Saturday, April 10, 2010

Αρακάς λαδερός

Σιγά σιγά αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία και να βγαίνουν τα ζαρζαβατικά τα όποια λατρεύω.Ίσως σας φανεί παράξενο αλλά τον αρακά τον προτιμώ κατεψυγμένο,είναι το μοναδικό λαχανικό που δεν μου αρέσει φρέσκο.
Απλό,γρήγορο και γευστικός ο αρακάς λαδερός.Πολλοί δε χορταίνουν και θέλουν το κρεατικό τους,εμένα μου αρέσει σαν πιάτο και τον προτιμώ σκέτο με λίγη φέτα.

Υλικά
μισό κιλό αρακά κατεψυγμένο
2 κολοκύθια μέτρια κομμένα στη μέση
2 πατάτες μέτριες κομμένες στα 4
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο (γεμάτη κουταλιά σούπας)
300-400 ml χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο (μισό φλιτζανάκι του καφέ)
αλάτι
μπούκοβο ή μαύρο πιπέρι.

Η εκτέλεση είναι τόσο εύκολη,ότι πρέπει για αρχάριους στην κουζίνα.Όλα τα υλικά μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με 2 ποτήρια νερό σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.Ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσουν,εγώ κουνάω την κατσαρόλα.
Αυτή τη φορά οι οδηγίες είναι πιο αναλυτικές γιατί έχω έναν φίλο ξενιτεμένο που είναι αρχάριος στην κουζίνα και μου ζήτησε να είμαι αναλυτική.Δεν έχει άδικο,θυμάμαι τα δικά μου όταν πρωτοξενιτεύτηκα,ούτε νερό δεν ήξερα να βράζω!Το ευχάριστο είναι ότι ανακαλύπτει καθημερινά ότι του αρέσει η μαγειρική

  
Chianti colli senesi 2008 απ΄τη Σιένα το όνομά του Terre di Rubinoro και ποικιλία σταφύλια Sangiovese

36 comments:

D.Angel said...

Εμένα πάλι το αντίθετο!
Δεν μ αρέσει καθόλου η μαγειρική!
Μα καθόλου όμως
Καλημέρα και φιλιά πολλάααααα

ΦΟΥΛΗ said...

Πολύ όμορφο είναι με κρεμμυδάκι αρακά,καρότα πατάτες,μπόλικο άνηθο (ξέχασα δεν εχεις,και δεν θες να σου στείλω),αυγολέμονο ξινό ξινό είναι!!!
δοκίμασε και ετσι και θα μου πεις...

sCaTterBraiN said...

καλή όρεξη!
:-)

big mama said...

Τι σύμπτωση! Ετσι αρέσει στην κόρη μου! Εγώ βάζω καρότα μέσα εκείνη προτιμά τα κολοκυθάκια!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Ξανθή said...

Καλημέρα ξενιτεμένη μαγείρισσα!!!!
Πολύ ωραίο το φαγητό σου!!

EYH said...

Καλημέρα χρόνια πολλά!!
Εμένα πάλι δεν τρώνε τα κολοκυθάκια μέσα, αλλά τα καροτάκια πράγμα σπάνιο δηλ....
Οτι πρέπει το φαγάκι σου μετά τις κρεατοκρεπάλες μας!!
Καλό Σ/Κ :))

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Τον αρακά τον εκτιμώ ιδιαίτερα και αρκετές φορές τον χρόνο.
Κάποτε, πριν άπειρα χρόνια, πηγαίναμε
στο κτήμα του Μπαρμπα-Γιώργου, πίσω από το Γεντί-Κουλέ και κόβαμε μπιζέλια.
Μετά βοηθούσα στο καθάρισμα, έπαιζα και μπίλιες με τα μεγαλύτερα.
Τώρα στο "κτήμα" φύτρωσαν πολυκατοικίες, μπάζωσαν και το ρέμα των εκτελέσεων και ο Μπαρμπα-Γιώργος, αντικαταστάθηκε από άλλο μπάρμπα, σε καταψύκτες αυτή τη φορά.
"Οποία παρακμή" θα έλεγε και ο θείος Αχιλλέας, που ήταν της "καθαρευούσης".
Τον κάνω μόνο με κυβάκια πατάτας και μπόλικο άνηθο.
Τον προτιμώ με λευκό κρύο Μελισάνθη Πόρτο-Καρράς.
Εκεί όμως δεν έχετε ούτε άνηθο ούτε Μελισάνθη.
Και άνηθο ΔΕΝ θα έχεις όσο αρνείσαι να σου στείλω μια σχετική ποσότητα και καθαρισμένο, έτοιμο για κατάψυξη.
Με την κακία σου θα μείνεις.
Καλό Σ/Κ

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Xθες έφτιαξα το μπριάμ σου. ΘΑΥΜΑ!!
Και επειδή τα λαδερά μου αρέσουν καλύτερα την επομένη, σήερα θα το γλεντήσω

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata) said...

εμένα μου αρέσει πολύ με κόκκινο κολοκύθι το χειμώνα που δεν έχει από τα άλλα.βάζω 2-3 κομ.πάντως είναι νόσυιμο φαγητό.καλό σκ.φιλάκια.

Και λοιπόν;E allora? said...

Σου αρέσει όμως να τρως D.Angel :)))

καλό απόγευμα
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Χαχαχχα καλά Φούλη ...αν δεν έρθει κανένας θα σου στείλω διεύθυνση για τον άνηθο :)))
Πάντως και ξινό τον τρώω....όπως τις αγκινάρες αλά πολίτα

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

sCaTterBraiN δεν τρως αρακά;Πάντως είναι διαιτητικός...

