Sunday, January 10, 2010

Νιόκι γεμιστά με γκοργκοντζόλα

Θυμάστε τα φρέσκα σπιτικά νιόκι;Ακολουθώ ακριβώς την ίδια διαδικασία όπως τα απλά αλλά αυτή τη φορά θα τα γεμίσουμε.

Για τη γέμιση
250 γρ γκοργκοντζόλα
250 γρ μασκαρπόνε

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά τα δύο τυριά.Πλάθoυμε όπως την προηγούμενη φορά κορδόνια αλλά αυτή τη φορά πρέπει να είναι πιο χοντρά περίπου 4-5 εκατοστά (διπλά απ'τα σκέτα).Με το χέρι πατάτε το κορδόνι και το κόβετε σε κομμάτια.Το κάθε κομμάτι το γεμίζετε με το μείγμα τυριών.Το κλείνετε δίνοντάς του κυλινδρική μορφή.Το περνάτε απ΄την πλάτη του πηρουνιού για το σχέδιο.Τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι που έχετε αλευρώσει ή σε μια αλευρωμένη πετσέτα.
Όταν τελειώσει η ζύμη η διαδικασία είναι πάντα η ίδια με τις προηγούμενες φορές.Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό.Με το που θα πάρει βράση ρίχνω αλάτι και μετά τα νιόκι.Θέλουν ένα λεπτό,βασικά όταν είναι έτοιμα ανεβαίνουν στην επιφάνεια τα βγάζω με τη τρυπητή κουτάλα.

Βασικά επειδή η γέμιση έχει δυνατή γεύση προτείνω για σάλτσα κάτι απλό βούτυρο με φασκόμηλο Εννοείται όποιος θέλει βάζει τριμμένο τυρί πάνω και για κρασί θα πρότεινα Lamberti Bardolino

34 comments:

Thalassenia said...

Αν και πρωϊ πρωϊ ήρθα να πάρω μια μερίδα ζεστά σπιτικά νιόκι.
Με σάλτσα ντομάτας και μπόλικο τυράκι, μμμμμμούρλια.

Καλημέρες θαλασσένιες.

Unknown said...

Εεεεεεεέρχομαι για μεσημέρι!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ.ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ!!!!

ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ

ΦΟΥΛΗ said...

Καλησπέρα πρέπει να τα βάλω στα υπόψιν....
Φιλιά...

nikos said...

Είχες δεν είχες μας άνοιξες πάλι την όρεξη....αχχχχ

Την καλημέρα μου!!!!!!!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Ποτέ δεν κάναμε στο σπίτι νιόκι και όσες φορές τα συνάντησα έξω, πάντα αμφέβαλα για το περιεχόμενο.
Λέω να ακολουθήσω τις οδηγίες σου και να δω τι θα γίνει. Σύντομα, ήδη παίρνω εκτύπωση!
Καλή όρεξη!

SkinLikeSand said...

Μονάχα έχω ακούσει γι' αυτά τα νιόκι. Θα μου φέρεις ένα ταπερ, ε;

ELENI said...

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΩ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ BABRBARAS... ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Και λοιπόν;E allora? said...

Υπάρχουν πολλές συνταγες Thalassenia αλλά εγώ ξέρω λίγες,όταν πάω σε άλλα μέρη της Ιταλίας δοκιμάζω και τα ντόπια νιόκι που είναι διαφορετικά.

Καλή βδομάδα!

Και λοιπόν;E allora? said...

bear σε 3 μέρες θα περάσεις από πάνω μου,το νου σου να σου στείλω το το τάπερ με το περιστέρι :))))

Και λοιπόν;E allora? said...

καλή βδομάδα φίλτατε JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS!!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξεκίνα με τα εύκολα ΦΟΥΛΗ

Πολλά φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

nikos όπως σε λέω σε ενα φιλαράκι "να μπαίνεις στο μπλγκ φαγωμένος χαχαχα"

χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Αχαχαχα αμφέβαλες για το περιεχόμενο ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ,είσαι όνομα και πράγμα,δύσπιστος χιχιχχι
Δοκίμασε τα απλά να δεις αν σου αρέσουν (δες το παλιότερο ποστ)και αν ναι,την επομένη φτιάχνεις τα γεμιστά.Τα ιταλάκια εδώ κάνουν χαρές για τα νιόκι με σάλτσα ντομάτα και μοτσαρέλα!

