Tuesday, June 29, 2010

Γεμιστά φασαριόζικα για χορτοφάγους

Θα σας δώσω τη συνταγή όπως θα ήταν πλήρες,άσχετο αν δε βρίσκω κάποια υλικά.Για γέμισμα,πόσα θα βάλετε απ'το καθένα το αφήνω στον καθένα,εξαρτάται απ'τα στόματα και το ταψί που έχετε.Σημασία έχει να υπάρχει ένα κομμάτι απ΄το καθένα για να πάρουν γεύση τα άλλα μέσα στο ταψί.

Θα γεμίσετε:

μελιτζάνα
κολοκυθάκια μακρουλά και στρογγυλά
πιπεριά (ό,τι χρώμα θέλετε και όσες θέλετε)
ντομάτες
κρεμμύδι
κολοκυθοανθοί

Για τη γέμιση

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2-3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
ρύζι,ένα κουταλάκι για κάθε γέμιση
ντομάτα χυμό
1 κολοκυθακι ολόκληρο κομμένο σε κύβους
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο


αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
γαλέτα
πατάτες

Εκτέλεση


Αρχίζουμε το άδειασμα.Τις ντομάτες τις κόβω οριζόντια αλλά όχι απ΄τη μεριά του κοτσανιού όπως στη φωτογραφία.Δεν πετάμε το εσωτερικό της,το περνάμε απ'το μίξερ για να περιχύσουμε στο ταψί. Το εσωτερικό της μελιτζάνας,των κολοκυθιών και των κρεμμυδιών θα το ψιλοκόψω και θα το προσθέσω στη γέμιση.



Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτω όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύω καλά.Αρχίζω το γέμισμα όλων των ζαρζαβατικών.Τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια θα τα ταπώσω με ένα κομμάτι πατάτας.Την πιπεριά όπως έκανα με τη ντομάτα,σαν καπελάκι.Αλατίζω λίγο εξωτερικά όλα τα ζαρζαβατικά.Σε κάθε ντομάτα από πάνω βάζω λίγη γαλέτα για να μην καούν.Γεμίζω το ταψί με πατάτες που αλατοπιπερώνω,προσθέτω το χυμό ντομάτας που'χα απ΄τις ντομάτες το ελαιόλαδο και κατευθείαν στο φούρνο 180-200 βαθμούς.


Πάνω κάτω θέλουν μιάμιση ώρα περίπου.Εξαρτάται απ΄το φούρνο που έχει ο καθένας.Εγώ πάντα κλείνω το ταψί με αλουμινόχαρτο γιατί με το γκάζι πολλές φορές μου καίγονται από πάνω.


Με την πρώτη ευκαιρία που θα το φτιάξω θα βάλω φωτογραφίες απ'όλα τα στάδια.Σκέφτηκα να βάλω αμέσως τη συνταγή για να ικανοποιούνται όλα τα γούστα .

42 comments:

nikos said...

Τέλεια, από τα πολύ αγαπημένα...
Την καλημέρα μου!!!!

manousina said...

Υπέροχο καλοκαιρινό φαγάκι

Asteri (Maria) said...

Αυτό το φαγητό είναι η αδυναμία μου :)
Φιλάκια

Unknown said...

σλουρπ

( fortounata) said...

είναι νοστιμότατο φαγητάκι,και καλοκαιρινό.φιλιά.

sCaTterBraiN said...

μμμμμ....
ωραίααααααα

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Γεμιστά να είναι και με ότι γέμιση θέλεις.
Από τα υγειινότερα φαγητά του Καλοκαιριού.
Καλοφάγωτα και...δώσε και κάτι σε κανέναν Ιταλό, να ανοίξει το μάτι του!

Coffeemug said...

Το αγαπημένο μου φαγητό και το μοναδικό που δεν τρώει ο άντρας μου!

ΦΟΥΛΗ said...

Σου εχω καλά ζαρζαβατικά για γέμισμα πέρασε να πάρεις, φρέσκα και λαχταριστά!!!

Thalassenia said...

Γεμιστά for ever.
Το καλύτερο, λίγο μπελαλίδικο, αλλά το αξιζει!!!

Φιλιά θαλασσένια.

Λίνα said...

Μπελαλίδικο αλλά πολύ αγαπημένο φαγάκι.
Καλό βράδυ.

Lila Xagorari said...

Δεν χορταίνω να τρώω γεμιστά με μπόλικη φετούλα δίπλα!!!!

Magda^_^ said...

ΤΟ φαγητό! Τα λατρεύω τα γεμιστά,και πιο πολύ τις μελιτζάνες:)
Γεια στα χέρια σου!!
Καλημέρα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Νίκο καιρός για μαγειρέματα λοιπόν

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

manousina με κιμά ή με ρύζι είναι πάντα λαχταριστό

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Asteri συμφωνώ,καλοκαιρινό και καθόλου βαρετό!

καλημέρες
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

bear μην γλυφεσαι,με την πρωτη ευκαιρία το φτιάχνεις....μη νομίζεις κι εγώ το'φτιαξα μια μέρα που'χα ρεπο

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

φουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata) λατρεύω τα καλοκαιρινά φαγητά

την καλημέρα μου

Και λοιπόν;E allora? said...

sCaTterBraiN μη μου κάνεις "μμμμμ" χαχαχα άσε τι σκέφτηκα το διαβολικό μου κεφάλι!

Και λοιπόν;E allora? said...

Δύσπιστε ξέρεις τι ζητάνε....μουσακά!Αν αξιωθώ να κάνω τραπέζι θα τα φτιάξω να τους ανοίξει το μάτι ;)

καλημερουδια

Και λοιπόν;E allora? said...

