορές να έχει μέσα στη βδομάδα την ίδια βάρδια για να μπορεί να οργανώνεται για τα παιδιά που είναι 2 και 5 χρονών.

Και λοιπόν;E allora? said...

hug μερικές μέρες νομίζω πληρώνεσαι κανονικά....όταν πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα υγείας δεν ξέρω πώς πάει...ευτυχώς δεν έχω χρειαστεί

Και λοιπόν;E allora? said...

sCaTterBraiN ΡΟΛ Riduzione Orario di Lavoro είναι η μείωση ωραρίου εργασίας.Κάθε μήνα ωριμάζεις κάποιες ώρες εκτός απ΄αυτές της άδειας.Αυτές τις ώρες ΡΟΛ μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου και είναι πληρωμένες

kisses!

Και λοιπόν;E allora? said...

Κι όμως Dinamitis ,γιατί εφόσον είσαι άρρωστος δε μπορείς να πας στη δουλειά και το χαρτί πρέπει να το δώσεις εντός 48 ωρών.

φιλιά και καλή βδομάδα

Και λοιπόν;E allora? said...

hug άσε είναι ^%$#@!@$%.....χιχιιχ τώρα εκφράστηκα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Φουλη μου από υγεία μια χαρά είμαι από άγχος θα μπορούσα και καλύτερα και από εργασία θα μπορούσα ακόμα καλύτερα :)

φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

JK τα ποστ σου πάντα δίνουν μια δόση ευχαρίστησης και ομορφιάς

καλή βδομάδα!

Και λοιπόν;E allora? said...

VAD ήμουνα σίγουρη ότι θα εκτιμούσες το κρασάκι :))))

Και λοιπόν;E allora? said...

Pansofix καντίλια δεν έριξα....το'παιξα κουρία και τους έστειλα το μπακαλόχαρτο συστημένο και με απόδειξη επιστροφής!

Και λοιπόν;E allora? said...

Ετσι τους βάρεσε kiki !Όταν χρειάζονται όμως κάποιον να μιλάει αγγλικά σε ποιον έρχονται όμως;

Coffeemug said...

Κάπως έτσι κι εδώ. Αρρωσταίνεις και χρειάζεσαι χαρτί από το γιατρό του ΙΚΑ. Τώρα το πότε θα σε δει δεν το ξέρω. Ούτε αν μπορείς να πας να στηθείς 7 ώρες στην ουρά αφού είσαι άρρωστος. Δεν θέλω να συγχιστώ πρωινιάτικα. Πάω να δω τη συνταγή με τα μανιτάρια.

Μάγισσα Κίρκη said...

Πάλι καλά να λες που η διαδικασία εκεί -αν και εκνευριστικά τυπική σε σημείο να σε αντιμετωπίζει σαν εργατοώρα και όχι σαν άνθρωπο- είναι λιγότερο δυσκίνητη από εδώ!Γιατί όπως λέει και ο/η coffeemug στην Ελλάδα πρέπει να στηθείς εκατό ώρες με 40 πυρετό κι αν έχει πηδήξει καλά το προηγούμενο βράδυ ο ΙΚΑτζής έχει καλώς, αλλιώς.....

Unknown said...

Καλησπέρα όμορφη! Μη τρομάζεις ρε. Θα σε προσλάβω εγώ προσωπική μου οδηγό!!! λολ

Και λοιπόν;E allora? said...

Coffeemug εδώ έχεις το γιατρό του ΙΚΑ που δέχεται καθημερινά σε συγκεκριμένα ωράρια και δεν πας ΙΚΑ αλλά στο γραφείο του.

Και λοιπόν;E allora? said...

Μάγισσα Κίρκη η διαδικασία είναι αρκετά γρήγορη.Στην ανάγκη πολλοί στέλνουν συγγενείς στο γιατρό για το χαρτί.Τουλάχιστον απ'αυτή την άποψη είναι αρκετά οργανωμένοι

Και λοιπόν;E allora? said...

bear καλύτερα μαγείρισσα παρά για οδηγό

χχχχ

KitsosMitsos said...

Κοίτα να δεις τι γίνεται...Χμμμ!
Καλά έκανες πάντως ;-)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share