Thursday, April 29, 2010

Torta al limone

Η παρακάτω συνταγή είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά την έφαγα σε σπίτι και μου άρεσε πολύ.Εννοείται ότι έκλεψα τα μυστικά και σας δίνω κι εγώ με τη σειρά μου τη συνταγή για τούρτα λεμόνι.Ιδού η μετάφραση.

Ζυμάρι φρόλα

120
γρ αλεύρι
50
γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
1 αυγό

1 πρέζα αλάτι


Για την κρέμα

100 γρ. ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
50
γρ. βούτυρο
τριμμένο φλούδα ενός λεμονιού
χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές αλεύρι
200
ml γάλα

Για την κάλυψη του ζυμαριού

100
γρ βούτυρο
100
γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές γάλα
120
γρ αλεύρι
20
γρ αμύλου
1 μαγιά για γλυκά

άχνη ζάχαρη
 
Εκτέλεση

Για το ζυμαρι φρολα:Η εκτέλεση είναι η κλασική όπως η πάστα φλώρα. Βάλτε το ζυμάρι σε ταψάκι των 22 cm σε διάμετρο και πιέστε στο κάτω μέρος και στα άκρα. Βάλτε την στο ψυγείο.

Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε τoυς κρόκους με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Αραιώστε με το  γάλα και το χυμό λεμονιού.Προσθέστε την τριμμένη φλούδα λεμονιού
 Βάλτε τη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέστε το βούτυρο να λιώσει κι αυτό, ανακατεύετε, μέχρι η κρέμα να αρχίσει να σιγοβράζει.Μόλις βράσει, βγάλτε από την φωτιά, αφήστε να κρυώσει και ρίξτε την πάνω από το ζυμάρι αφήνοντας στην άκρη μερικές κουταλιές.

Για τη ζύμη που θα καλύψει: Χτυπήστε τον κρόκο και τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα θα είναι αφρώδη. Προσθέστε το βούτυρο, μια πρέζα αλάτι,τη βανίλια και το γάλα.Προσθέστε το αλεύρι, το άμυλο και τη μαγιά.Ρίξτε το μείγμα πάνω απ'την κρέμα γάλακτος μέχρι να την καλύψει.

Με την κρέμα που σας έμεινε κάντε μερικές διακοσμητικές γραμμές από πάνω.Προθερμασμένος φούρνος στους 160° για 50'.Μόλις παγώσει την πασπαλίζετε με άχνη.


Δεν έχω φώτο γιατί αυτό τον καιρό χρόνο δεν έχω για μαγειρέματα που θέλουν αρκετή ώρα.1η Μαΐου δουλεύω αλλά ίσως εσείς να είστε σπίτι και να βρείτε χρόνο.Πιάστε το Μάη και για'μένα λοιπόν



22 comments:

Asteri (Maria) said...

Θα είναι ωραία τουρτίτσα.
Ο,τι έχει λεμόνι το λατρεύω.

Φιλιά
Καλημέρα

Betty's Cuisine said...

Κι εγώ λατρεύω τις ξινούτσικες γεύσεις αλλά τελευταία δεν έχω χρόνο σχεδόν για τίποτα...
Τα απολύτως απαραίτητα φτιάχνω και πραγματικά στενοχωριέμαι που αφιερώνω όλο και λιγότερο χρόνο στην μαγειρική αλλά και στο blogging...

Ελπίζω να μην μου θυμώνετε που δεν σας μιλάω συχνά, μπαίνω στα κλεφτά, διαβάζω τα αγαπημένα μου blogs και εξαφανίζομαι!
Σε φιλώ...

Magda^_^ said...

Αχ είναι τόσο τέλεια!! Ευτυχώς που δεν έχει φωτογραφία γιατί θα όρμούσα στην οθόνη!!

Muriel said...

http://www.murielz.splinder.com/post/20599329/phoebe-cake

http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=14183&highlight=torta+limone

Lila Xagorari said...

Τα λεμονογλυκάκια τρελή μου αδυναμία!!!!Δείχνει φανταστικό!!!

ΦΟΥΛΗ said...

βλέπω ότι δεν εχεις χρόνο!!! έπεσε πολύ δουλειά; θα την φτιάξω σίγουρα την τουρτίτσα, κάποια στιγμή!! καλησπέρα...

Ξανθή said...

Από μια βόλτα χτες γύρισα με πολλά λεμόνια κι όλο κάτι με τρώει από την ώρα που είδα την ανάρτηση σου.
Λες να αφήσω τις υπόλοιπες δουλειές και να πάω στην κουζίνα;;
Καλό απόγευμα!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Asteri η γεύση του λεμονιού είναι διακριτική γιατί έχει την κρέμα

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Μπέτυ μου όχι μόνο δε θυμώνω αλλά σε καταλαβαίνω.έτσι κι ερχόσουνα στο σπίτι μου τώρα θα σε έπιανε πανικός απ΄την ακαταστασία...αλλά τι να κάνω!

Πολλά φιλιά :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Άσε Magda^_^ τελευταία ο χρόνος είναι τόσος λιγοστός και η κούραση τόση που κάνω τα απαραίτητα.....

Και λοιπόν;E allora? said...

Ciao Muri....ho gia link ;)me li avevi dati mesi fa...grazie lo stesso

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίλα χαλάλι το μπελά του!!!!Μόνο αυτό σου λεω :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Φουλη γιορτές δουλεύω,υπερωρίες κάνω....άστα να πάνε!Πάντως απ΄τα σπιτικά περνάω είτε με google reader ειτε κατευθείαν ....εεε καμιά φορά με λίγη καθυστέρηση :))

πολλά φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή αν έπιασαν οι ζέστες σίγουρα πρέπει να φτιάξεις μια παγωμένη λεμονάδα!!!!Τώρα για το γλυκό δεν ξέρω....αν το φτιάξεις όμως περιμένω εντυπώσεις!

φιλιά

Anonymous said...

theiki syntagh. giam giam

Και λοιπόν;E allora? said...

Anonymous να την φτιάξεις!!!

Unknown said...

Αααα φτιάξε και στείλε μου με κούριερ.
Καλησπέρα

Thalassenia said...

Κάτι διαφορετικό, καλή ακούγεται.
Ο παππούς έχει κάτι λεμονάρες σαν φράπες. Ευκαιρία είναι.

Φιλιά θαλασσένια.

Athanasios Int said...

τι κανεις καλο μου?!ειναι σαν το λεμον παι αυτο?γιατι αν μοιαζει θα μου αρεσει πολυ!-δεν θελω η ζυμη να ειναι σαν πιτα ομως ουτε σαν σοβας.βγαινει αφρατη η μπισκοτενια?
σε φιλω!

Και λοιπόν;E allora? said...

bear ετοιμάσου.....στέλνω :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia να φτιάξεις....το νου σου μην είναι πολύ ξινά τα λεμόνια του παππού

χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

hug h ζύμη είναι σαν της πάστα φλώρας,μπισκοτένια και το μυστικό είναι να μπει στο ψυγείο.Το ίδιο κάνω και για της πάστα φλώρα,παγώνει το βούτυρο βασικά :)))

φιλιά

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share