Coffemug με κιμά δεν τα τρώει;Όταν είναι να φάει ένα άτομο είναι μπελάς....βέβαια μια χαρά κρατιούνται στο ψυγείο

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Φούλη φαντάζομαι ότι το μέγεθος είναι μίνι όχι σα τα γαιδούρια εδώ ;)

φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia είναι μπελαλίδικο αλλά και τόσο απλό που δε μπορείς να κάνεις λάθος :)

καλημέρες
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίνα ένα μεγάλο ταψί και τρώνε όλοι όμως :)))

καλημερούδια

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίλα αν δεν έχει φέτα δεν τρως;Χαχαχα ευτυχώς που δε μένεις εξωτερικό γιατί ναι μεν βρίσκεις αλλά μη νομίζεις τίποτα συγκλονιστική!

καλημέρα

Και λοιπόν;E allora? said...

Αχ Magda^_^ μου να'χα λίγο μπουρέκι!!!!Να τι ζηλεύω εγώ :))

πολλά φιλιά

Anonymous said...

Nα προσθέσω κάτι;;

Τα γεμιστά συνδυάζονται τέλεια με γιαούρτι!!!

Eite σκέτο είτε με λιγο λεμονι και λαδάκι είναι τέλειο!!!

Για τους λάτρεις του πικαντικου προτείνω και λίγο κάρυ!

Artanis said...

Χα, την ξέρω τη συνταγή εγώ βάζω κι άλλα λαχανικά μέσα...
Αλλά βασικά μόλις είδα το μίξεράκι από πίσω, έχουμε ίδιο, το πήρα εδώ!
Κοίτα σύμπτωση...

Skouliki said...

Τελειο !!!! και ειναι ακριβως για μενα αυτη η συνταγη

Ephemeron said...

Ααα... καιρο ειχα να περασω απο το υπεροχο blog σου και τωρα με εκανες να τρεξω να φτιαξω γεμιστα...
(ανοητη ερωτηση... το ρυζι δεν το μαγειρευεις καθολου πριν το βαλεις στις ντοματες κλπ;;;)
Κααλο βραδυ!
:)

Athanasios Int said...

επειδη εσυ εισαι καπαρωμενη θα παντρευτω τον εφημερο να τρωμε και τιποτα της προκοπης....εχω φαει παραλλαγη των γεμιστων με ψαρι μεσα καθαρισμενο και μπορω να πω εντυπωσιαστικα αν και δεν ειναι λατρεις στα ψαρικα...υπ οψιν καλο μου θελω παντα σαλτσουλα να βουταω το ψωμι μου γιατι δεν τρωω τιποτα χωρις ψωμι.σε φιλω και περιμενω συνταγη γλυκου -love-kisses

D.Angel said...

Ακόμα κι έτσι είναι πολύ νόστιμο
κ υγιεινό!Φιλιά πολλά και....
καλό μήνααααααααααααααααααααααα

Και λοιπόν;E allora? said...

Merlin δεν είχα ξανακούσει με γιαούρτι..βέβαια είχα τζατζίκι,σχεδόν ίδιο ;)

καλό μήνα

Και λοιπόν;E allora? said...

Artanis χρόοοονια αυτό το μίξερ,μιλάμε με έχει σώσει :))

καλό μήνα
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Ephemeron έχει τόσα υγρά και ζουμιά από τα λαχανικά και απ΄το ντοματοχυμό στο ταψί (φρέσκο,αν όμως βάλεις έτοιμο θα προσθέσεις νερό να αραιώσει )που δεν χρειάζεται

καλό μήνα
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

χαχαχα skouliki εδώ μοιάζουμε κι εγώ τα προτιμώ έτσι αλλά που κ που τα φτιάχνω με κιμά για το έτερο ήμισυ

καλό μήνα
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

hug εγώ ψωμί με το φαγητό μου δεν τρώω....τι να σου πω,παραξενιές.Σάλτσες και ψωμί όμως έχει γιατί υπάρχει κάποιος άλλος στο τραπέζι που βουτάει....χαχα δεν είναι Ελληνικές αλλά μαθαίνει την τέχνη ;)

καλό μήνα
φιλιά στη μούρη σου

Και λοιπόν;E allora? said...

D.Angel και με τις δύο εκδοχές ειναι υγιεινό φαγητο αν φυσικά δε το πλακώσεις στο λάδι παρόλο που είναι λαδερό ;)

καλό σου μήνα
χχχ

kiki said...

Σχεδόν έτσι τα κάνω κι εγώ!

Και λοιπόν;E allora? said...

Σχεδόν;Χμμμ πάω να βρω το ποστ σου να πάρω ιδέες kiki

καλό μήνα

immabill said...

Ωραιοτατα τα γεμιστα και τρωγονται και καλοκαιρι και χειμωνα ... Βεβαια προτιμω τα βαρβατα :p. Και τωρα μια αχρηστη πληροφορια : δεν ξερω τι διαολο ηταν την τριτη αλλα ολος ο κοσμος γεμιστα εφαγε ... Βγηκαμε για ενα καφε 7 ατομα, οι 6 ειχαμε φαει γεμιστα και τωρα ερχομαι και βλεπω και σενα ... Τι να πω !!! Καλομεσημεριαζω :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Basilis μου είναι το εθνικό μας φαγητό λοιπόν κακά τα ψέματα :)
Φαντάζομαι ότι όλες οι μανάδες το φτιάχνουν το σ/κ που δεν εργάζονται γιατί όπως διάβασες είναι χρονοβόρο φαγητό!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share