Saturday, June 22, 2013

Ηφαίστειο Νισύρου

Όλοι γνωρίζουμε το ηφαίστειο της Σαντορίνης και όλοι όσοι περάσαμε από εκεί κάναμε μια ημερήσια για να το επισκεφτούμε.Η Νίσυρος είναι το νεώτερο από τα μεγάλα ηφαιστειακά κέντρα της Ελλάδας και αποτελεί στο ίδιο ηφαιστειακό τόξο





 







Χαρακτηρίζεται σαν ένα κοιμώμενο ενεργό ηφαίστειο αλλά αν το επισκεφτείτε θα δείτε να βγάζει αέρια.Μάλιστα διαβασα στο διαδίκτυο ότι το 2003 ήταν αρκετά ενεργό.


  
Για να χαρείτε το ηφαίστειο όσοι από εσάς έχουν μανία πρέπει να πάνε και να μείνουν γιατί αν κάνετε την εκδρομή με τα τουριστικά από την Κω θα το δείτε μόνο 20'.Να πάτε απογευματάκι που θα έχουν φύγει όλοι οι εκδρομείς από την Κω και είναι πιο ήρεμα.Θα πληρώσετε ένα συμβολικό ποσόν 2 ή 2,5€ (δε θυμάμαι,χαλάλι του όμως!).


Σας συμβουλεύω όσο θα κατεβαίνετε με το αυτοκίνητο στην Καλντέρα να κοιτάτε κάτω μήπως ανεβαίνουν τα τουριστικά πούλμαν γιατί πολύ απλά δε χωράτε.Εμείς κάτσαμε στην άκρη και τις δυο φορές που πήγαμε.



Όσο θα πλησιάζετε θα σας έρθει η χαρακτηριστική μυρουδιά του "κλούβιου αυγού" που οφείλεται  στην ύπαρξη του υδρόθειου, το οποίο ακόμη και σε απειροελάχιστες συγκεντρώσεις πιστεψτε με γίνεται αισθητό από την όσφρηση!






Ο πιο μεγάλος κρατήρας ονομάζεται  Στέφανος.Έψαξα να βρω γιατί αυτή η επιλογή του ονόματος αλλά δεν τα κατάφερα.Καλό θα είναι να φοράτε κατάλληλα παπούτσια αλλιώς θα μείνετε όπως η κυρία στη φωτογραφία να το κοιτάτε από ψηλά.





το μονοπάτι για να κατεβείτε



Μπορείτε να κατεβείτε κάτω αλλά σας προειδοποιώ ότι κάνει ζέστη και μυρίζει έντονα.Μην πάτε κοντά στις "τρύπες" γιατί βγαίνουν ζεστά αέρια και ρισκάρετε εγκαύματα,για διακοπές είστε!




Έχει ένα τουριστικό για καφέ ή και για σουμάδα.Καθήστε και απολαύστε το τοπίο και την καλδέρα με τα χωριά,τις εκκλησίες και την άγρια φύση.Από την άλλη μεριά θα δείτε και τους άλλους δύο μικρούς κρατήρες του Πολυβώτη και του Αλέξανδρου.



Το παιδί που δουλεύει είναι Νισύριος και θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες που θέλετε όπως πχ ότι το μουσείο είναι ακόμα κλειστό γιατί ακόμα δεν έχουν διορίσει κανέναν.Ένα σας λέω ξαναπήγαμε για να πιούμε καφέ μαζί του γιατί απλά γουστάραμε την παρέα του,ήταν φιλικός,συμπαθέστατος και γι'αυτό σας το συστήνω

4 comments:

kiki said...

Δεν ήξερα ότι έχει κι εκεί ηφαίστειο!

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλημέρα kiki

πολλοι δε το ξερουμε οτι υπάρχει εκεί ενεργο ηφαιστειο :)

Hfaistiwnas said...

Ωραίο παιδί ήταν; Να ξέρω να ντυθώ καλά! χαχαχα!
Μήπως Στέφανος από το "στεφάνι" λόγω του κυκλικού σχήματος;

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistiwns δεν ξέρω για το Στέφανο αλλά για τον Πολυβωτη μπορω να σου πω οτι ειναι αντρακλας...χαχαχα γιγαντας στη μυθολογία :)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share