Thursday, June 13, 2013

Ασκληπιείο

Άλλος ένας χώρος που αποκαλύφθηκε από Γερμανό αρχαιολόγο και μετά ανέσκαψαν οι Ιταλοί.Και τώρα που ήμουνα στην Κω σε έναν άλλο αρχαιολογικό χώρο Ιταλοί αρχαιολόγοι δούλευαν.








Προσοχή για όποιον θέλει να επισκεφτεί το Ασκληπιείο οι τελευταίοι επισκέπτες μπαίνουν 14:30 μμ και δεν ξανανοίγει γι'αυτό βιαστείτε μην την πατήσετε σαν κι εμένα που πήγα 14:32 και δε με έβαλαν με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν προσωπικό.Έτσι την πάτησα και με το κάστρο της Νερατζιάς (ή των Ιπποτών) που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης της Κω,δεν είχαν ακόμα το καλοκαιρινό ωράριο Ιούνιο μήνα με ήδη αρκετούς τουρίστες.Ελπίζω το υπουργείο πολιτισμού ή τουρισμού να ξυπνήσει από το λήθαργο!

 



 
Ο χώρος είναι διαμορφωμένος σε 3 επίπεδα και χρονολογείται  3ος αιώνας π.Χ.Παντού τριγύρω υπάρχουν πολλά κυπαρίσσια και ειναι η μόνη σκιά που θα βρείτε να ξαποστάσει.Μπορείτε να συνδιάσετε την επίσκεψή σας με το χωριό Πλατάνι και να φάτε εκεί τουρκικά εδέσματα.



 

6 comments:

Αγγελικη Ν said...

Υπέροχο το Ασκληπιείο, το έχω δει! Να είσαι καλά που μου το θύμησες!

Στα χρόνια του μνημονίου το Υπουργείο Πολιτισμού ενώθηκε με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και με το Υπουργείο Αθλητισμού... Χρηματοδοτήσεις μηδενικές! Καταλαβαίνεις λοιπόν τι πρέπει να περιμένεις...

Και λοιπόν;E allora? said...

Αγγελικη όλες οι εκκλησίες κλειστές και ξεχασμένες περιποιημένες και ασβεστωμένες...τα αρχαιολογικά μέρη που πάνε πάρα πολλοι τουρίστες οπως θα διακρίνεις απο τις φωτογραφίες μέσα στα ξερά χόρτα...μονο το Ασληπιείο ήταν περιποιημένο!

καλημερούδια

mahler76 said...

υπέροχο το πόστ σου. Τα ωράρια των αρχαιολογικών χώρων δυστυχώς αυτά είναι. Στην Ελλάδα της κρίσης και που είναι ανοιχτοί πάλι καλά λέμε.

Hfaistiwnas said...

Πλάκα κάνεις βρε; Ποιό Υπουργείο; Εδώ διαλύονται..

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 στην Ελλάδα της κρίσης πρεπει να ειναι ανοιχτα και να αυξησουν το εισιτήριο γιατί από κει τρωνε τα νησιά και οι τουρίστες πληρωνουν!Παντως Ρόδο τελη Απριλιου και αρχες Μαιου που ημουνα εκει τα παντα ηταν ανοιχτα....ξαναπηγα Λινδο :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistiwnas δυστυχως τα παντα διαλυονται και εχεις δίκιο...επικρατει ομως και μια αδιαφορια...

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share