Monday, February 1, 2010

Μοσχάρι με αρακά,Castel del Monte και το κέρμα

Είχα όρεξη για αρακά αλλά που και που πρέπει να τρώω και λίγο κόκκινο κρέας για το σίδηρο.θα μου πείτε φακές,τις τρώω με το ζόρι.Όταν ήμουνα μικρή να φανταστείτε ότι με το που'φευγε η μανά μου απ΄την κουζίνα τις έδινα στο σκύλο που τρελαινότανε!

Υλικά

0,5 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
0,5 κιλό αρακά λεπτό κατεψυγμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανό φρέσκο (δε βρίσκω άνηθο Ιταλία όπως σας έχω πει)
αλάτι,πιπέρι ή μπούκοβο (ότι προτιμάτε)
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια
ντοματοχυμό  (με το μάτι)
ελαιόλαδο

Η εκτέλεση είναι εύκολη και γρήγορη.Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζω το κρέας με το κρεμμύδι για 2-3'.Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ζεστό νερό αφού η ντομάτα δεν είναι φρέσκια και αφήνω να σιγομαγειρευτεί το φαγητό.
Μαντέψτε τι θα φάω στη δουλειά;Έτοιμο και το μεσημεριανό μου,θα πάρω και φρούτα μαζί μου.Ξέχασα τη φέτα,δεν πειράζει άλλη φορά.


Για όποιον ενδιαφέρεται κρασάκι,απ΄την Πούλια ο νομός που βρίσκεται το Μπάρι.Το κρασί όταν το'χα πρωτοδοκιμάσει μου θύμιζε ελληνικό και διαβάζοντας από πίσω τις πληροφορίες ανακάλυψα ότι είναι ένα μιξ σταφυλιών που προέρχονται απ΄την Ελλάδα.Ονομάζεται Castel del Monte το όνομα του προέρχεται απ΄το ομώνυμο κάστρο Castle of the Mount και μπορείτε να δείτε το κάστρο στο ιταλικό κέρμα 1 λεπτό



Castel del Monte

37 comments:

Dinamitis said...

Buenos dias! Καλο μηνα!

Μιαμ μιαμ αλλο ενα αγαπημενο φαγητο δευτεριατικα! Κοιτα ουτε στο Spain εχουμε ανηθο , φερνω απο Ελλαδα, το πλενω και το βαζω στην καταψυξη και ετσι την βγαζω για μερικους μηνες!

Φιλια!

Ξανθή said...

Καλό σου μήνα !!!

Skouliki said...

Καλο μηνα
και σημερα μαγειρεψα αρακα με κρεας

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Έχουμε πολύ καιρό να κάνουμε αρακά με μοσχάρι.
Λαδερό, όμως, χωρίς την προσθήκη τομάτας, του δίνουμε και καταλαβαίνει,τακτικά.
Την δική σου εκδοχή, ορκίζομαι να την κάνω τις επόμενες μέρες, αλλά με άνηθο, που τον έχω καθαρισμένο στην κατάψυξη.
Καλό μεσημέρι.

Asteri (Maria) said...

Ένα αγαπημένο φαγάκι.
Θα το μαγειρέψω αύριο.
Πολλά φιλιά
Καλό μήνα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΟΥΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ :)))

ΕΥΗ ΚΟΥΚ said...

Καλημέρα, Allora, υπέροχο το φαγάκι σου και έχω τόσο καιρό να το μαγειρέψω......
Μου άνοιξες την όρεξη και θα το φτιάξω πάραυτα!!!!!
Φιλάκια πολλά και καλό μήνα :))))

ΦΟΥΛΗ said...

Είναι το ίδιο όμορφο το φαγητό με λεμόνι χωρίς ντομάτα,και μπόλικο άνηθο!!! καλέ να σου στείλω κάνα ματσάκι ;θες;....
Καλό μήνα...

Unknown said...

Αχ και μου αρέσει ο αρακάς!
σλουρπ

Και λοιπόν;E allora? said...

Dinamitis καλό μήνα στην άλλη πλευρά της Μεσογείου.Κάποτε έφερνα κι εγώ από Ελλάδα άνηθο μέχρι που βαρέθηκα τα κουβαλήματα και απλά προσαρμόζομαι σε ό,τι βρίσκω

Φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Ξανθή μου καλή βδομάδα και καλό μήνα :)

φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται skouliki

καλό μήνα
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Με άνηθο Δύσπιστε είναι γευστικότατο,πάντως το συνήθισα πια και με μαϊντανό ....ό,τι βρίσκει ο καθένας

καλό σου μήνα

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλησπέρα Asteri και καλό μήνα...να μου πεις αν σου άρεσε...βάλε άνηθο αν προτιμάς

φιλιά κ καλό μήνα

Και λοιπόν;E allora? said...

JK πέρνα καλέ :)....είσαι καλοδεχούμενος

καλό μήνα
φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

ΕΥΗ μου κι εγώ πολλές φορές παίρνω ιδέες απ΄τις συνταγές σας και φτιάχνω το μενού της βδομάδας...βοηθάει να ανταλλάσσω ιδέες και φυσικά καινούριες γεύσεις

καλό μήνα
φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

Χαχαχα ΦΟΥΛΗ μου μέχρι να φτάσει θα'χει γίνει λίπασμα....να'σαι καλά όμως.

