Συνταγή για ψάρι ζήτησε δυό φορές ο
bear και δε του χαλάω χατήρι.Εγώ με τα ψάρια είμαι πολύ παραδοσιακή,απλές σπιτικές συνταγές δηλαδή τηγανιτά,ψητά,στο φούρνο και με λίγα υλικά για να μένει η γεύση του ψαριού.
Μια συνταγή λοιπόν που έμαθα Ιταλία απ'τους φίλους,γρήγορη και εύκολη για μεγάλο ψάρι όπως τσιπούρα,φαγκρί,στείρα,λαβράκι.
Στην κοιλιά του ψαριού βάζετε ψιλοκομμένο μαϊντανό,σκόρδο,δεντρολίβανο,ρίγανη
λίγο αλάτι και πιπέρι.Το τοποθετείτε στη λαδόκολλα γύρω γύρω βάζετε
μπόλικα ντοματάκια ολόκληρα,μυρωδικά και αν θέλετε πατάτες κομμένες σε
ροδέλες (έτσι το φτιάχνουν εδώ Ιταλία,εγώ δε τις βάζω προτιμώ το ψάρι μόνο του).Λίγο ελαιόλαδο,άσπρο κρασί και αλάτι.Κλείνετε καλά τη λαδόκολλα,σαν πακέτο την τοποθετείτε σε ένα ταψί και σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς για 30-35
λεπτά,εξαρτάται απ΄το ψάρι.
Μια σαλάτα απλή γιατί ξεροσφύρι δεν τρώγεται και φυσικά λευκό παγωμένο κρασί
Αρκούδε περιμένω εντυπώσεις και φασικά όποιος άλλος το φτιάξει!
49 comments:
χμφ... γιατί μου το θύμισες?
ψάρι θα φάω σε λίγο στο σπίτι... και είναι το χειρότερο μου... :(
λες αν τους πάω την συνταγή, να με λυπηθούνε και να μην με πιέσουν να φάω????
θα την δώσω πάντως στην μαμά και αν το δοκιμάσω κι εγώ θα σου πώ!
Το ψαράκι και τα λαχανικά είναι τα αγαπημένα μου φαγητά και με παγωμένο κρασάκι το καλυτερότερο!
Συγχαρητήρια σ εσένα αλλά και στον bear που τη ζήτησε!
Φαίνεται πεντανόστιμη συνταγή
Φιλιά πολλά
τώρα με τη ζέστη ότι πρέπει είναι το ψαράκι
το ψάρι είναι αγαπημένο φαγητό,για όλες τις εποχές.
Μια παρατήρηση γλυκειά μου. Το ψάρι δεν θέλει μόνο αλάτι στην κοιλιά αλλά όλο αλάτισμα. Οχι να το κάνουμε λύσσα. :-)
Το έφτιαξα χθες με λάβρακο.
Μπουκιά και συγχώριο ήταν. Αααα θέλει και λίγο λεμονάκι στο πιάτο.
Φάση είχαν τα τοματίνια που ήταν ψητά και είχαν πάρει την γεύση του ψαριού. Επίσης πριν κλείσω την λαδόκολλα έριξα παντού ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Χαχαχ next_day μου θυμίζεις ένα φιλαράκι μου που δε τρώει ψάρι :)
Λίλα με κρασί το προτιμώ,αλλά καμιά φορά και παγωμένη μπυρίτσα δε λέω όχι
D.Angel αν θες καμιά συνταγή απλά ρώτα,αν φυσικά ξέρω :)
χχχ
Γαστεροπλήξ κι εγώ το βρίσκω ελαφρύ
σωστήηηη φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata) δεν είναι εποχιακό φαγητό!
ελα τελειο και τρελαινομαι για ψαρι
Χαχχαα bear το ξερω ότι βάζω λίγο αλάτι και καλά κάνεις και δίνεις τη γνώμη σου αφού εγώ στη ζήτησα.Πάντως στο ποστ εδώ πριν το δημοσιεύσω έβαλα για το αλάτι εξωτερικά,σε'σενα το ξέχασα :p.Στο τραπέζι υπάρχει πάντα αλάτι για όποιον θέλει να προσθέσει.Απλά θέμα γούστου,όπως υπάρχει και πιπέρι στο τραπέζι επειδή μου αρέσει
Με το λεμόνι έχω περίεργη σχέση,το βάζω στις σαλάτες αλλά δε το βάζω σε κρεατικά ψητά και στα ψάρια.Μη με ρωτήσεις γιατί,απλά γούστα
Σωστός με το μαϊντανό αλλά εγώ δε βάζω γιατί μετά όποιος κάνει κέφι μπορεί να φτιάξει λαδολεμονορίγανη!
Φχαστώ για τη γνώμη σου,έτσι σε θέλω :)))
χχχχ
skouliki είναι εύκολο,δοκίμασε με την πρώτη ευκαιρία
χχχ
άμα πείσω τον σύζυγο καλά θα ήταν!!!