καλή βδομάδα

Και λοιπόν;E allora? said...

Τώρα ELENI μπορείς να πειραματιστείς μόνη σου :)))

καλή βδομάδα

Και λοιπόν;E allora? said...

Βρε irthe_h_pitsa δεν έρχεσαι μωρέ καλύτερα να φάμε μαζί;Πάντως ίσως βρεις ήδη έτοιμα σε σούπερ-μάρκετ,να χρειάζεται μόνο βράσιμο....δες στα παλιότερα ποστ μου.

χχχ

Ξανθή said...

Δεν έχω κατορθώσει ακόμη να κάνω τα σκέτα σου, λόγω πολλών ασχολιών, τώρα λες και γεμιστά άντε να προλάβω!!
Καλή εβδομάδα!!

SkinLikeSand said...

Το σκεφτόμουν, αλλά μου πέφτει μακριά το μέρος σου. :(

Θα ψάξω να βρω στην επόμενη μου εξόρμηση (για αύριο το βλέπω) στο s-m.

Και λοιπόν;E allora? said...

Τα απλά είναι ότι πρέπει σε περίοδο νηστείας Ξανθή μου,άρα θα βρεις ευκαιρία να τα φτιάξεις με σάλτσα ντοματούλα...δεν θα έχει τυρί αλλά αυτό δε μας πειράζει.

καλή βδομάδα σου εύχομαι
φιλάκια :)

Και λοιπόν;E allora? said...

irthe_h_pitsa να κοιτάξεις να είναι φρέσκα όχι κατεψυγμένα γιατί δεν έχω ιδέα πως είναι.

φιλιά

Betty's Cuisine said...

καλέεεεεεε... περίσσεψε καμμιά μεριδούλα και για μένα;;;
σλουρπ!

Και λοιπόν;E allora? said...

Χαχαχσ σου αρέσει γκοργκοντζόλα η Betty ;Εγώ μόνο σε ψωμί ή στα κροστίνι ολικής αλέσεως.

καλή βδομάδα
χχχχ

Marouli said...

Ωραια!! Κρατησε μου ενα μικρο πιατακι να δοκιμασω :)

Χροσοχερα μου πολλα πολλα μαρουλοφιλακια!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

ναί!! παίρνω μερίδα, μου αρέσουν!!!!!

Anonymous said...

γιάμι γιάμι! από τα αγαπημένα μου πιάτα αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει με γκοργκοντζόλα! ενδιαφέρον!

Και λοιπόν;E allora? said...

Marouli πέτυχα φαγητό που να σου αρέσει;;;;

φιλάκια

Και λοιπόν;E allora? said...

πάρε πάρε ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
καλή βδομάδα

Και λοιπόν;E allora? said...

globalgreek αν σου αρέσει αυτό το τυρί δε θα αφήσεις ούτε ένα!

Αστρο - Συμμορίτες said...

Κούκλα καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Οι Ζυγοί δεσπόζουν στο μπλογκ.
Φιλιά.

Marouli said...

Δεν ξερω αν μου αρεσει.. ειπα θα δοκιμασω :)

Μαρουλοφιλακια!

kiki said...

Περίσσεψαν μήπως; Αχ πώς μου αρέσουν τα χειροποίητα εδέσματα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλησπέρα και καλή βδομάδα Αστρο-Συμμορίτες ....θα περάσω :)

χχχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Marouli σημασία έχει αν σου αρέσει το τυρί που'χει μούχλα ;)

xxxx

Και λοιπόν;E allora? said...

kiki μου άργησες,μπορείς όμως να τα φτιάξεις μόνη σου είναι εύκολα!

χχχ

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share