Μια φίλη παρακολούθησε μαθήματα μακροβιοτικής και ανατολικής κουζίνας.Έπηξα να τρωω όσπρια και υποκατάστατα κρέατος και γαλακτομικών προϊόντων.Έφτιαξε σολομό που μου άρεσε και έτσι έκλεψα τη συνταγή και την άλλαξα.Μας άρεσε τόσο πολύ που κάθε δυο βδομάδες το φτιάχνω,γίνεται και αρκετά γρήγορα.
Υλικά
400-500 γρμ φιλέτο σολωμό
σάλτσα σόγια 3-4 κουταλιές της σούπας
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ψιλοκομμενό σκόρδο
ελαιόλαδο
μισο ποτηράκι λευκό κρασί
Βγάζω την πέτσα και κόβω σε χοντρά κομμάτια το σολωμό.Τον αφήνω να μαρινάρει με όλα τα υλικά εκτός από το κρασί και το ελαιόλαδο για 15'.Όσο περισσότερο μένει τόσο πιο γευστικό γίνεται.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το ψάρι με τη μαρινάρα του και λίγο ελαιόλαδο.Το γυρνάω καλά να ροδίσει από παντού,προσθέτω το κρασί και τον αφήνω σε σιγανή φωτιά και με το καπάκι κλεισμένο μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του.
Υλικά
400-500 γρμ φιλέτο σολωμό
σάλτσα σόγια 3-4 κουταλιές της σούπας
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ψιλοκομμενό σκόρδο
ελαιόλαδο
μισο ποτηράκι λευκό κρασί
Βγάζω την πέτσα και κόβω σε χοντρά κομμάτια το σολωμό.Τον αφήνω να μαρινάρει με όλα τα υλικά εκτός από το κρασί και το ελαιόλαδο για 15'.Όσο περισσότερο μένει τόσο πιο γευστικό γίνεται.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το ψάρι με τη μαρινάρα του και λίγο ελαιόλαδο.Το γυρνάω καλά να ροδίσει από παντού,προσθέτω το κρασί και τον αφήνω σε σιγανή φωτιά και με το καπάκι κλεισμένο μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του.
8 comments:
Μ΄αρέσει!!Πολλά φιλιά
Αυτά είναι τα ωραία, εύκολα και γρήγορα αλλά και νόστιμα !!!!!!
ο σολωμός πάει με τον άνηθο πολύ. δοκίμασέ το!
Ξανθη η φίλη βαζει προιοντα μακροβιοτικα που στοιχίζουν χρυσα ...ετσι ειναι υγειινο και πιο οικονομικο ;)
Lila Xagorari τωρα τελευταια δουλευω και Σαββατο,οχι οτι πληρωνομαι,κι ετσι λιγο χρονο.Το φαγητο ομως ειναι παντα απολαυση
Summertime Blues θα βαλω ανηθο την αλλη φορα :) ....οχι ομως με σογια νομιζω θα ειναι πολυ δυνατες οι 2 γευσεις.
το ζήλεψα η αλήθεια είναι,θα το φτιάξω..
καλημέρα
Φουλη να μου πεις αν σου άρεσε :)
Post a Comment