Sunday, June 16, 2013

Κάστρο της Νερατζιάς

Άλλο ένα ιπποτικό οχυρό στα Δωδεκάνησα και ειναι αρκετά καλά διατηρημένο και προσεγμένο.Έχει είσοδο αλλά τι είναι 3€ εδώ τα πετάμε σε άλλες χαζομάρες.Μη φανταστείτε ότι εδώ ήταν προετοιμασμένοι,είχα κόψει τα ξερά χορτάρια αλλά δε μπορούσες να περπατήσεις παντού.

Η κυρία είσοδος βρίσκεται στο νότιο τείχος και μια γέφυρα πάνω από την τάφρο οδηγούσε από την πλατεία πλατάνου.Θα προσέξετε στις φωτογραφίες λεπτομέρειες απο 3 πολιτισμούς.
 








 
Συμβουλεύω να πάτε ή πρωί να το δείτε ή απόγευμα γιατί βαράει ο ήλιος.Να το περπατήσετε μέσα έξω να το χαζέψετε απ΄ολες τις μεριές να κάτσετε σε ένα παγκάκι να δείτε την Τουρκία απέναντι.




Φυσικά εννοείται ότι για να δω το κάστρο πήγα 3 φορές!Την πρώτη φορά το βρήκα κλειστό χωρίς ωράριο,τη δεύτερη έλεγε ότι ειδικά για εκείνη τη μέρα έκλειναν το μεσημέρι και την τρίτη τα κατάφερα!Το κάστρο είναι στο λιμάνι και φυσικά υπήρχε ένα κρουαζιερόπλοιο.Αναμεικτο μοντέρνο με το αρχαίο σε αυτές τις φωτογραφίες!

11 comments:

Paraskevi Lamprini M. said...

θαυμάσιο το κάστρο!!!! κι όλη η Κως!!

Paraskevi Lamprini M. said...

χαίρομαι για τις ωραίες φώτο σου!

Summertime Blues said...

τρεις πολιτισμούς;
ποιούς;
μου φένηκε πως μέτρησα δύο.

Hfaistiwnas said...

Ωραία είναι! Μεσαιωνικά!

Αγγελικη Ν said...

Λίγα ...πετραδάκια (:() από το Ασκληπιείο, οι Ιππότες και οι Τούρκοι... Α συγνώμη τις πλαστικές καρέκλες σε πιο πολιτισμό να τις χρεώσω?
Φοβερή η θέση του κάστρου και πανέμορφο το όνομά του! Μήπως ξέρεις γιατί ονομάστηκε έτσι?

Και λοιπόν;E allora? said...

Paraskevi Lamprini M έχουμε πολλά και όμορφα κάστρα ολων των εποχων στην Ελλάδα που πρεπει να επισκεφτουμε

Και λοιπόν;E allora? said...

Summertime Blues Ιταλία,Ελλάδα και Τούρκοι.

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistiwnas περπάτησα βράδυ το κάστρο της Ρόδου τώρα το Πάσχα,ήταν άδειο και ειλικρινά το απόλαυσα.Μια ηρεμία,μια αίσθηση που δε μπορω να την περιγράψω.Μας πέρασε η φίλη από κάποια σοκοκια που εκεινη ξερει αφου εκεί μεγάλωσε.Νιωθως μεσαιωνικά οπως λες κι εσυ :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Αγγελικη Ν ασε!ολη αυτη η παλιατζουρα με εκνευρίζει...

λενε οτι στο προαυλιο ειχε νερατζιες.εγώ περα από τα ξερά ειδα πολλες συκιες

Αγγελικη Ν said...

Σε καταλαβαίνω απόλυτα με την παλιατσούρα! Αν σου πω ότι πηγαίνω και μεταφέρω καρέκλες ή ότι με ενοχλεί στο κάδρο της φωτογραφίας θα με πιστέψεις?

Και λοιπόν;E allora? said...

Aγγελικη μάζεψα το εισιτηριο ενός που του "επεσε" στο Ασκληπιείο.Καλά οταν ειμαι εδω και "πεφτουν" σκουπίδια απλά τους λεω "συγνωμη σας επεσε κάτι από τη τσαντα,παντελονι".....χαχαχα εμ κι εκει να δεις που το μαζευουν!Με μισουν το ξερω,σκασίλα μου!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share