καλό μήνα
πολλά φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

bear κι εγώ τον τρώω συχνά,πολλές φορές χωρίς κρέας και μπόλικη φέτα

καλό μήνα
φιλιά

mia maria said...

Έτσι το τρώμε και εμείς το κρεατάκι! Καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχουμε!

kiki said...

Όντως πρέπει να τρως κρέας, γιατί ο σίδηρος της φακής χωρίς βιταμίνη C, δεν αποροφιέται. Πολύ μου αρέσει η ιδέα του κρέατος με αρακά, μια και με το μοσχάρι ούτε εγώ έχω καλές σχέσεις!

Και λοιπόν;E allora? said...

καλό μήνα και καλή βδομάδα και σε'σενα αγαπητή big mama
φιλιά

Και λοιπόν;E allora? said...

kiki με τον αρακά το μοσχάρι παίρνει άλλη γεύση και έτσι χάνεται η κρεατίλας...τουλάχιστον σε΄μενα που δεν είμαι λάτρης του κρέατος έτσι μου φαίνεται :)

καλό σου μήνα
φιλιά

zoyzoy said...

Ωραίο το φαγάκι δεν μου τρώνε ρε γμτ τον αρακά τελικά έχω δύσκολους στην οικογένεια.
Γιατί δεν δοκιμάζεις τον αποξηραμένο άνηθο??

Καλό σου μήνα με φιλιά θαλασσινά!!

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλησπέρα zoyzoy,καλό μήνα.

Αποξηραμένο άνηθο δε βρίσκω.Κάποτε είχα φέρει από Ελλάδα αλλά μου βρώμαγε...δεν ξέρω έβρισκα πολύ έντονη τη μυρωδιά,καμία σχέση με το φρέσκο.

Αν σου πω δικιά μου παραξενιά με τον αρακά...δε μου αρέσει ο φρέσκος,προτιμώ κατεψυγμένο και λεπτό.

Φιλιά

Betty's Cuisine said...

χαχα..πλάκα είχε...γελάω γιατί ετοιμαζόμουν να κάνω σχόλιο στην ανάρτησή σου και ξαφνικά είδα το δικό σου σχόλιο στην δική μου!

πολύ μου αρέσει ο αρακάς και με το μοσχάρι ακόμα καλύτερα! όπως μου αρέσουν και πολλά άλλα λαχανικά με το κρέας, πιστεύω ότι με τον συνδυασμό αναδεικνύονται καλύτερα οι γεύσεις και του κρέατος και των λαχανικών...
φιλιά, καλό μήνα

Ephemeron said...

Μοσχαρακι με αρακα!!!
Με σκοτωσες τωρα!!!
Δεν το εχω φαει εδω και καιρο.. μμμ-μμμ..
Καλο μηνα!!!

Thalassenia said...

Με ένα χάλια στομάχι λόγω αδιαθεσίας δεν είμαι να διαβάζω για φαγητά.
Όμως μια καλησπέρα σε σένα θα μου φτιάξει το κέφι.
Μια καληνύχτα μάλλον.

Και λοιπόν;E allora? said...

Μπέτυ τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται,
Πάντως όταν το'χα πάρει στη δουλειά έβαλα μικρή μερίδα γιατί αλλιώς θα το τσάκιζα και θα μ'έπιανε υπνηλία.

Καλημέρες
χχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Ephemeron καιρός να το φτιάξεις...κι εγώ όταν διαβάζω για κάποιο φαγητό που έχω καιρό να φάω τρέχω σουπερ για τα υλικά!

Καλημέρες
χχχχ

Και λοιπόν;E allora? said...

Περαστικά Thalassenia.Άσε τη συνταγή για άλλη φορά και κράτα τις πληροφορίες για το κέρμα
;)

καλημερούδια

Anonymous said...

Καλό μήνα, καλά μαγειρέματα :)))

mahler76 said...

μου αρέσει πολύ που προτείνεις και κράσους με τα φαγητά σου για όσους είμαστε άσχετοι με τον οίνο.

Και λοιπόν;E allora? said...

Eυχαριστώ Ανεμοδούρα,καλό μήνα και σε'σενα

Και λοιπόν;E allora? said...

mahler76 βάζω όσα κρασιά έχω δοκιμάσει και μου άρεσαν έτσι ώστε αν ποτέ βρεθείς σε ιταλικό μην πάρεις το κλασικό Chianti ή αν βρεθεί κάποιος Ιταλία.Πάντως από κρασιά δεν ξέρω τίποτα....πάω κι εγώ στα τυφλά.Τώρα πια γνωρίζω κάποιες περιοχές που μου αρέσουν σίγουρα όπως του νομού Βενετίας


Φιλιάααα!

Και λοιπόν;E allora? said...

Αχχχχ mygreekblogspot έγω χάσει τον ύπνο μου μάυτή την κατάσταση

καλό απόγευμα
χχχχ

cibus♥I said...

Εύκολο & πεντανόστιμο!
Καλώς σας βρήκα:D

Και λοιπόν;E allora? said...

Καλώς ήρθες Cibuset@ με το ωραίο σου και έξυπνο ψευδώνυμο...φαγητό στα λατινικά!

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share