Κινέζικο κοτόπουλο το λέω γιατί βάζω τη σάλτσα σόγιας και τα βλαστάρια σόγια αλλά η συνταγή είναι απ΄το μυαλό μου και γι'αυτό όποιος θέλει τολμάει....
Υλικά
300-400 γρ φιλέτο κοτόπουλοΥλικά
200 γρ καρότα κομμένα julienne
200 γρ κολοκυθάκια κομμένα julienne
200 γρ βλαστάρια σόγια (συγγνώμη για τη μετάφραση αλλά δεν ξέρω πως τα λένε στα ελληνικά στα ιταλικά germogli di soia)στα ελληνικά όπως μου'πατε στα σχόλια ονομάζονται φύτρα
200 γρ φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
λίγο ελαιόλαδο
σάλτσα σόγια
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβω σε φετάκια μακρόστενα το κοτόπουλο,το βάζω σε ένα μπωλ με μερικές κουταλιές σόγια και λίγο μαύρο πιπέρι,το μαρινάρω με λίγα λόγια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι (δεν έχω wok) ρίχνω το λάδι,τα λαχανικά,το κρεμμύδι και μερικές κουταλιές σούπας σόγια (εγώ ρίχνω 10-15 ml).Σε χαμηλή φωτιά και με κλεισμένο το καπάκι τα αφήνω μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.Δε βάζω νερό αφού πρώτον βγάζουν τα μανιτάρια και δεύτερον μαγειρεύονται με τον ατμό.Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά ρίχνω το κοτόπουλο και με κλεισμένο το καπάκι αφήνω μέχρι να μαγειρευτεί.
Στο φαγητό δεν βάζω αλάτι γιατί η σάλτσα σόγια είναι ήδη αρκετά αλμυρή.Βεβαία ο καθένας με τα γούστα του.
Σε όποιον δεν αρέσει το κοτόπουλο ή το βαρέθηκε μπορείτε να το φτιάξει με μοσχάρι.Eπίσης όποιος θέλει μπορεί να βάλει λίγη πιπεριά κομμένη φυσικά julienne.Προσωπικά δε βάζω όχι επειδή δε μου αρέσει αλλά επειδή με πειράζει.Συνήθως το συνοδεύω με σπαγγέτι σόγια ή ρύζι.
30 comments:
Νοστιμότατη φαίνεται η συνταγούλα! Είμαι λάτρης των συνταγών που βγαίνουν από το μυαλό!!!
Συμφωνώ με τη Λίλα. Μια χαρά συνταγή, θα την εφαρμόσω μάλιστα με ρύζι.
Φιλιά θαλασσένια.
Τελικά είσαι χρυσό κορίτσι κι από σπίτι τυχερός αυτός που θα σε πάρει όπως λέμε και στην Ελλάδα!!
Ελπίζω μην παρεξηγηθείς;;αλλά ειλικρινά στο λέω θαυμάζω τα νέα κορίτσια που μαγειρεύουν!!
νοστιμοτατο
αυτο !!!! να μου μαγειρεψεις!!!!!
Τι να σε κάνω που δεν έχω γιο,θα σε έκανα νύφη, και θα σου ερχόμουν και ταχτικά Ιταλία!!!!
Nα αλλάζουμε απ΄τα τυπικά Λίλα,άσε που η σόγια κάνει καλό :)
Thalassenia προτείνω ρύζι μπασμάτι,αν βέβαια σου αρέσει.
Καλό βράδυ
χχχ
Ξανθή μου όχι μόνο δεν παρεξηγούμαι αλλά κοκκινίζω κιόλας για το κομπλιμέντο σου.Αυτά τα απλά λόγια έχουν αξία :)))
οκ skouliki θα σου σκουλικομαγειρέψω ;)
ΦΟΥΛΗ δε χρειάζεται να συμπεθεριάσουμε,μπορούμε να'μαστε φίλες και να τρώμε παρέα :))))
Υπέροχο το διάβασα και μάλλον υπέροχο θα το φτιάχνεις κιόλας..με ρυζάκι basmati ή jasmin θα το συνόδευα σίγουρα...Φιλιάα :)))
Παρόμοιο το φτιάχνω κι εγώ και είναι σούπερ!
Τέλειο με μπασμάτι...
φιλιά, καλό βράδυ...
Μια ο KitsosMitsos με το κοκκινιστό του, μια εσύ...τι θα γίνει? Βαλτοί είστε?
Πολύ νόστιμο θα πρέπει να είναι. Μπράβο! Κάποιες φορές ότι κάνουμε από το μυαλό είναι καλύτερο! Τα βλαστάρια σόγια δεν τα ξέρω, άραγε είναι αυτά που λέμε φύτρες;
Πολύ πολύ καλό το κινέζικο. Είναι η αδυναμία μου. Οι συνταγές είναι φαντασία και εσύ έχεις, οπότε δημιουργείς υπέροχα φαγητά με το δικό σου γούστο. Τέλεια.
Καλό βράδυ.
Λοιπόν μικρή επειδή πρέπει να χάσω κιλά μόνο λάιτ συνταγές από εδώ και πέρα θα γράφεις.
Φιλάκια
pandora αν βρεις νουντλς ή σπαγγέτι σόγια δοκίμασε
χχχχ
Μπέτυ μια μέρα θέλω να το δοκιμάσω και με χοιρινό,νομίζω θα είναι υπέροχο.
καλό βράδυ
χχχ
Gi Gaga Kouni Beli σου δίνουμε ιδέες για το βραδινό σου :)))
χχχχ
big mama στα αγγλικά ονομάζονται soybeans δές τη φώτο να μου πεις αν είναι οι φύτρες που μου λες.
καλό βράδυ
χχχχ
Ευχαριστώ Λίνα μου για τα υπέροχα λόγια σου.Απ'το κινέζικο δεν τρώω το τόφου,δε με συγκλόνισε ποτέ μου.
καλό βράδυ
χχχ
bear είναι διαιτιτικότατο αυτό το πιάτο,θερμίδες σχεδόν μηδέν και μπόλικα λαχανικά :)
χχχχχ
Ναι ναι, εγώ αυτά τα λέω φύτρες! η αλήθεια είναι πως δεν τα χρησιμοποιώ, ίσως γι αυτό δεν ξέρω το όνομα τους!
big mama τρώγονται και ωμά,τα βάζω σε σαλάτα...δοκίμασε.
Θα την εκτελέσω σύντομα,μα αυτές τις ρίζες σόγιας σε τι μορφή τις βρίσκεις? Φρέσκες σε κονσέρβα??
Και με χοιρινό θα'ναι τέλειο!!
Καλό βράδυ με φιλιά θαλασσινά!!
zoyzoy στην Ιταλία τις βρίσκω φρέσκες και σε κονσέρβα.Εγώ αγοράζω πάντα φρέσκες,δεν έχω δοκιμάσει σε κονσέρβα μάρκα Bonduelle.
Δες αυτή τη φώτο να καταλάβεις τι εννοώ.Τις βάζω και σε χορτόσουπα.Η big mama αν δεις πιο πάνω τις αποκαλεί "φύτρες",δεν ξέρω αν σε βοηθάει.
Καλό βράδυ
Δημιούργησες πάλι!! Πολύ ωραίο φαίνεται.. Φιλάκια πολλά!! :)
Τέλειο για μένα!
υγ. φύτρα είναι ίσως η λέξη που ψάχνεις.
Dreamy Cloud είναι ένα πιάτο που φτιάχνω χρόνια,η έμπνευση μου'χε έρθει εδώ Ιταλία
καλημερούδια
kiki αν το δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις :)
καλημέρες
Post a Comment