Wednesday, June 16, 2010

Ψάρι στη λαδόκολλα αλά ιταλικά

Συνταγή για ψάρι ζήτησε δυό φορές ο bear  και δε του χαλάω χατήρι.Εγώ με τα ψάρια είμαι πολύ παραδοσιακή,απλές σπιτικές συνταγές δηλαδή τηγανιτά,ψητά,στο φούρνο και με λίγα υλικά για να μένει η γεύση του ψαριού.

Μια συνταγή λοιπόν που έμαθα Ιταλία απ'τους φίλους,γρήγορη και εύκολη για μεγάλο ψάρι όπως τσιπούρα,φαγκρί,στείρα,λαβράκι.

Στην κοιλιά του ψαριού βάζετε ψιλοκομμένο μαϊντανό,σκόρδο,δεντρολίβανο,ρίγανη λίγο αλάτι και πιπέρι.Το τοποθετείτε στη λαδόκολλα γύρω γύρω βάζετε μπόλικα ντοματάκια ολόκληρα,μυρωδικά και αν θέλετε πατάτες κομμένες σε ροδέλες (έτσι το φτιάχνουν εδώ Ιταλία,εγώ δε τις βάζω προτιμώ το ψάρι μόνο του).Λίγο ελαιόλαδο,άσπρο κρασί και αλάτι.Κλείνετε καλά τη λαδόκολλα,σαν πακέτο την τοποθετείτε  σε ένα ταψί και σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς για 30-35 λεπτά,εξαρτάται απ΄το ψάρι.

Μια σαλάτα απλή γιατί ξεροσφύρι δεν τρώγεται και φυσικά λευκό παγωμένο κρασί 

Αρκούδε περιμένω εντυπώσεις και φασικά όποιος άλλος το φτιάξει!

49 comments:

next_day said...

χμφ... γιατί μου το θύμισες?
ψάρι θα φάω σε λίγο στο σπίτι... και είναι το χειρότερο μου... :(
λες αν τους πάω την συνταγή, να με λυπηθούνε και να μην με πιέσουν να φάω????
θα την δώσω πάντως στην μαμά και αν το δοκιμάσω κι εγώ θα σου πώ!

Lila Xagorari said...

Το ψαράκι και τα λαχανικά είναι τα αγαπημένα μου φαγητά και με παγωμένο κρασάκι το καλυτερότερο!

D.Angel said...

Συγχαρητήρια σ εσένα αλλά και στον bear που τη ζήτησε!
Φαίνεται πεντανόστιμη συνταγή
Φιλιά πολλά

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

τώρα με τη ζέστη ότι πρέπει είναι το ψαράκι

( fortounata) said...

το ψάρι είναι αγαπημένο φαγητό,για όλες τις εποχές.

Unknown said...

Μια παρατήρηση γλυκειά μου. Το ψάρι δεν θέλει μόνο αλάτι στην κοιλιά αλλά όλο αλάτισμα. Οχι να το κάνουμε λύσσα. :-)
Το έφτιαξα χθες με λάβρακο.
Μπουκιά και συγχώριο ήταν. Αααα θέλει και λίγο λεμονάκι στο πιάτο.
Φάση είχαν τα τοματίνια που ήταν ψητά και είχαν πάρει την γεύση του ψαριού. Επίσης πριν κλείσω την λαδόκολλα έριξα παντού ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Και λοιπόν;E allora? said...

Χαχαχ next_day μου θυμίζεις ένα φιλαράκι μου που δε τρώει ψάρι :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίλα με κρασί το προτιμώ,αλλά καμιά φορά και παγωμένη μπυρίτσα δε λέω όχι

Και λοιπόν;E allora? said...

D.Angel αν θες καμιά συνταγή απλά ρώτα,αν φυσικά ξέρω :)

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Γαστεροπλήξ κι εγώ το βρίσκω ελαφρύ

Και λοιπόν;E allora? said...

σωστήηηη φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata) δεν είναι εποχιακό φαγητό!

Skouliki said...

ελα τελειο και τρελαινομαι για ψαρι

Και λοιπόν;E allora? said...

Χαχχαα bear το ξερω ότι βάζω λίγο αλάτι και καλά κάνεις και δίνεις τη γνώμη σου αφού εγώ στη ζήτησα.Πάντως στο ποστ εδώ πριν το δημοσιεύσω έβαλα για το αλάτι εξωτερικά,σε'σενα το ξέχασα :p.Στο τραπέζι υπάρχει πάντα αλάτι για όποιον θέλει να προσθέσει.Απλά θέμα γούστου,όπως υπάρχει και πιπέρι στο τραπέζι επειδή μου αρέσει

Με το λεμόνι έχω περίεργη σχέση,το βάζω στις σαλάτες αλλά δε το βάζω σε κρεατικά ψητά και στα ψάρια.Μη με ρωτήσεις γιατί,απλά γούστα

Σωστός με το μαϊντανό αλλά εγώ δε βάζω γιατί μετά όποιος κάνει κέφι μπορεί να φτιάξει λαδολεμονορίγανη!

Φχαστώ για τη γνώμη σου,έτσι σε θέλω :)))
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

skouliki είναι εύκολο,δοκίμασε με την πρώτη ευκαιρία

χχχ

ΦΟΥΛΗ said...

άμα πείσω τον σύζυγο καλά θα ήταν!!!
Αν όχι θα μου κάνει ο αρκούδος το τραπέζι ,εσύ πέφτεις μακριά!!!

