Θα σας δώσω τη συνταγή όπως θα ήταν πλήρες,άσχετο αν δε βρίσκω κάποια υλικά.Για γέμισμα,πόσα θα βάλετε απ'το καθένα το αφήνω στον καθένα,εξαρτάται απ'τα στόματα και το ταψί που έχετε.Σημασία έχει να υπάρχει ένα κομμάτι απ΄το καθένα για να πάρουν γεύση τα άλλα μέσα στο ταψί.
Θα γεμίσετε:
μελιτζάνα
κολοκυθάκια μακρουλά και στρογγυλά
πιπεριά (ό,τι χρώμα θέλετε και όσες θέλετε)
ντομάτες
κρεμμύδι
κολοκυθοανθοί
Για τη γέμιση
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2-3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
ρύζι,ένα κουταλάκι για κάθε γέμιση
ντομάτα χυμό
1 κολοκυθακι ολόκληρο κομμένο σε κύβους
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
γαλέτα
πατάτες
Εκτέλεση
Αρχίζουμε το άδειασμα.Τις ντομάτες τις κόβω οριζόντια αλλά όχι απ΄τη
μεριά του κοτσανιού όπως στη φωτογραφία.Δεν πετάμε το εσωτερικό της,το
περνάμε απ'το μίξερ για να περιχύσουμε στο ταψί. Το εσωτερικό της
μελιτζάνας,των κολοκυθιών και των κρεμμυδιών θα το ψιλοκόψω και θα το προσθέσω στη γέμιση.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτω όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύω καλά.Αρχίζω το γέμισμα όλων των ζαρζαβατικών.Τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια θα τα ταπώσω με ένα κομμάτι πατάτας.Την πιπεριά όπως έκανα με τη ντομάτα,σαν καπελάκι.Αλατίζω λίγο
εξωτερικά όλα τα ζαρζαβατικά.Σε κάθε ντομάτα από πάνω βάζω λίγη γαλέτα
για να μην καούν.Γεμίζω το ταψί με πατάτες που αλατοπιπερώνω,προσθέτω
το χυμό ντομάτας που'χα απ΄τις ντομάτες το ελαιόλαδο και κατευθείαν στο
φούρνο 180-200 βαθμούς.
Πάνω κάτω θέλουν μιάμιση ώρα περίπου.Εξαρτάται απ΄το φούρνο που έχει ο
καθένας.Εγώ πάντα κλείνω το ταψί με αλουμινόχαρτο γιατί με το γκάζι
πολλές φορές μου καίγονται από πάνω.
Με την πρώτη ευκαιρία που θα το φτιάξω θα βάλω φωτογραφίες απ'όλα τα στάδια.Σκέφτηκα να βάλω αμέσως τη συνταγή για να ικανοποιούνται όλα τα γούστα .
Tuesday, June 29, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
41 comments:
Τέλεια, από τα πολύ αγαπημένα...
Την καλημέρα μου!!!!
Υπέροχο καλοκαιρινό φαγάκι
Αυτό το φαγητό είναι η αδυναμία μου :)
Φιλάκια
σλουρπ
είναι νοστιμότατο φαγητάκι,και καλοκαιρινό.φιλιά.
μμμμμ....
ωραίααααααα
Γεμιστά να είναι και με ότι γέμιση θέλεις.
Από τα υγειινότερα φαγητά του Καλοκαιριού.
Καλοφάγωτα και...δώσε και κάτι σε κανέναν Ιταλό, να ανοίξει το μάτι του!
Το αγαπημένο μου φαγητό και το μοναδικό που δεν τρώει ο άντρας μου!
Σου εχω καλά ζαρζαβατικά για γέμισμα πέρασε να πάρεις, φρέσκα και λαχταριστά!!!
Γεμιστά for ever.
Το καλύτερο, λίγο μπελαλίδικο, αλλά το αξιζει!!!
Φιλιά θαλασσένια.
Μπελαλίδικο αλλά πολύ αγαπημένο φαγάκι.
Καλό βράδυ.
Δεν χορταίνω να τρώω γεμιστά με μπόλικη φετούλα δίπλα!!!!
ΤΟ φαγητό! Τα λατρεύω τα γεμιστά,και πιο πολύ τις μελιτζάνες:)
Γεια στα χέρια σου!!
Καλημέρα!
Νίκο καιρός για μαγειρέματα λοιπόν
καλημέρα
manousina με κιμά ή με ρύζι είναι πάντα λαχταριστό
καλημέρα
Asteri συμφωνώ,καλοκαιρινό και καθόλου βαρετό!
καλημέρες
χχχ
bear μην γλυφεσαι,με την πρωτη ευκαιρία το φτιάχνεις....μη νομίζεις κι εγώ το'φτιαξα μια μέρα που'χα ρεπο
καλημέρα
φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata) λατρεύω τα καλοκαιρινά φαγητά
την καλημέρα μου
sCaTterBraiN μη μου κάνεις "μμμμμ" χαχαχα άσε τι σκέφτηκα το διαβολικό μου κεφάλι!
