Wednesday, January 27, 2010

Pizze,il menu!

Σας είχα υποσχεθεί να σας δείξω/γράψω διαφορετικές γεύσεις πίτσας που συνήθως βρίσκουμε στις πιτσερίες.Από  νομό σε νομό όμως βρίσκεις κάτι διαφορετικό,τοπικό.Εγώ θα σας δώσω τις κλασικές που σχεδόν πάντα βρίσκει κάποιος στο μενού.




Bismark ντομάτα,μοτσαρέλα,ζαμπόν,αυγό
Boscaiola ντομάτα,μοτσαρέλα,μανιτάρια πορτσίνι,σπεκ
Bufala ντομάτα,μοτσαρέλα,μοτsαρέλα μπούφαλα (πολύ γευστική)
Capriciosa ντομάτα,μοτσαρέλα,αγκινάρες,μανιτάρια άσπρα,κάπαρη,ρίγανη
Caprese ντομάτα,μοτσαρέλα,μοταρέλα μπούφαλ,φρέσκια ντοματάκια
Crudo ντομάτα,μοτσαρέλα,προσούτο κρούντο
Diavola ή salame piccante ντομάτα,μοτσαρέλα,καυτερό σαλάμι
Frutti di mare ντομάτα,θαλασσινά
Funghi ντομάτα,μοτσαρέλα,μανιτάρια άσπρα
Gorgonzola ή zola μοτσαρέλα,γκοργκοντζόλα
Marinara ντομάτα,ρίγανη,σκόρδο,φρέσκο βασιλικό,ελαιόλαδο
Napoletana ντομάτα,μοτσαρέλα,αντζούγιες,ρίγανη
Ortolana ντομάτα,μοτσαρέλα,μελιτζάνα,κολοκυθι,πιπερια στο γκριλ
Parmigiana ντομάτα,μοτσαρέλα,μελιτζάνα,παρμεζάνα,ρίγανη
Porcini  ντομάτα,μοτσαρέλα,μανιτάρια πορτσίνι
Prosciutto ντομάτα,μοτσαρέλα,ζαμπόν
Pugliese ντομάτα,μοτσαρέλα,κρεμμύδι,πεκορίνο
Quatro formaggi μοτσαρέλα,γκοργκοντζόλα,αφουμικάτο (καπνιστό τυρί),γκράνα
Quatro stagioni ντομάτα,μοτσαρέλα,ζαμπόν,μανιτάρια άσπρα,ελιές,αγκινάρες
Regina ντομάτα,μοτσαρέλα,ζαμπόν,μανιτάρια άσπρα
Rucola ντομάτα,μοτσαρέλα,ρόκα φρέσκια (αφού ψήσουν την πίτσα προσθέτουν)
Salsiccia ντομάτα,μοτσαρέλα,λουκάνικο (σαν το χωριάτικο)
Siciliana ντομάτα,αντζούγιες,κάπαρη,ελιές,ρίγανη
Speck ντομάτα,μοτσαρέλα,σαλάμι σπεκ (καπνιστό,εξωτερικά έχει πιπέρι,έντονη γεύση)
Tonno  ντομάτα,μοτσαρέλα,τόνο
Trevisana ντομάτα,μοτσαρέλα,ραδίκιο κόκκινο φρέσκο (αφού ψήσουν την πίτσα προσθέτουν)
Wurstel ντομάτα,μοτσαρέλα,λουκάνικο wurstel
 
Ξέρω και τις παρακάτω αλλά δε θυμάμαι το όνομα
-λευκή,προσούτο,φρέσκα ντοματάκια,φρέσκα ρόκα
-ντομάτα,μοτσαρέλα,μπρεζάολα (αλλαντικό μοσχαρίσιο καπνιστό)

Μετά υπάρχουν τα καλτσόνε που είναι κλειστό μισοφέγγαρο,σαν ένα μεγάλο καλτσούνι κρητικό
Calzone ντομάτα,μοτσαρέλα,ζαμπόν
Calzone farcito ντομάτα,μοτσαρέλα,αγκινάρες,μανιτάρια άσπρα

Δεν τελειώσαμε,αυτές είναι οι λεπτές οι πίτσες σαν κι αυτές που σας έχω δείξει σε φωτογραφία,υπάρχουν κι άλλες.Οι τιμές τους κυμαίνονται από 4-8 € είτε την πάρεις σπίτι είτε κάτσεις να φας στην πιτσαρία.Το μεσημέρι έχουν πολλές στάνταρ μενού αφού ξέρουν ότι έρχεται κόσμος με τα κουπόνια που είναι κάτι λιγότερο από 6€.Πχ σε μια πιτσαρία κοντά στο σπίτι μου το μεσημεριανό στάνταρ μενού Δευτέρα-Παρασκευή στοιχίζει  6€ και διαλέγεις όποια πίτσα θες+1 μπύρα ή 1 αναψυκτικό ή 1/2 λίτρο εμφιαλωμένο+1 εσπρέσο καφέ.

