Wednesday, December 30, 2009

Bucatini all'amatriciana

Καλέ!!!!Φωνάξτε!Πόσο καιρό έχω να σας γράψω για ζυμαρικά!

Η περιφέρεια Λάτσιο (Lazio),οι ποδοσφαιρόφιλοι έχουν ακούσει αυτό το όνομα,εκεί που βρίσκεται η γνωστή μας Ρώμη έχει δύο πασίγνωστα πιάτα  που κάθε τουρίστας πρέπει να δοκιμάσει bucatini all'amatriciana  (μπουκατίνι άλ'αματριτσάνα) και φυσικά η carbonara (καρμπονάρα).
Σήμερα θα σας δώσω τη συνταγή bucatini all'amatriciana που έχει πάρει το όνομα από την πόλη Amatrice (Αματρίτσε),βασικά χωριό  θα το'λεγα αφού έχει πάνω κάτω 3000 κατοίκους.

Υλικά
150 γρ. μπέικον
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο μπούκοβο
ντοματοχυμό
100 γρ.πεκορίνο ρομάνο ή παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω το μπέικον το οποίο έχω κόψει σε κύβους.Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μπούκοβο και τσιγαρίζω .Όταν θα έχει μαλακώσει το κρεμμύδι ρίχνω το ντοματοχυμό. Αλατίζω λίγο,ίσως και να μη χρειαστεί και αφήνω στη φωτιά για 10'.
Εδώ για ζυμαρικά χρησιμοποιούμε τα  bucatini,τα βράζουμε και ζεστά τα ρίχνω μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα.Από πάνω ρίχνω το τυρί και ανακατεύω καλά.

Κόκκινο κρασί Montepulciano d'Abruzzo

 Montepulciano d'Abruzzo


Εννοείται ότι θα σας δώσω τη συνταγή της καρμπονάρας και γι'αυτό οι μακαρονάδες ξαναπεράστε!

28 comments:

oreksinaxeis said...

Αγαπημένο φαγητό που το πρωτοέφτιαξα όταν μια φίλη μου έφερε από Ιταλία μείγμα μπαχαρικων για amatriciana...τρελάθηκα!!!Περιμένω την συνταγή για την καρμποναρααααα

nikos said...

Χαχαχα... και κανονίζαμε με την παρεούλα μου να πάμε σήμερα για καρμπονάρα... σύμπτωση...

Την καλημέρα μου!!!!!!!!!!

lena_zip said...

Καλέ εσείς δίαιτα δεν κάνετε ποτέ;

Καλή χρονιά εύχομαι με υγεία και πολλές νόστιμες συνταγές!

Φιλιά πολλά.

mia maria said...

Ότι πρέπει μια μακαρονάδα μετά το φαγοπότι των ημερών! Γράψε και την ιταλική καρμπονάρα, ο καημός της κόρης μου, που δεν αντέχει την κρέμα γάλακτος που βάζουν εδώ! Ξέρω ότι είναι με αβγό ή κάνω λάθος?
Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία!

Dinamitis said...

Νοστιμη και ευκολη παντα ειναι μια μακαροναδα, απλα εδω στην Ισπανια, που να βρω το μπουκοβο; Χχαχα ουτε ξερω τι ειναι! Τεσπα, θα περιμενω την καρμποναρα που θα εχει πιο ευκολα υλικα!

Καλη χρονια! Feliz Año Nuevo!

Αστρο - Συμμορίτες said...

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Ομορφη ευτυχισμένη, με υγεία και σύνεση.

sCaTterBraiN said...

αγαπημένο!!!!
και το κρασί εξαιρετικό. σε βλέπω έτοιμη να ανοίξεις εστιατόριο όταν γυρίσεις.
;-)

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Αμάν πια με αυτά τα τηγανητά μπέϊκον!
Είπαμε να τρώμε απ'όλα αλλά να προσέχουμε και τα ζωικά λίπη.
Εκτός αν το βαφτίσουμε "φυτικό", μιας και το χαϊβάνι, χόρτα τρώει!!
Περιμένω κι εγώ, μαζί με τους άλλους, την καρμπονάρα, για να δω πόσο γνήσια είναι...
Έχω 5-6 τρόπους, και όλοι λένε ότι είναι η γνήσια.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΦΟΥΛΗ said...

Μια χαρά είναι για την επόμενη της πρωτοχρονιάς... καλά να περάσεις
Καλή χρονιά...

