Υλικά
0,5 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
0,5 κιλό αρακά λεπτό κατεψυγμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανό φρέσκο (δε βρίσκω άνηθο Ιταλία όπως σας έχω πει)
αλάτι,πιπέρι ή μπούκοβο (ότι προτιμάτε)
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια
ντοματοχυμό (με το μάτι)
ελαιόλαδο
Η εκτέλεση είναι εύκολη και γρήγορη.Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζω το κρέας με το κρεμμύδι για 2-3'.Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ζεστό νερό αφού η ντομάτα δεν είναι φρέσκια και αφήνω να σιγομαγειρευτεί το φαγητό.
Μαντέψτε τι θα φάω στη δουλειά;Έτοιμο και το μεσημεριανό μου,θα πάρω και φρούτα μαζί μου.Ξέχασα τη φέτα,δεν πειράζει άλλη φορά.
Για όποιον ενδιαφέρεται κρασάκι,απ΄την Πούλια ο νομός που βρίσκεται το Μπάρι.Το κρασί όταν το'χα πρωτοδοκιμάσει μου θύμιζε ελληνικό και διαβάζοντας από πίσω τις πληροφορίες ανακάλυψα ότι είναι ένα μιξ σταφυλιών που προέρχονται απ΄την Ελλάδα.Ονομάζεται Castel del Monte το όνομα του προέρχεται απ΄το ομώνυμο κάστρο Castle of the Mount και μπορείτε να δείτε το κάστρο στο ιταλικό κέρμα 1 λεπτό
Castel del Monte
37 comments:
Buenos dias! Καλο μηνα!
Μιαμ μιαμ αλλο ενα αγαπημενο φαγητο δευτεριατικα! Κοιτα ουτε στο Spain εχουμε ανηθο , φερνω απο Ελλαδα, το πλενω και το βαζω στην καταψυξη και ετσι την βγαζω για μερικους μηνες!
Φιλια!
Καλό σου μήνα !!!
Καλο μηνα
και σημερα μαγειρεψα αρακα με κρεας
Έχουμε πολύ καιρό να κάνουμε αρακά με μοσχάρι.
Λαδερό, όμως, χωρίς την προσθήκη τομάτας, του δίνουμε και καταλαβαίνει,τακτικά.
Την δική σου εκδοχή, ορκίζομαι να την κάνω τις επόμενες μέρες, αλλά με άνηθο, που τον έχω καθαρισμένο στην κατάψυξη.
Καλό μεσημέρι.
Ένα αγαπημένο φαγάκι.
Θα το μαγειρέψω αύριο.
Πολλά φιλιά
Καλό μήνα
ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΟΥΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ :)))
Καλημέρα, Allora, υπέροχο το φαγάκι σου και έχω τόσο καιρό να το μαγειρέψω......
Μου άνοιξες την όρεξη και θα το φτιάξω πάραυτα!!!!!
Φιλάκια πολλά και καλό μήνα :))))
Είναι το ίδιο όμορφο το φαγητό με λεμόνι χωρίς ντομάτα,και μπόλικο άνηθο!!! καλέ να σου στείλω κάνα ματσάκι ;θες;....
Καλό μήνα...
Αχ και μου αρέσει ο αρακάς!
σλουρπ
Dinamitis καλό μήνα στην άλλη πλευρά της Μεσογείου.Κάποτε έφερνα κι εγώ από Ελλάδα άνηθο μέχρι που βαρέθηκα τα κουβαλήματα και απλά προσαρμόζομαι σε ό,τι βρίσκω
Φιλιά
Ξανθή μου καλή βδομάδα και καλό μήνα :)
φιλιά
Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται skouliki
καλό μήνα
χχχ
Με άνηθο Δύσπιστε είναι γευστικότατο,πάντως το συνήθισα πια και με μαϊντανό ....ό,τι βρίσκει ο καθένας
καλό σου μήνα
Καλησπέρα Asteri και καλό μήνα...να μου πεις αν σου άρεσε...βάλε άνηθο αν προτιμάς
φιλιά κ καλό μήνα
JK πέρνα καλέ :)....είσαι καλοδεχούμενος
καλό μήνα
φιλιά
ΕΥΗ μου κι εγώ πολλές φορές παίρνω ιδέες απ΄τις συνταγές σας και φτιάχνω το μενού της βδομάδας...βοηθάει να ανταλλάσσω ιδέες και φυσικά καινούριες γεύσεις
καλό μήνα
φιλιά
Χαχαχα ΦΟΥΛΗ μου μέχρι να φτάσει θα'χει γίνει λίπασμα....να'σαι καλά όμως.
