Friday, June 14, 2013

Πυλί,Ζια και Πλατάνι

Αφού φύγετε από το Παλιό Πυλί να περάσετε να δείτε και το χωριό Πυλί.Αφήστε το αυτοκίνητο πισω απο το σχολείο που έχει παρκινγκ και περπατήστε το χωριό.Εχει ένα παλιο παραδοσιακό σπίτι που είναι όπως το άφησαν οι ιδιοκτήτες τους.

Θα δείτε μια πηγή με 6 βρύσες με δροσερό νερό.Πάνε διάφοροι με τα πλαστικά μπουκάλια και γεμίζουν.Ήταν και ένας Άγγλος που γέμιζε και μου'πε ότι ζει πολλά χρόνια στην Κω,δεν έμαθε ποτέ ελληνικά,βρίσκει εποχιακές μικροδουλειές για να ζήσει και ότι αυτό ειναι το καλύτερο νερό.



Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα ένα άλλο παραδοσιακό χωριό με θέα την Κάλυμνο και το νησί Ψέριμος που ονομάζεται Ζια.Εκεί έφαγα στο Ωρομεδών κατόπιν υπόδειξης φυσικά από ντόπια.Μείναμε ευχαριστημένοι,χωριάτικο λουκάνικο με διάφορα μπαχάρια και λικέρ μαστίχας στο τέλος κερασμένο.Γλυκό του κουταλιού ντοματάκι με μπόλικο γαρύφαλλο ήταν το αγαπημένο μας.




Πλατάνι ή Κερντεμές είναι ένα άλλο χωριό κοντά στον αρχαιολογικό χώρο Ασκληπιείο.Οι ντόπιοι έχουν τουρκική καταγωγή,μιλάνε μεταξύ τους τούρκικα κι εκεί θα φάτε τουρκικά εδέσματα.Το όνομα Πλατάνι προήλθε από ένα τεράστιο πλατάνι στην πλατεία μπροστά από το τουρκικό εστιατόριο Arab όπου κι έφαγα πλουσιοπάροχα!


 

4 comments:

Summertime Blues said...

λοιπόν εδώ και τώρα, εδώ βρέχει -πάλι, ναι πάλι!
πάλι καλά που υπάρχουν κι οι αναρτήσεις σου!
καλό ξημέρωμα.

Hfaistiwnas said...

Ελπίζω τουλάχιστον να είχαν και καλές τιμές ε;
Καλημέρα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Summertime Blues φετος εδω έβρεχε μεχρι πριν μερικές μέρες και ακόμα ήμουνα με το πάπλωμα

καλό βράδυ :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistiwnas οι τιμές ηταν τσιμπημένες κατα τη γνώμη μου :) αλλά καλό φαγητό ;)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share