Και λοιπόν;E allora? said...

Ένα πράγμα παράξενο τα καρότα μου αρέσουν ωμά,μαγειρεμένα τα βρίσκω πολύ γλυκά big mama

πολλά φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Ευχαριστώ Ξανθή μου,καλό σαββατοκύριακο

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

ΕΥΗ πάντα προτιμούσα τα λαχανικά,ειδικά το κόκκινο κρέας δεν το πολυτρώω....

καλό σ/κ

Και λοιπόν;E allora? said...

Δύσπιστε μια φορά είχε φέρει μια φίλη μου απ΄τη Σαρδηνία αρακά απ΄το περιβόλι,ενώ καυαρίζαμε έτρωγα και κανά μπιζέλι....με κοιτάει η Ρό χαχαχα κι όμως μου αρέσει ωμός!
Βρε συ αν μου στείλεις φρέσκο καθαρισμένο θα φτάσει μούχλα :)))

ευχαριστώ πολύ πάντως
καλό σ/κ

Και λοιπόν;E allora? said...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ χαίρομαι που σου άρεσε το μπριαμ.Κι εμένα μου αρέσουν την επόμενη μέρα και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος!!!!Θα σου αρέσει και ο αρακάς τότε...θα δεις

καλό σ/κ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata) κόκκινο κολοκύθι δεν έχω φάει και δε νομίζω να ξέρω πως είναι...πάω να ψάξω :)

καλό σ/κ
χχχ

Betty's Cuisine said...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ο κατεψυγμένος αρακάς μου φαίνεται πολύ καλύτερος από τον φρέσκο.

Η δική μου εκδοχή είναι με πατάτες και άνιθο μόνο και στο σερβίρισμα τον συνοδεύω με ρύζι πιλάφι άσπρο!
Το καλύτερό μας...

Καλή Κυριακή, φιλιά...

hug said...

βρε καλο μου ενταξει με τον αρακα εχω πηξει ..κανα γλυκο θα φαμε?σοτ εχω ξαναγραψει θελω κατι απο τιραμισου και πανω!ΤΩΡΑ!ελα καλο μου!πληζ!

Και λοιπόν;E allora? said...

Με πιλάφι....χμμμμ Μπέτυ θα το έχω υπόψη μου!!!!
Καλό Σαββατόβραδο
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Hug όπως σου΄πα στην άλλη ανάρτηση θα επανέλθω με το τιραμισού...αν βιάζεσαι και θες άμεσα γλυκό φτιάξε
Salame al cioccolato

καλό Σαββατόβραδο

hug said...

αν νομιζεις οτι θα με ξεπεταξεις με ενα κορμο εισαι γελασμενη!αντε μην ερθω με πλακατ κατω απ το σπιτ σου και να δεις για ποτε κανεις τιραμισου!αντε!(και με ανατολης βολευομαι) ασε πηγα σημερα στον καινουργιο κωσταντιιδη και πηρα ενα κορμο μιλφειγ και το εφαγα ολο)
σε λατρευω και ας μην σε ξερω...και τωρα που μου ηρθε...τι δουλεια εχεις στην ιταλια?!ελα εδω παιδι μου να φαμε τιποτα...

Thalassenia said...

Να ξέρεις ο αρακάς απαγορεύεται σε δίαιτες, λόγω γλύκας λέω εγώ.
Ωραίο φαγάκι χειμώνα καλοκαίρι.
Άλλη παραλλαγή με καρότο, λεμόνι ή αυγολέμονο.
Και έτσι όπως το λες, με φέτα.
Απίθανο.

VAD said...

Eλα τωρα,βάλε και λίγο κρεατάκι!"Ορφανό φαγητό" θα φάμε;:))

Και λοιπόν;E allora? said...

hug φτιάξε τότε μια πασταφλορα ή κρέπες....χαχαχ πάλι σε ξεπετάω ;)

Την άλλη βδομάδα θα έχεις τη συνταγη σου,αν δε με φάει η δουλειά πρώτα...

Εεε στην Ιταλία ήρθα για σπουδές και με κέρδισε....αλλά που και που έρχομαι στα πάτρια εδάφη...χρημάτων θέλοντος

Φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia πέρα απ΄τα αστεί ίσως να'χεις δίκιο ότι έχει παράπανω θερμίδες από άλλα λαχανικά....αλλά σκασίλα μας ;)))

πολλά φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

VAD και κάποιος άλλος στο σπίτι αντέδρασε έτσι και έφτιαξα λίγα μπιφτέκια....κόπιασε

Χρόνια πολλά παρεμπιπτόντως

Skouliki said...

ειναι απο τα πρωτα φαγητα που εμαθα να φτιαχνω

φιλια

bear said...

Ο αρακάς μου αρέσει σκέτος μόνο με κρεμμύδι και άνιθο.
Οπως το φτιάχνεις εσύ γλυκιά μου τον φτιάχνει η μάνα μου.
Φιλιά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!

Asteri said...

ΤΟ τέλειο φαγάκι και φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι ........ μούρλια.
Φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Skouliki τα πρώτα φαγητά μου ήταν ποπ-κορν και χοτ-ντογκ...χαχα πιάνουν;

Και λοιπόν;E allora? said...

JK θα επανέλθω και με κανά κρέας μην κακομαθαίνουμε στα λαχανικά ;)

Και λοιπόν;E allora? said...

Asteri έχω νοσταλγήσει χωριάτικο ψωμί σε ξύλινο φούρνο...αχχχ!!

Και λοιπόν;E allora? said...

bear καρδιά μου δε βρίσκω άνηθο

Related Posts with Thumbnails