Wednesday, June 12, 2013

Παλιό Πυλί

Ο "Μυστράς των Δωδεκανήσων" κάπου διάβασα πάλι στο διαδίκτυο.Ένα άλλο καταπληκτικό και επιβλητικό κάστρο που βρίσκεται στην ενδοχώρα της Κω και σε υψόμετρο 300 μέτρα.Πάρτε νερό παρόλο που θα βρείτε βρύση στο δρόμο,βάλτε κατάλληλα παπούτσια να μη σπάσετε κι εσείς το κεφάλι σας όπως έπαθε μια κυρία ξένη τουρίστρια που γλίστρησε.



Αυτός ο οικισμός χρονολογείται 11 αιώνα μ.Χ.Πέρασε από διάφορα χέρια,καταστράφηκε σε σεισμό αλλά ακόμα υπάρχει εκεί επιβλητικό και μας περιμένει να το θαυμάσουμε.




Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι μέσα από το κάστρο για να δείτε λεπτομέρειες και ο,τι έχει μείνει.



θέα από το κάστρο






Εχουν παραμείνει τρια εκκλησάκια,οι λιθόστρωτοι δρόμοι.η κεντρική πύλη,οι περίβολοι και άλλα στοιχεία που δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις για να τα αναγνωρίσω.












Παντού φυσικά κατσίκια και ό,τι λογής ζώα και έντομα.Διάφορα μονοπάτια χωρίς ενδείξεις φυσικά και καλό θα είναι να προσέχετε γιατί εκεί χρειάζονται ορειβατικά παπούτσια.



Για να ξεκουραστείτε και να πιείτε έναν καφέ θα βρείτε την ακόλουθη ταμπέλα σε σωστά αγγλικά όπως βλέπετε.


Η θέα είναι φανταστική και χαλάλι του ο ελληνικός που το χρυσοπληρώσαμε.Ζητήστε γλυκό του κουταλιού γιατί η Κως φημίζεται για τα γλυκά της.Εμείς φάγαμε σταφύλι και ακόμα νιώθω τη γεύση στο στόμα μου.








4 comments:

Hfaistiwnas said...

Ζηλεύω πάλι! Θέλω διακοπές!

Summertime Blues said...

μοιάζει αλήθεια παραμυθένιο. α! μας έχεις ξεσηκώσει για τα καλά!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistwnas Ελλαδα πάλι του χρονου πια....μετά θα βλπεω τις δικες σου φωτογραφίες :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Summertime Blues εχω παρα πολλους φίλους που πήγαν φαντάροι εκεί αλλά κανένας δεν ήξερε να μου δώσει πληροφορίες....η Κως δεν έχει μονο στρατόπεδα :)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share