Tuesday, June 18, 2013

Πληροφορίες για Κω παντού και ανένταχτα

Παραλίες θα σας πουν για τις βόρειες Τιγκάκι,Μαρμάρι,Μαστιχάρι.Είναι αμμώδεις και μεγάλες αλλά δυο βήματα πάνω στο δρόμο.Θέρμα πολύ με απογοήτευσε αφού δε το είχαν φτιάξει,είχαν πέσει τα βράχια από εκεί που βγαίνει το ζεστό νερό και όλοι οι τουρίστες πηγαίναμε,κοιτάζαμε και φεύγαμε.Ήταν εκεί ένας εργάτης που μου'λεγε ότι τώρα του'παν να αρχίσει να το φτιάχνει.Κάποτε είχε και μια ταβέρνα δίπλα η οποία ήταν εγκαταλελειμμένη και ριμαδιασμενη.



Μου άρεσαν οι νότιες παραλίες και κυρίως στον κόλπο Κέφαλο.Μικρές,καθαρές και αυτές αμμώδεις.Μπροστά σου χάζευες τη Νίσυρο.Η αγαπημένη η Μάρκος Μπητς με ένα μικρό ταβερνάκι και με κατοικίδιο ζώο δυο πέρδικες.


Αν σας αρέσει το ποδήλατο μπορείτε να νοικιάσετε και να γυρίσετε την πόλη και φυσικά το δρόμο των φοινίκων.θα δειτε πολλους ξένους με τα ποδήλατα και τα παιδιά τους.











Να χαζέψετε τον πλάτανο του Ιπποκράτη με περίμετρο κορμού περίπου 12 μέτρα. Πιστεύεται ότι φυτεύτηκε από τον Ιπποκράτη πριν 2400 χρόνια περίπου και ότι κάτω απ' τη σκιά αυτού του δέντρου δίδαξε ο Ιπποκράτης την Ιατρική στους μαθητές του.Σ'αυτό το σημείο θα βρείτε τη γέφυρα που συνδέει με το Κάστρο των Ιπποτών.




Δίπλα στον πλάτανο θα δείτε  Μουσουλμανικό Τέμενος της Λόζιας.




Να επισκεφτείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης και ελπίζω να τα βρείτε χωρίς το ξερό δάσος όπως το βρήκα εγώ.Να πάτε στην πλατεία Ελευθερίας να πιείτε ένα κρασάκι και μετά στην αγορά να χαζέψετε τα καλούδια της Κω.









Από Κω μπορειτε να κάνετε διάφορες εκδρομές να πάτε Τουρκία αυθημερόν.Προσοχή χρειάζεστε ταυτότητα με λατινικους χαρακτήρες ή διαβατήριο.
Από Μαστιχάρι πάνε απένταντι Κάλυμνο και Ψέριμο ημερίσια.Θα ξαναγυρίσω Κω για να παω μερικές μέρες να δω το νησί των σφουγγαράδων.
Από Καρδάμαινα του σούπερ τουριστικό χωριό φεύγουν καθημερινά τα τουριστικά για Νίσυρο.Εμείς πήραμε απλή διαδρομή και με 8 € περάσαμε απέναντι (το καταμαραν από το λιμάνι της Κω 15,50€)

Πάμε Νίσυρο λοιπόν τώρα,στο νησί που λάτρεψα παρόλο έχει μια σχετική μυρωδιά από το ηφαίστειο.

4 comments:

Αγγελικη Ν said...

Σ ευχαριστώ για την καλοκαιρινή εικόνα που μου έδειξες! Να περνάς υπέροχα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Αγγελικη μετά εχει Νισυρο :)

καλό βράδυ!

Hfaistiwnas said...

Πως θέλω διακοπές τώρα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Εγώ Hfaistwnas θα μπορούσα να ταξιδεύω συνέχεια,να ειμαι με μια βαλίτσα στο χέρι!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share