Αν όχι θα μου κάνει ο αρκούδος το τραπέζι ,εσύ πέφτεις μακριά!!!
Με τα ψάρια δεν τα πάω καλά χεχεχε αλλά έτσι θα είναι μούρλια
Φιλιάααααααααααα
Στα ψάρια δε λέμε ποτέ όχι!!
Καλό βράδυ!!
Ωραιότατο! Ευχαριστώ!
Τρέχουν τα σάλια μου!!!!
Θελω κι εγω!:!
Υπέροχη συνταγή και ότι πρέπει για τις ζέστες. Πρέπει να τρώμε και ελαφριά τώρα μην ξεχνιόμαστε!!
Καλό βράδυ.
Καλοκαιράκι και ψάρι πάνε πακέτο!! Τρεαίνομαι :) Φιλάκια πολλά!!!
Καλό ακούγεται αν και το θέλει σκέτο κλασσικά ψημένο. Κάπου όμως θα τον πιάσω στον ύπνο και θα το κάνω έτσι.
Φιλιά θαλασσένια.
Α,μπράβο,εδώ ειμαστε!!!
Να το απολαύσω ναι,οχι και να το φκιάξω,αφήνω στους αλλους το μαγειρικο χόμπι:))
Αρισταααα....
Αααααχ, αν σου πω τί μαρτύρια τραβάω με τα ψάρια εδώ και τα λοιπά θαλασσινά, δεν θα το πιστέψεις...
Τεσπά, ωραία συνταγή, μπαίνει στα υπόψιν...
Asteri με τον καύσωνα που διαβάζω ότι έχετε μάλλον για καρπούζι είναι σήμερα και παγωτά
καλημέρα
Ξανθή μικρή δεν έτρωγα με τίποτα το ψάρι....πως αλλάζει ο άνθρωπος!
την καλημέρα μου
Φούλη δεν έχει βαβούρα γι'αυτό μπορείς να φτιάξεις ένα για'σενα και ο σύζυγος σουβλάκια χαχαχ
καλημέρες
Παρακαλώ Αγγελική Ν :)
καλημέρα
Merlin καιρός για μαγειρέματα :))
καλημέρες
Λίνα πράγματι με τη ζέστη που έχετε το μαγείρεμα πρέπει να είναι απλό
καλημέρα
Dreamy Cloudy δεν έχω εποχές με το φαγητό εγώ τελικά χαχαχα....μόνο τα χορταρικά ψωνίζω όταν είναι της εποχής τους
καλημέρες
Thalassenia κι εγώ κλασική είμαι με τα ψάρια,ειδικά στα κάρβουνα είναι τρέλα!!!
την καλημέρα μου
VAD κόψε σαλάτα εσυ ;) και φέρε να πιούμε!!!
καλημέρα
Να μου πεις Artanis....τι τραβάς καλή μου στην άλλη άκρη του πλανήτη;
καλημερούδια :)
Τα ψαράκια στη λαδόκολλα είναι τέλεια!
Λοιπόν, έτσι σχεδόν το κάνουν κι εδώ. Όχι στη λαδόκολλά, αλλα γεμιστό με δεντρολίβανο και σκόρδο!
και λοιπον και συνεπως....να τι εγινε...ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΙΛΙΑΣ
mmmmm... νόστιμο!
(άσχετο, εμένα από πέρσι άρχισαν να μου αρέσουν τα θαλασσινά. λες να γερνάω;)
καλημέρα!
Να κάτι που έχω επιθυμήσει!
Ψάχνω καμιά φορά και δεν μου έρχεται ιδέα.
Ετσι τώρα ένα πέρασμα από τα καλούδια και τα σημειώνω!
Φιλάκια για την ιδέα και οχι μόνο!
Τί θα γίνει με την περίπτωσή σου; Δεν με λυπάσαι που δεν ξέρω να μαγειρεύω;
Εχεις βραβειακι ελα να το παρεις και ασε τις κουταλες για λιγο!!
Μαρουλοφιλακια!
πολύ ωραία ιδέα....
θα την δώσω στο σεφ του σπιτιού..
νασαι καλά και σε ευχαριστώ για τα ομορφα λόγια σου....πέρνα καλά
kiki πολλά φαγητά σας μοιάζουν με την ιταλικη κουζίνα
meanan άργησα αλλά θα περάσω
ευχαριστώ :)
Λες να γερνάς sCaTterBraiN;Η γριά κότα πάντως έχει το ζουμί χαχαχα
Γιαγιά Αντιγόνη περιμένω φυσικά εντυπώσεις!!!
καλή Κυριακή
hug αν το φας ξεροσφύρι σίγουρα θα πεινάς :))
χχχ
Μάγισσα Κιρκή εγώ έμαθα να μαγειρεύω από τότε που'φυγα απ'το πατρικό μου
Marouli ειχα πήξει....έρχομαι!!!!!
homemade περιμένω να μου πεις να σου αρεσε..καλή Κυριακή!
Post a Comment