Saturday, June 29, 2013

Πάλλοι και παραλίες

Η Νίσυρος όπως έχετε καταλαβει μέχρι τώρα ειναι αρκετά μικρή και τη γυρνάτε άνετα!Εμείς νοικιάσαμε ένα αυτοκινητάκι για να πηγαινοερχόμαστε όποτε θέλουμε.

Οι Πάλλοι ειναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό όπου θα βρείτε ερείπια ρωμαϊκής και πρωτοχριστιανικής εποχής.Είχε και ένα θεραπευτικό κέντρο από το 1895 έως τις αρχές της δεκαετίας του 30', Λουτρά Παντελίδη.Είναι ένα ψαροχώρι με 3-4 ταβερνες που μπορείτε να απολαυσετε το φρέσκο σας ψάρι.Εκεί ειναι και η μαρίνα για τα ιδιωτικά σκάφη.Από εκεί ξεκινάνε οι παραλίες του νησιού.


Από εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τις λίγες παραλίες του νησιού με άσπρη άμμο και με μαύρη άμμο.Γιαλισκάρι με λευκή άμμο,Λυές με σκούρα καφέ και σε μερικά σημεία έχει βοτσαλάκια (κάποιυ 1,5 χιλιόμετρο) και τέλος η πιο όμορφη κατά τη γνώμη μου η Παχιά άμμος.



Όσες φορές και να πέρασα υπήρχαν πάντα οι γλάροι και συνεπώς τους βάφτισα Angry Birds Νισύρου.

Για να φτάσετε πρέπει να περπατήσετε ένα μονοπάτι στενό και ένα θα σας πω όπως περπατάτε από αριστερά γκρεμός και από δεξιά ο λόφος.Φτάνετε όμως σε μια πεντακάθαρη και ήρεμη παραλία.Εκεί είχε κόσμο που έκανε και ελεύθερο κάμπινγκ.Πάρτε νερό,ομπρέλα,καπέλο και ό,τι άλλο χρειάζεστε.Μην ξεχάσετε και μια σακούλα για τα σκουπίδια  που θα κάνετε για να τα πάρετε μαζί σας γιατί δεν έχει να κάδο να πετάξετε τα απορρίμματα και όπως βλέπετε είναι πεντακάθαρη η παραλία!







πίσω από το μονοπάτι
 
Λυές όσο βλέπει το μάτι και πέρα
 

Φυσικά μη ξεχάσετε την παραλία κάτω από την Παναγιά Σπηλιανή με τα μεγάλα μαύρα βότσαλα κάτω από βράχους.


Δυστυχώς υπήρχε και μια άλλη παραλία που δεν μας την είπανε μάλλον γιατί εκεί δεν πάει ο ασφαλτωμένος δρόμος και φοβόντουσαν για το αυτοκίνητο.Υπάρχει ένας παλιός ερειπωμένος οικισμός  Αυλάκι.Τα νερά της πρέπει να ειναι ζεστά αφού κι εκει υπάρχουν  θερμές πήγες.Ένας παραπάνω λόγος που πρέπει να γυρίσω στη Νίσυρο




4 comments:

Hfaistiwnas said...

χαχαχα Angry Birds Νισύρου, τέλειο, και όλα κοιτάνε σε μία μεριά! χαχαχα!

kiki said...

Δεν έχω πάει! Όμορφη δείχνει!

Και λοιπόν;E allora? said...

Hfaistiwnas εχω κι αυτα του πάρκου εδω πάνω που ειμαι χαχαχα μαζευονται το χειμωνα :)

Και λοιπόν;E allora? said...

kiki κάτι διαφορετικό γιατι δωδεκάνησα δεν ειναι μονο Ρόδος και Κω ;)

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share