Όποιος έχει λοιπόν σκοπό να'ρθει από δω μεριά μπορεί να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό απ΄τα συνηθισμένα και να έχει υπόψη του ότι υπάρχουν τα στανταρ μενού  ώρα 12-14

20 comments:

mia maria said...

Χρήσιμες πληροφορίες! Thanks! Αχ, να είχα μια πίτσα τώρα! Καλό απόγευμα!

thumbelina said...

Καλημέρα,όταν λες "κατά δω" εννοείς Ιταλία? μακάρι να ήταν τόσο εύκολο.
πολύ καλές οι συμβουλές για πίτσα, ευκαιρία να κάνω και κάτι διαφορετικό με τόσες παραλλαγές που μας δείχνεις. Εσένα ποιά είναι η αγαπημένη σου?
φιλιά πολλά!!!

Skouliki said...

καλα εχω να φαω πιτσα 8 χρονια ετοιμη
αλλα οταν κανω εγω με υλικα που ειναι υγειινα κτλ
την προτιμω η vegeterian ή με φετα

καλημερα

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

μία από κάθε γεύση θα φτιάξουμε, διοτι για να φτάσουμε εμείς εκεί κομματάκι δύσκολο το βλέπω!!!!!

ΦΟΥΛΗ said...

Εγώ θα την προτιμήσω βέρα Ιταλική,
γιαυτό θα κάνω υπομονή....
Καλό μεσημέρι με φιλιά....

Betty's Cuisine said...

Μετά από 3 μέρες με σκέτη σουπίτσα (λόγω γρίπης) όποια κι αν είχα τώρα δεν θα έλεγα όχι!
Φιλιά...

Λίνα said...

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες γιατί δεν τις ξέρουμε και όλες με το όνομα τους!!
Καλό βράδυ.

Και λοιπόν;E allora? said...

big mama καιρός να φτιάξεις μια πίτσα

φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

thumbelina κατα δω εννόω την Ιταλία.Χμμμ αγαπημένη;Μάλλον η diavola και η ortolana αν και κάθε φορά παραγγέλνω μια διαφορετική...με γκοργκοντζόλα δεν τρώω.

φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

skouliki μια ortolana για'σενα

φιλάκια

Και λοιπόν;E allora? said...

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ τώρα έχεις ιδέες

καλό βράδυ
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

ΦΟΥΛΗ δίπλα είμαστε...φτάνεις πιο γρήγορα Ιταλία απ'ότι σε μερικά μέρη της Ελλάδας

φιλάκια

Και λοιπόν;E allora? said...

Περαστικούλια Μπέτυ μου :)

φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Thnx Λίνα,σκέφτηκα ότι είναι χρήσιμο ειδικά όταν το μενού είναι πάντα στα ιταλικά

χχχ

Thalassenia said...

Μα επίτηδες το κάνεις;
Απίθανη γεύση για όλες τις ώρες.
Λοιπόν μια συμφωνία, δώσε πίτσα και πάρε γαλάζιο.
Στο μυαλό μου σε είχα όταν το έβαλα.
Καληνύχτα σου.

Και λοιπόν;E allora? said...

Thalassenia η πίτσες είναι λεπτοδιαιτες εδώ όπως ίσως πρόσεξες,λίγο ζυμάρι,λίγο ελαιόλαδο...τρως άνετα μια ολόκληρη.

Αύριο έχω επιτέλους ρεπό,θα περάσω με ηρεμία απ΄το σπιτικό σου :)

καλημερούδια
χχχ

KitsosMitsos said...

Χορταστικότατη ανάρτηση! Μιαμ μιαμ!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΩ ΠΩ!!!!ΣΤΕΙΛΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ,.ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ!!!ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΙΤΑΛΙΑ;;;;
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ :)))

Και λοιπόν;E allora? said...

KitsosMitsos σου άνοιξε η όρεξη :)
Ποιος ξέρει μπορει το επόμενο ταξίδι σου να'ναι Ιταλία ;)

χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS δεν ειναι δύσκολη η πίτσα,αρκεί να ανοίξει το ζυμάρι...βουρ στην κουζίνα :)))

καλημερουδια

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share