Επειδή διαβάζω στα blogs σας ότι πολλοί νηστεύετε σκέφτηκα αυτή τη συνταγή για να αλλάξετε απ΄τα συνηθισμένα.Μαύρα μακαρόνια έχετε φάει;Έχω συνταγή για όποιον ενδιαφέρεται και γι'αυτό πάρτε σημειώσεις.
Υλικά για τη σάλτσα
2 άτομα
2-3 μεγάλες σουπιές με το μελάνι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ντοματοχυμό
λίγο αλάτι
μαύρο πιπέρι ή μπούκοβο όποιος προτιμάει
ελαιόλαδο
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη σουπιά,προσοχή μη σπάσει η σακούλα με το μελάνι.Κόβουμε σε κομματάκια τη σουπιά,Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τη σουπιά.Ρίχνουμε τη σακούλα,τη σπάμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κατάμαυρο!!!!Προσθέτουμε το ντοματοχυμο,αλάτι το πιπέρι και το κρασί.Μαγειρεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ζυμαρικά πάνε τα σπαγγέτι και τα λινγκουίνε.Τα βράζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα,ανακατεύουμε καλά!Στο τέλος ρίχνουμε το φρέσκο μαϊντανό.
Υλικά για τη σάλτσα
2 άτομα
2-3 μεγάλες σουπιές με το μελάνι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ντοματοχυμό
λίγο αλάτι
μαύρο πιπέρι ή μπούκοβο όποιος προτιμάει
ελαιόλαδο
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη σουπιά,προσοχή μη σπάσει η σακούλα με το μελάνι.Κόβουμε σε κομματάκια τη σουπιά,Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τη σουπιά.Ρίχνουμε τη σακούλα,τη σπάμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κατάμαυρο!!!!Προσθέτουμε το ντοματοχυμο,αλάτι το πιπέρι και το κρασί.Μαγειρεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ζυμαρικά πάνε τα σπαγγέτι και τα λινγκουίνε.Τα βράζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα,ανακατεύουμε καλά!Στο τέλος ρίχνουμε το φρέσκο μαϊντανό.
22 comments:
και το είχα απορία πως γίνονται τα μαύρα μακαρόνια. Τέλειο ακούγεται.
Με το μελάνι της σουπιάς έχουμε πάρει διαζύγιο αλλά όχι με την ίδια τη σουπιά.Θα έτρωγα τη συνταγή σου χωρίς αυτό.
Μπορούμε βέβαια να φτιάξουμε σπιτικά ζυμαρικά με το μελάνι της αλλά επειδή εμένα δεν μου αρέσει δεν το έχω επιχειρήσει.
Καλημέρα και καλή Κυριακή
Ενδιαφέρον φαίνεται, φαντάζομαι θα είναι και πολύ νόστιμο...
Καλημέρα από ΝΖ...
mahler76 μαυρίζουν απ΄το κακό τους χιχιιχ....πάντως και το ριζότο με το μελάνι σουπιάς μαυρίζει.
χχχχ
Ξανθλη αφού χωρίσατε δεν υπάρχει λόγος να βρεθείτε :))).Χωρίς μελάνι δε τα έχω φάει αλλά είμαι σίγουρη ότι θα'ναι νόστιμα.Τα μαυρα ζυμαρικά με το μελάνι φτιάχνονται,έχω φάει.
Καλή σου μέρα
Artanis εγώ όταν το'χα πρωτοφάει σε ταβέρνα το κοίταζα περίεργα αλλά τελικά καθάρισα το πιάτο.Είναι γούστα :)
Καλή βδομάδα σου εύχομαι κι ελπίζω να είστε όλοι καλά (διάβασα για τους σεισμούς).
χχχχχ
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι (σαν άσχετος από μαγειρική), αυτό με το μελάνι.... δηλαδή τρώγεται;;;;
Καλημέρααααα!!!!!!!!
Μιλάμε για το απόλυτο μαύρο!!
δέν έχω δοκιμάσει, αλλά δέν ξέρω αν θα το επιχειρούσα..
πάντα το χρώμα στην τροφή, με κάνει να θέλω ή όχι να δοκιμάσω..
τις λατρεύω τις σουπιές και τις φτιάχνω κοκκινιστές με ρύζι..
πάντως την ψυλιάστικα οτι αφορούσε σουπιές η σημερινή σου συνταγοανάρτηση..
καλημέρα :)
μμμ μάλλον δεν θα το επιχειρήσω... η συνταγή σου μου άρεσε αλλά χωρίς το μελάνι...
έχω ακούσει πως είναι πολύ νόστιμο αλλά και πάλι...
φιλιά πολλά, καλή σου μέρα
Ωωωω ναι Νίκο χρησιμοποιείται στην κουζίνα για μαγείρεμα.Κι εγώ όταν είχα πρωτοπαραγγείλει ριζότο με σουπιές το κοίταζα γιατί ήμουνα κι εγώ άσχετη :)
καλό μεσημέρι
Χαχχα γι'αυτό σου΄λεγα Ευρύνοε κρύβε λόγια!Μια χαρά το΄χες ψιλιαστεί!
Σουπιές κοκκινιστές με ρύζι....ΜΜΜΜΜ μόνο αυτό γράφω!
Καλό σου μεσημέρι
Και χωρίς μελάνι Μπέτυ μια χαρούλα θα βγει και νοστιμότατο!
Καλό μεσημέρι
χχχχ
Α!!!ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ.
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.
SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS τα κόκκινα και τα πράσινα όμως τα ξέρεις :)
καλή βδομάδα σου εύχομαι φίλτατε
Αν θέλουμε να τα κάνουμε κόκκινα θα τα βράσουμε με μπατζάρια; τι σκέφτηκα !! λες να το δοκιμάσω;
Τα κόκκινα ζυμαρικά και νιόκι γίνονται ή με ντομάτα ή παντζάρια.
καλή βδομάδα ΦΟΥΛΗ!!!
Την ξέρω την συνταγή, πάνω κάτω δηλαδή και είναι αλήθεια υπέροχη.
Μοιραζόμαστε λοιπόν μια κοινή αγάπη, τη μαγειρική! Χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό.
Καλώς σε βρήκα και καλή εβδομάδα :)
Καλημέρα Ανεμοδούρα,καλώς ήρθες στην παρέα :)
Η συνταγή σίγουρα θα΄χει μερικές παραλλαγές αλλά πάντα είναι νόστιμη ειδικά σε όποιον αρέσουν τα θαλασσινά.
Καλή βδομάδα :)
Παρ όλο που μοσχομύρισαν
και μένα με απωθεί το χρώμα
Καλό απογευμα :)
Βρε ελιτσα εσύ δε μου'χες ζητήσει να βάλω τίποτα περίεργο;να το περίεργο,μαύρο κατράμι :))))
καλό απόγευμα
Αν και μ' αρέσουν οι σουπιές, δεν έχω γευτεί ποτέ το μελάνι τους.
Θα την δοκιμάσω την συνταγή, σίγουρα είναι κάτι το διαφορετικό και φαίνεται πολύ νόστιμη!!!
Καλό βράδυ και καλή βδομάδα :)
Δοκίμασε και πέρνα μου πεις εντυπώσεις kakos lykos
καλό μήνα :)
Post a Comment