Thursday, June 27, 2013

Παναγίας της Σπηλιανής και Μανδράκι

Φυσικά όπως όλα τα Δωδεκάνησα που σας έδειξα μέχρι σήμερα κι αυτό έχει το δικό του ενετικό κάστρο που χρονολογείται το 14ο αιώνα.Το κάστρο των Ιπποτών της Ρόδου προστατεύει το μοναστήρι Παναγιά Σπηλιανή.











Το μεγαλύτερο μέρος του μοναστηριού φιλοξενείται σε φυσική σπηλιά.Το ίδιο το σπήλαιο είναι χωρισμένο σε δυο ναούς που δε μπορείτε όμως να επισκεφτείτε.






Σας προτείνω να περπατήσετε παραλία την πρωτεύουσα της Νισύρου για να απολαύσετε το μελτέμι,τη θέα αλλά και την ίδια παραλία που ονομάζεται Χοχλάκοι.Θα θαυμάσετε τα μεγάλα στρογγυλά της βότσαλα από λάβα.






Μετά το μοναστήρι μπορείτε να ανεβείτε τα σοκάκια που θα σας θυμίσουν Κυκλάδες και να πάτε στο Παλαιόκαστρο ή να γυρίστε μέσα από το Μανδράκι και να περάσετε στην ξακουστή της πλατεία την Ηλικιωμένη.Σταματήστε εκεί να φάτε είτε στο Βέγγο είτε στην Ειρήνη κάτω από τη δροσιά 2 μεγάλων δέντρων,ένα φίκο και ένα μπεντζαμίνο.Εγώ έφαγα και στους δύο και δε μπορώ να ξεχωρίσω.Οι ντόπιοι θα σας πουν ότι η πλατεία πήρε το όνομά της από τους ηλικιωμένους που μαζευόντουσαν και πως τα δέντρα είναι 57 χρονών.





Αυτός ο οικισμός ειλικρινά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους γνωστούς οικισμούς και χώρες των Κυκλαδίτικων νησιών αλλά και των άλλων κοσμοπολίτικων.Αξίζει μια καλύτερη διαφημίσει απ'όλους μας.

2 comments:

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα! Τι ομορφιά στα νησιά μας! Είναι απίστευτα! :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistiwnas έχουμε πολλά ομορφα μέρη στην Ελλάδα και προς το παρον ακόμα μπορει κανεις να βρει φτηνά και καλά!Πρεπει να παω 20 ιουλιου για ενα γαμο στη Σικελια στην ενδοχώρα και ειναι ολα ακριβα!!!!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share