Και λοιπόν;E allora? said...

Μείγμα μπαχαρικών για amatriciana pandora χμμμμ πρώτη φορά το ακούω,αύριο θα ενημερωθώ.

Καλό βράδυ :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Τα μεγάλα πνεύματα Νίκο :))))
Σπέρες!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Απαπαππα διαίτα....πιπέρι στο στόμα lena_zip...κακές κουβέντες χχαχα.Βασικά τρώμε πάνω κάτα 100-125γρ ζυμαρικά χωρίς ψωμί όμως και κατά προτίμηση τη μέρα για να καίμε.

Καλή χρονιά lena_zip μου,θα επανέλθω όμως με ποστ,νέος χρόνος δικιά του ανάρτηση!

καλησπερούδια!!

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama δεν κάνεις καθόλου λάθος,με αυγό.Μη νομίζεις όμως φτιάχνω και τη δικιά μας καρμπονάρα.Η κόρη σου έχει δοκιμάσει τη φυτική κρέμα γάλακτος;Είναι πιο ελαφριά και νόστιμη!


Φιλιά!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Dinamitis φυσικά και βρίσκεις στην Ισπανία μπούκοβο

στα ισπανικά Capsicum (ελπίζω να είναι σωστή η μετάφραση).

Την καρμπονάρα θα τη βάλω του χρόνου....σε μερικές μέρες!!!!

Καλό βράδυ...ευχές μεθαύριο :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Αστρο - Συμμορίτες ευχές μεθαύριο :)))

καλό βράδυ

ΥΓ.Δεν έχω ξεχάσει,δεν έχω βρει χρόνο ούτε για σουπερ-μάρκετ!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Μπαααα sCaTterBraiN,χλωμό το βλέπω....έλα σπίτι να φάμε :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Δυσπιστε δεν τρώμε κάθε μέρα μπέικον....μια στο τόσο...εξάλλου το τσιγάρισμα εγώ τουλάχιστον το κάνω με 1-2 κουταλιές της σούπας.

Κι εγώ για την καρμπονάρα έχω 2 τρόπους από έναν κολλητό απ΄το Μπάρι και αυτή από τη Ρώμη.

Να περάσεις να συγκρίνεις και να προτείνεις....καινούριες ιδέες είναι πάντα καλοδεχούμενες!!!!

χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Φούλη εγώ παίρνω και στη δουλειά ταπεράκι,έχουμε φούρνο μικροκυμάτων...σήμερα ένας είχε φέρει μακαρόνια με κιμά αλλά σάλτσα σπιτικιά,έσπασε η μύτη μου :)))

φιλάκια

mahler76 said...

ωχ και δεν έχω φάει τίποτα ακόμη...
Καλή χρονιά είπαμε?

Marouli said...

Ενα εχω να πω.. Καλη χρονια αχαχα! Τα ζυμαρικα δεν μου αρεσουν.. Ευχομαι με το νεο ετος να μας βαζει περισσοτερες συνταγες με γλυκα! ΑΧΑΧΑΧΑ!
Καλη χρονια να εχεις καλη μου με υγεια, αγαπη και ευτυχια!

Μαρουλοφιλακια!

Ephemeron said...

Καλη χρονια, γεματη υγεια!!!

Lila Xagorari said...

Εύχομαι Καλή χρονιά γλυκιά σαν μέλι, με υγεία, χαρά κι ευτυχία, με πολύ αγάπη και πολλά και καλά μαγειρέματα!!

kakos lykos said...

Επειδή είμαι αρχιμακαρονού, θα ξαναπεράσω σίγουρα!!!!

Καλή χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη, ευτυχία...

...Και νόστιμες συνταγές!!!!

:)

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 καλή χρονιά θα πούμε αύριο :))))

Και λοιπόν;E allora? said...

Μαρούλάκι μου ελπίζω με τον καινούριο χρόνο να έχω συνταγές που να σε ενδιαφέρουν και να τα τρως.

πολλά φιλιά!

Και λοιπόν;E allora? said...

Ephemeron θερμές ευχές για ένα 2010 όπως το θες εσύ!
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Λίλα μου θερμές ευχές για ένα υπέροχο 2010....αύριο οι υπόλοιπες :)))


να περάσεις υπέροχα απόψε!

χχχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

kakos lykos σε περιμένω....καλή χρονιά!σου εύχομαι τα καλύτερα :))

χχχχ

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share