καλό μήνα
πολλά φιλιά
bear κι εγώ τον τρώω συχνά,πολλές φορές χωρίς κρέας και μπόλικη φέτα
καλό μήνα
φιλιά
Έτσι το τρώμε και εμείς το κρεατάκι! Καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχουμε!
Όντως πρέπει να τρως κρέας, γιατί ο σίδηρος της φακής χωρίς βιταμίνη C, δεν αποροφιέται. Πολύ μου αρέσει η ιδέα του κρέατος με αρακά, μια και με το μοσχάρι ούτε εγώ έχω καλές σχέσεις!
καλό μήνα και καλή βδομάδα και σε'σενα αγαπητή big mama
φιλιά
kiki με τον αρακά το μοσχάρι παίρνει άλλη γεύση και έτσι χάνεται η κρεατίλας...τουλάχιστον σε΄μενα που δεν είμαι λάτρης του κρέατος έτσι μου φαίνεται :)
καλό σου μήνα
φιλιά
Ωραίο το φαγάκι δεν μου τρώνε ρε γμτ τον αρακά τελικά έχω δύσκολους στην οικογένεια.
Γιατί δεν δοκιμάζεις τον αποξηραμένο άνηθο??
Καλό σου μήνα με φιλιά θαλασσινά!!
Καλησπέρα zoyzoy,καλό μήνα.
Αποξηραμένο άνηθο δε βρίσκω.Κάποτε είχα φέρει από Ελλάδα αλλά μου βρώμαγε...δεν ξέρω έβρισκα πολύ έντονη τη μυρωδιά,καμία σχέση με το φρέσκο.
Αν σου πω δικιά μου παραξενιά με τον αρακά...δε μου αρέσει ο φρέσκος,προτιμώ κατεψυγμένο και λεπτό.
Φιλιά
χαχα..πλάκα είχε...γελάω γιατί ετοιμαζόμουν να κάνω σχόλιο στην ανάρτησή σου και ξαφνικά είδα το δικό σου σχόλιο στην δική μου!
πολύ μου αρέσει ο αρακάς και με το μοσχάρι ακόμα καλύτερα! όπως μου αρέσουν και πολλά άλλα λαχανικά με το κρέας, πιστεύω ότι με τον συνδυασμό αναδεικνύονται καλύτερα οι γεύσεις και του κρέατος και των λαχανικών...
φιλιά, καλό μήνα
Μοσχαρακι με αρακα!!!
Με σκοτωσες τωρα!!!
Δεν το εχω φαει εδω και καιρο.. μμμ-μμμ..
Καλο μηνα!!!
Με ένα χάλια στομάχι λόγω αδιαθεσίας δεν είμαι να διαβάζω για φαγητά.
Όμως μια καλησπέρα σε σένα θα μου φτιάξει το κέφι.
Μια καληνύχτα μάλλον.
Μπέτυ τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται,
Πάντως όταν το'χα πάρει στη δουλειά έβαλα μικρή μερίδα γιατί αλλιώς θα το τσάκιζα και θα μ'έπιανε υπνηλία.
Καλημέρες
χχχ
Ephemeron καιρός να το φτιάξεις...κι εγώ όταν διαβάζω για κάποιο φαγητό που έχω καιρό να φάω τρέχω σουπερ για τα υλικά!
Καλημέρες
χχχχ
Περαστικά Thalassenia.Άσε τη συνταγή για άλλη φορά και κράτα τις πληροφορίες για το κέρμα
;)
καλημερούδια
Καλό μήνα, καλά μαγειρέματα :)))
μου αρέσει πολύ που προτείνεις και κράσους με τα φαγητά σου για όσους είμαστε άσχετοι με τον οίνο.
Eυχαριστώ Ανεμοδούρα,καλό μήνα και σε'σενα
mahler76 βάζω όσα κρασιά έχω δοκιμάσει και μου άρεσαν έτσι ώστε αν ποτέ βρεθείς σε ιταλικό μην πάρεις το κλασικό Chianti ή αν βρεθεί κάποιος Ιταλία.Πάντως από κρασιά δεν ξέρω τίποτα....πάω κι εγώ στα τυφλά.Τώρα πια γνωρίζω κάποιες περιοχές που μου αρέσουν σίγουρα όπως του νομού Βενετίας
Φιλιάααα!
Αχχχχ mygreekblogspot έγω χάσει τον ύπνο μου μάυτή την κατάσταση
καλό απόγευμα
χχχχ
Εύκολο & πεντανόστιμο!
Καλώς σας βρήκα:D
Καλώς ήρθες Cibuset@ με το ωραίο σου και έξυπνο ψευδώνυμο...φαγητό στα λατινικά!
Post a Comment