Δύσπιστε ξέρεις τι ζητάνε....μουσακά!Αν αξιωθώ να κάνω τραπέζι θα τα φτιάξω να τους ανοίξει το μάτι ;)
καλημερουδια
Coffemug με κιμά δεν τα τρώει;Όταν είναι να φάει ένα άτομο είναι μπελάς....βέβαια μια χαρά κρατιούνται στο ψυγείο
καλημέρα
Φούλη φαντάζομαι ότι το μέγεθος είναι μίνι όχι σα τα γαιδούρια εδώ ;)
φιλιά
Thalassenia είναι μπελαλίδικο αλλά και τόσο απλό που δε μπορείς να κάνεις λάθος :)
καλημέρες
χχχ
Λίνα ένα μεγάλο ταψί και τρώνε όλοι όμως :)))
καλημερούδια
Λίλα αν δεν έχει φέτα δεν τρως;Χαχαχα ευτυχώς που δε μένεις εξωτερικό γιατί ναι μεν βρίσκεις αλλά μη νομίζεις τίποτα συγκλονιστική!
καλημέρα
Αχ Magda^_^ μου να'χα λίγο μπουρέκι!!!!Να τι ζηλεύω εγώ :))
πολλά φιλιά
Nα προσθέσω κάτι;;
Τα γεμιστά συνδυάζονται τέλεια με γιαούρτι!!!
Eite σκέτο είτε με λιγο λεμονι και λαδάκι είναι τέλειο!!!
Για τους λάτρεις του πικαντικου προτείνω και λίγο κάρυ!
Χα, την ξέρω τη συνταγή εγώ βάζω κι άλλα λαχανικά μέσα...
Αλλά βασικά μόλις είδα το μίξεράκι από πίσω, έχουμε ίδιο, το πήρα εδώ!
Κοίτα σύμπτωση...
Τελειο !!!! και ειναι ακριβως για μενα αυτη η συνταγη
Ααα... καιρο ειχα να περασω απο το υπεροχο blog σου και τωρα με εκανες να τρεξω να φτιαξω γεμιστα...
(ανοητη ερωτηση... το ρυζι δεν το μαγειρευεις καθολου πριν το βαλεις στις ντοματες κλπ;;;)
Κααλο βραδυ!
:)
Ακόμα κι έτσι είναι πολύ νόστιμο
κ υγιεινό!Φιλιά πολλά και....
καλό μήνααααααααααααααααααααααα
Merlin δεν είχα ξανακούσει με γιαούρτι..βέβαια είχα τζατζίκι,σχεδόν ίδιο ;)
καλό μήνα
Artanis χρόοοονια αυτό το μίξερ,μιλάμε με έχει σώσει :))
καλό μήνα
χχχ
Ephemeron έχει τόσα υγρά και ζουμιά από τα λαχανικά και απ΄το ντοματοχυμό στο ταψί (φρέσκο,αν όμως βάλεις έτοιμο θα προσθέσεις νερό να αραιώσει )που δεν χρειάζεται
καλό μήνα
χχχ
χαχαχα skouliki εδώ μοιάζουμε κι εγώ τα προτιμώ έτσι αλλά που κ που τα φτιάχνω με κιμά για το έτερο ήμισυ
καλό μήνα
χχχ
hug εγώ ψωμί με το φαγητό μου δεν τρώω....τι να σου πω,παραξενιές.Σάλτσες και ψωμί όμως έχει γιατί υπάρχει κάποιος άλλος στο τραπέζι που βουτάει....χαχα δεν είναι Ελληνικές αλλά μαθαίνει την τέχνη ;)
καλό μήνα
φιλιά στη μούρη σου
D.Angel και με τις δύο εκδοχές ειναι υγιεινό φαγητο αν φυσικά δε το πλακώσεις στο λάδι παρόλο που είναι λαδερό ;)
καλό σου μήνα
χχχ
Σχεδόν έτσι τα κάνω κι εγώ!
Σχεδόν;Χμμμ πάω να βρω το ποστ σου να πάρω ιδέες kiki
καλό μήνα
Ωραιοτατα τα γεμιστα και τρωγονται και καλοκαιρι και χειμωνα ... Βεβαια προτιμω τα βαρβατα :p. Και τωρα μια αχρηστη πληροφορια : δεν ξερω τι διαολο ηταν την τριτη αλλα ολος ο κοσμος γεμιστα εφαγε ... Βγηκαμε για ενα καφε 7 ατομα, οι 6 ειχαμε φαει γεμιστα και τωρα ερχομαι και βλεπω και σενα ... Τι να πω !!! Καλομεσημεριαζω :)
Basilis μου είναι το εθνικό μας φαγητό λοιπόν κακά τα ψέματα :)
Φαντάζομαι ότι όλες οι μανάδες το φτιάχνουν το σ/κ που δεν εργάζονται γιατί όπως διάβασες είναι χρονοβόρο φαγητό!
Post a Comment