Asteri (Maria) said...

Με τα ψάρια δεν τα πάω καλά χεχεχε αλλά έτσι θα είναι μούρλια
Φιλιάααααααααααα

Ξανθή said...

Στα ψάρια δε λέμε ποτέ όχι!!
Καλό βράδυ!!

Αγγελικη Ν said...

Ωραιότατο! Ευχαριστώ!

Anonymous said...

Τρέχουν τα σάλια μου!!!!

Θελω κι εγω!:!

Λίνα said...

Υπέροχη συνταγή και ότι πρέπει για τις ζέστες. Πρέπει να τρώμε και ελαφριά τώρα μην ξεχνιόμαστε!!
Καλό βράδυ.

Dreamy Cloud said...

Καλοκαιράκι και ψάρι πάνε πακέτο!! Τρεαίνομαι :) Φιλάκια πολλά!!!

Thalassenia said...

Καλό ακούγεται αν και το θέλει σκέτο κλασσικά ψημένο. Κάπου όμως θα τον πιάσω στον ύπνο και θα το κάνω έτσι.

Φιλιά θαλασσένια.

VAD said...

Α,μπράβο,εδώ ειμαστε!!!
Να το απολαύσω ναι,οχι και να το φκιάξω,αφήνω στους αλλους το μαγειρικο χόμπι:))
Αρισταααα....

Artanis said...

Αααααχ, αν σου πω τί μαρτύρια τραβάω με τα ψάρια εδώ και τα λοιπά θαλασσινά, δεν θα το πιστέψεις...
Τεσπά, ωραία συνταγή, μπαίνει στα υπόψιν...

Και λοιπόν;E allora? said...

Asteri με τον καύσωνα που διαβάζω ότι έχετε μάλλον για καρπούζι είναι σήμερα και παγωτά

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή μικρή δεν έτρωγα με τίποτα το ψάρι....πως αλλάζει ο άνθρωπος!

την καλημέρα μου

Και λοιπόν;E allora? said...

Φούλη δεν έχει βαβούρα γι'αυτό μπορείς να φτιάξεις ένα για'σενα και ο σύζυγος σουβλάκια χαχαχ

καλημέρες

Και λοιπόν;E allora? said...

Παρακαλώ Αγγελική Ν :)

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Merlin καιρός για μαγειρέματα :))

καλημέρες

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίνα πράγματι με τη ζέστη που έχετε το μαγείρεμα πρέπει να είναι απλό

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Dreamy Cloudy δεν έχω εποχές με το φαγητό εγώ τελικά χαχαχα....μόνο τα χορταρικά ψωνίζω όταν είναι της εποχής τους

καλημέρες

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia κι εγώ κλασική είμαι με τα ψάρια,ειδικά στα κάρβουνα είναι τρέλα!!!

την καλημέρα μου

Και λοιπόν;E allora? said...

VAD κόψε σαλάτα εσυ ;) και φέρε να πιούμε!!!

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Να μου πεις Artanis....τι τραβάς καλή μου στην άλλη άκρη του πλανήτη;

καλημερούδια :)

kiki said...

Τα ψαράκια στη λαδόκολλα είναι τέλεια!
Λοιπόν, έτσι σχεδόν το κάνουν κι εδώ. Όχι στη λαδόκολλά, αλλα γεμιστό με δεντρολίβανο και σκόρδο!

Anonymous said...

και λοιπον και συνεπως....να τι εγινε...ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΙΛΙΑΣ

sCaTterBraiN said...

mmmmm... νόστιμο!
(άσχετο, εμένα από πέρσι άρχισαν να μου αρέσουν τα θαλασσινά. λες να γερνάω;)
καλημέρα!

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Να κάτι που έχω επιθυμήσει!
Ψάχνω καμιά φορά και δεν μου έρχεται ιδέα.
Ετσι τώρα ένα πέρασμα από τα καλούδια και τα σημειώνω!
Φιλάκια για την ιδέα και οχι μόνο!

Μάγισσα Κίρκη said...

Τί θα γίνει με την περίπτωσή σου; Δεν με λυπάσαι που δεν ξέρω να μαγειρεύω;

Marouli said...

Εχεις βραβειακι ελα να το παρεις και ασε τις κουταλες για λιγο!!

Μαρουλοφιλακια!

Unknown said...

πολύ ωραία ιδέα....
θα την δώσω στο σεφ του σπιτιού..
νασαι καλά και σε ευχαριστώ για τα ομορφα λόγια σου....πέρνα καλά

Και λοιπόν;E allora? said...

kiki πολλά φαγητά σας μοιάζουν με την ιταλικη κουζίνα

Και λοιπόν;E allora? said...

meanan άργησα αλλά θα περάσω
ευχαριστώ :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Λες να γερνάς sCaTterBraiN;Η γριά κότα πάντως έχει το ζουμί χαχαχα

Και λοιπόν;E allora? said...

Γιαγιά Αντιγόνη περιμένω φυσικά εντυπώσεις!!!

καλή Κυριακή

Και λοιπόν;E allora? said...

hug αν το φας ξεροσφύρι σίγουρα θα πεινάς :))
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Μάγισσα Κιρκή εγώ έμαθα να μαγειρεύω από τότε που'φυγα απ'το πατρικό μου

Και λοιπόν;E allora? said...

Marouli ειχα πήξει....έρχομαι!!!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

homemade περιμένω να μου πεις να σου αρεσε..καλή Κυριακή!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share